Με μεζέδες και παραδοσιακούς χορούς υποδέχθηκε η Λέσβος τους πρώτους τουρίστες

Έφτασε το πρώτο τσάρτερ από Ολλανδία [Vids-Pics]

02/07/2020 - 16:40 Ενημερώθηκε 21/07/2020 - 13:23

Καλωσόρισμα με τοπικά προϊόντα και παραδοσιακούς χορούς της Λέσβου, επεφύλαξαν χθες οι φορείς του νησιού μας στους πρώτους τουρίστες της φετινής περιόδου.

Οι 110 Ολλανδοί ήρθαν με απευθείας πτήση της εταιρείας Corendon στις 2:30 το μεσημέρι περίπου στο αεροδρόμιο Οδυσσέας Ελύτης.

Εκεί σύμφωνα με πληροφορίες, το προσωπικό του αεροδρομίου και οι εκπρόσωποι του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ακολούθησαν λεπτομερώς το πρωτόκολλο και πραγματοποίησαν τους απαραίτητους δειγματοληπτικούς ελέγχους. Δεν έχει γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός των ελέγχων που έγινε, ωστόσο υπολογίζεται ότι έγινε έλεγχος σε 20 – 40 άτομα.

Μεζέδες και χορός

Στην έξοδο του Αεροδρομίου, οι Ολλανδοί βρέθηκαν μπροστά σε μια ευχάριστη έκπληξη, αφού τους περίμενε πλούσιος μπουφές με συσκευασμένα τοπικά εδέσματα, όπως γκιουζλεμέδες, φέτα με λάδι και ρίγανη, λαδοτύρι, ελιές, ούζο και λάδι από το νησί μας. Την τελετή υποδοχής πλαισίωσε το χορευτικό συγκρότημα του Κ. Αγκοπιάν με παραδοσιακούς χορούς. Οι τουρίστες μεταφέρθηκαν στη Βόρεια Λέσβου όπου θα διαμείνουν σε ξενοδοχεία της Πέτρας, της Μήθυμνας και της Εφταλούς.

Υποδοχή από φορείς

Τους πρώτους τουρίστες της φετινής σεζόν υποδέχθηκαν μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Β. Μυρσινιάς, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Π. Χατζηκυριάκος μαζί με τον εκπρόσωπο του γραφείου που αντιπροσωπεύει την εταιρεία στη Λέσβο, Β. Κουταλιανό, η αντιδήμαρχος τουρισμού Δυτικής Λέσβου Αφρ. Βατή, και από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ο συνεργάτης του Περιφερειάρχη Ιγν. Χατζηχρήστος και η Διευθύντρια της Διεύθυνσης τουρισμού Αγγ. Πολιτάκη.

Παρακολουθείστε στο παρακάτω βίντεο δηλώσεις των φορέων:

 

Μήνυμα αισιοδοξίας

Στις δηλώσεις τους όλοι οι αρμόδιοι φορείς επισήμαναν ότι στόχος της μικρής γιορτής υποδοχής που έγινε στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης ήταν αφενός μεν το καλωσόρισμα των πρώτων τουριστών της περιόδου και αφετέρου να μεταφερθεί ένα μήνυμα αισιοδοξίας στους επισκέπτες μας, με μουσική νόστιμους μεζέδες και άφθονο καυτό ήλιο κόντρα στη μιζέρια και τις δυσκολίες που όλοι βιώσαμε το προηγούμενο διάστημα.Αύριο Παρασκευή αναμένεται η δεύτερη απευθείας πτήση και πάλι από την Ολλανδία με την εταιρεία Sunweb, η οποία θα φέρει στο νησί μας περίπου 60 άτομα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey