Παρέμβαση στην 67η συνδιάσκεψη Cosac

Μπουρνούς: Χρειαζόμαστε μια πιο ενωμένη και πιο δημοκρατική Ευρώπη, που θα υπερασπίζεται πάντα την ειρήνη [Vid]

08/03/2022 - 22:05 Ενημερώθηκε 08/03/2022 - 22:20

Στις 4-5 Μαρτίου ο βουλευτής Λέσβου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μπουρνούς συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων στην 67η Διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της Ε.Ε. (COSAC), που διεξήχθη στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση στο Παρίσι.

Έκανε παρέμβαση στην ολομέλεια της COSAC, στη συζήτηση για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, στην οποία επίσης συμμετέχει ως εκπρόσωπος της ελληνικής Βουλής.

Στην παρέμβασή του, τόνισε ότι η επιτυχία της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης εξαρτάται από το αν θα ληφθούν υπόψιν οι συστάσεις των Ευρωπαίων πολιτών για μια πιο κοινωνική, δημοκρατική, αξιοκρατική και φεντεραλιστική Ένωση. 

Μεταξύ άλλων είπε ο κ. Μπουρνούς:

Σε αυτή την ιστορική συγκυρία, δεν υπάρχει γυρισμός. Η θέληση των ευρωπαϊκών λαών δεν μπορεί να αγνοηθεί. Κάτι τέτοιο θα ήταν αυτοκτονικό, καθώς έχουμε εισέλθει σε μια μακρά περίοδο αστάθειας και στρατιωτικών αντιπαραθέσεων.

Κλείνοντας την παρέμβασή μου, απηύθυνα έκκληση για μια πιο ενωμένη και πιο δημοκρατική Ευρώπη, που θα υπερασπίζεται πάντα την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην ήπειρό μας και τον κόσμο, χωρίς να υποκύπτει σε οποιαδήποτε επιθετικότητα και σε απόπειρες χειραγώγησης από εξωτερικές δυνάμεις.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey