«Τσουκάλι Άνοιξε»

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά [Vid]

25/03/2022 - 09:00 Ενημερώθηκε 31/03/2022 - 13:10

Στο τραπέζι της 25ης Μαρτίου, παραδοσιακά, υπάρχει ένα φαγητό: Μπακαλιάρος σκορδαλιά. Έτσι τα βήματά μας μας οδήγησαν στη Φουρτούνα Ι Φρέσκο Ψάρι & Ψητό  και στα καταστήματα που διατηρεί ο Ευστράτιος Κιλίτσης με νωπό αλλά και μαγειρεμένο ψάρι. Εκεί στο νέο κατάστημα με τα υπέροχα μαγειρεμένα ψάρια παρέα με την μαγείρισσα Μαριάνθη Βυζιρέλλη φτιάξαμε το φαγητό της επανάστασης!

Υλικά  για την Συνταγή

  • 200 γρ. φρέσκο καθαρισμένο μπακαλιάρο

Υλικά για το κουρκούτι

  • 1 κουτάκι μπύρα
  • Ένα αυγό
  • 1 κούπα του τσαγιού Αλεύρι
  • Αλάτι

Υλικά για την σκορδαλιά

  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κιλό ψίχα ψωμιού
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ξύδι
  • 300 ml ελαιόλαδο

Μέθοδος εκτέλεσης

Τοποθετούμε τα υλικά για το κουρκούτι στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ομοίως χτυπάμε στο μπλέντερ και τα υλικά για την σκορδαλιά μας. Έπειτα κόβουμε τον φρέσκο μπακαλιάρο σε μπουκιές, εν συνεχεία τον περνάμε από το κουρκούτι και το βάζουμε στο τηγάνι μας. Προσέχουμε η φωτιά να μην είναι πολύ δυνατή για να ψηθεί ωραία ο μπακαλιάρος μας. Όταν χρυσαφίσει τον αποσύρουμε από το τηγάνι και τον τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί για να «τραβήξει» το περιττό λάδι. Το σερβίρουμε μαζί με την σκορδαλιά!

Ιχθυοπωλείο ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ Ι Φρέσκο Ψάρι & Ψητό

Στην οδό Βουρνάζων 31 στην πλατεία Αλυσίδας μπορείτε να βρείτε μεγάλη  ποικιλία σε Φρέσκα Ψάρια και Θαλασσινά και αν δεν προλαβαίνετε να μαγειρέψετε τα παιδιά της «Φουρτούνας» θα φροντίσουν όχι μόνο να τα μαγειρέψουν αλλά να τα φέρουν και στην πόρτα σας. Με ένα μόνο τηλεφώνημα στο 2251028824, δεν διαλέγετε μόνο το ψάρι που λαχταρά η καρδιά σας αλλά και πως θα σερβιριστεί στο πιάτο.

«Η ευπρέπεια, το ήθος, η αξιοπιστία, η συνέπεια των ανθρώπων μας ώθησαν δεκάδες ιχθυοπωλεία να ακολουθήσουν αυτό το πρότυπο ιχθυοπωλείου. Τα καταστήματα ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ ΦΡΕΣΚΟ ΨΑΡΙ & ΨΗΤΟ όχι μόνο γράφουν την ιστορία του ντόπιου φρέσκου ψαριού στην Μυτιλήνη, είναι η ίδια η ιστορία τους από το 1986 !!! Η κομψότητα, οι άνθρωποι μας τώρα και στο παρελθόν ήταν, είναι και θα είναι για πάντα ένα Μεγάλο κεφάλαιο των καταστημάτων μας!'Η προτίμηση σας, η δύναμη μας να σας προσφέρουμε τα καλύτερα!!» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ευστράτιος Κιλίτσης.

Όλες τις συνταγές του «Τσουκάλι Άνοιξε» μπορείτε να τις δείτε στο site του ΕΜΠΡΟΣ, στο κανάλι στο YOUTUBE, καθώς και στις σελίδες που διατηρεί σε facebook & instagram.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey