Καμπούρης: «Στόχος μας η βελτίωση του αισθήματος ασφάλειας στον πληθυσμό της Λέσβου»

Απολογισμός Νοσοκομείου Μυτιλήνης 2022 [Vid]

05/01/2023 - 15:00 Ενημερώθηκε 07/01/2023 - 10:25

Στην κατηγορία σημαντικές εξελίξεις για το Βοστάνειο όπως προκύπτουν από τον Απολογισμό περιλαμβάνονται η τροποποίηση του Οργανισμού Λειτουργίας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και η ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης της Ψυχιατρικής Κλινικής, όπως διατυπώθηκε, μεταξύ άλλων, από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Γιώργο Καμπούρη την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2022 λίγο πριν την κοπή της Βασιλόπιτας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Λέσβου του Κυβερνώντος Κόμματος  και Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου, ο βουλευτής Λέσβου του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης , Ιωάννης Μπουρνούς, ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ και τέως υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης καθώς και πρώην Διοικητές του Νοσοκομείου Μυτιλήνης όπως ο Βασίλης Μουζάλας και ο Άρης Χατζηκομνηνός.

Απολογισμός Διοίκησης

Στην εισαγωγή του ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Γιώργος Καμπούρης έκανε λόγο για τροποποίηση του Οργανισμού του Νοσοκομείου (ΦΕΚ 25050/Τ.β/27.9.2022), πλήρωση νέων θέσεων εργασία, ανάπτυξη τμημάτων, αναδιοργάνωση της δομής και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών, εκσυγχρονισμό του μεγαλύτερου μέρους του υφιστάμενου Ιατροτεχνολογικού και λοιπού εξοπλισμού, ανακαίνιση σχεδόν του συνόλου των κτιριακών εγκαταστάσεων, αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων και λειτουργία ηλεκτρονικών υπηρεσιών και εξοικονόμηση ενέργειας.

Αναβάθμιση υπηρεσιών

Σύμφωνα με τον κ. Καμπούρη αυξήθηκε κατά 40% η δυναμικότητα της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, ενώ στο Καρδιολογικό τέθηκαν σε λειτουργία ο υπέρηχος (δωρεά Τρύφων Θεοδώρου) και το τεστ κοπώσεως.

Μάλιστα ειδική αναφορά έγινε στη λειτουργία του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου που συμβάλει, όπως ειπώθηκε, στην αναβάθμιση της ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, στην άμεση πρόσβαση των κατοίκων της Λέσβου σε εξειδικευμένες και υψηλής σπουδαιότητας υπηρεσίες υγείας, στη μείωση της ταλαιπωρίας και την εξάλειψη της οικονομικής επιβάρυνσης λόγω μετακίνησης ασθενών εκτός νησιού και τέλος στην βελτίωση του αισθήματος ασφάλειας και σιγουριάς στον πληθυσμό της Λέσβου και των επισκεπτών της.

Τον Απρίλιο του 2022 παραδόθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο» η Οπτική Τομογραφία Συνοχής, η οποία είναι σε πλήρη λειτουργία στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου. Στις 22 Αυγούστου του 2022 έγινε προμήθεια μιας νέας σχισμοειδούς λυχνίας Haag- Streit, ενώ μία παλαιότερη αναβαθμίστηκε. Ακόμη στις ειδικές μονάδες του Χειρουργικού πραγματοποιήθηκε η προμήθεια ενός φορητού ινοπτικού βρογχοσκοπίου κατάλληλο για την διαχείριση ασθενών με δύσκολο αεραγωγό.

Δημιουργήθηκε ξεχωριστή αίθουσα ανάνηψης για τις ανάγκες του χειρουργείου.

Στις καλές ειδήσεις σε ότι έχει να κάνει με τα έσοδα του Νοσοκομείου μέσα από το Κληροδότημα Βοστάνη περιλαμβάνεται η νέα μίσθωση με τη Βουλή των Ελλήνων του επταώροφου κτιρίου που βρίσκεται στην οδό Βουλής 4 στην Αθήνα με μηνιαίο μίσθωμα συνολικά για την πρώτη διετία της μισθώσεως 50.000 ευρώ από 20.000 ευρώ που ήταν μέχρι πρόσφατα, διπλασιάζοντας το μηνιαίο μίσθωμα επ’ ωφελεία εξόδων του Νοσοκομείου. Σημαντικό ρόλο έπαιξε, σε αυτή την εξέλιξη, ο Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Λέσβου του κυβερνώντος κόμματος Χαράλαμπος Αθανασίου.

Στα σημαντικά της κατηγορίας της Τεχνικής Υπηρεσίας περιλαμβάνεται η ολοκλήρωση γεωτεχνικής μελέτης ψυχιατρικού για την ένταξη της ψυχιατρικής κλινικής σε έργο ανακαίνισης / επισκευής στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Στα νέα αποκτήματα του Νοσοκομείου περιλαμβάνεται και το Νευροχειρουργικό Μικροσκόπιο από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Οι δωρεές

Αξιοσημείωτες ήταν οι δωρεές που έγιναν τα τελευταία χρόνια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Οργανισμούς και Ιδιώτες.

Ενδεικτικά αναφέρεται ο εξοπλισμός που προσέφερε για την ΜΕΘ ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης καθώς και τον καινούργιο επιβατικό όχημα από την κα Κασσιανή Φωτίου με καταγωγή από την Κλειώ  που χρησιμοποιείται για την διενέργεια εξορμήσεων του σταθμού αιμοδοσίας. Παράλληλα ο ΔΟΜ προσέφερε εξοπλισμό για την ΜΕΘ και ΜΑΦ καθώς και ένα φορητό ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα.

Με δωρεά του Ιδρύματος ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ παρελήφθη lazer λιθοτριψίας το οποίο, όπως διατυπώθηκε, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία. Το ίδιο ίδρυμα φρόντισε να παραλάβει το Νοσοκομείου στην ΩΡΛ κλινική μία ανακλινόμενη καρέκλα ΩΡΛ και ένας διαγνωστικός ακοομετρητής.  Η Ύπατη Αρμοστεί προσέφερε έναν καρδιοτοκογράφο και συνοδευτικό εξοπλισμό για την Γυναικολογική – Μαιευτική Κλινική.

Δεδομένα Covid

Σε ότι έχει να κάνει με τις εισαγωγές που αφορούν στην πανδημία σημειώνεται ότι το 2020 έγιναν 175, το 2021 416, το 2022 668 και στο σύνολό τους ανήλθαν σε 1259. Σε ότι αφορά στις εισαγωγές στις ΜΕΘ λόγω κορονοϊού αυτές ανήλθαν το 2020 σε 23, το 2021 σε 38, το 2022 σε 25 αριθμώντας συνολικά τις 86. Στους θανάτους λόγω κορονοϊού αυτοί το 2020 ανέρχονται σε 29, το 2021 σε 68 και το 2022 σε 127 αριθμώντας συνολικά τους 224.

Αναφορικά με τον τομέα της πανδημίας το ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ εγκαινιάζει την λειτουργία του ιατρείου post – covid στις 19 Ιουλίου 2022. Το ιατρείο λειτουργεί κάθε Τρίτη από τις 9:00 έως τις 13:30 με προγραμματισμένα ραντεβού.

Σε ότι έχει να κάνει με την πορεία του εμβολιασμού αυτή αποτυπώνεται στον ακόλουθο πίνακα:

Σε ότι έχει να κάνει με τους εμβολιασμούς παιδιών 128 εμβολιάστηκαν το 2021 και 1.389 το 2022.

Διοικητικές υπηρεσίες

Σε ότι έχει να κάνει με τον απολογισμό των διοικητικών υπηρεσιών σε αυτές σημειώνεται , μεταξύ άλλων, η μείωση του κόστους ΟΤΕ με νέα σύμβαση, περικοπές τηλεφωνικών γραμμών και απόσυρση συσκευών φαξ. Ιδιωτικά συμφωνητικά και συμβάσεις αντί για εξωσυμβατικές παραγγελίες με σκοπό καλύτερη τιμή και μείωση κόστους .

«Πετύχαμε την μείωση της αναμονής για τα ραντεβού στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία. Για την αποφυγή συνωστισμού αλλά και την αποφυγή της ταλαιπωρίας και τηα αναμονής των ασθενών καθαρίσαμε τα ραντεβού σε συγκεκριμένη ώρα. Μετά από κατάλληλες ενέργειες και επικοινωνία με φορείς που εμπλέκονται στο προσφυγικό – μεταναστευτικό πετύχαμε προσέλευση στο Νοσοκομείο μόνο των περιστατικών που χρήζουν νοσηλείας» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Καμπούρης.

Σε ότι έχει να κάνει με την λειτουργία του Κέντρου Φυσικής & Ιατρικής Αποκατάστασης φαίνεται ότι οι ώρες παροχής υπηρεσιών επί του συνόλου έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια καθώς όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία των θεραπευτικών συνεδριών στα τμήματα του Κέντρου αυτές για το 2020 ήταν 3369, το 2021 3641 και το 2022 4034, αποδεικνύοντας την σημαντικότητα ύπαρξης του κέντρου και την ανάγκη ενδυνάμωσής του. Σημειώνεται ότι το ΚΕΦΙΑΠ βρίσκεται στα Δάφια, δηλαδή στο κέντρο περίπου του νησιού και προσφέρει υπηρεσίες όπως Φυσικοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Λογοθεραπείας, Ψυχολογικής υποστήριξης, Κοινωνικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Αγωγής Υγείας. 

Σε ότι έχει να κάνει με τις γεννήσεις σύμφωνα με τα στοιχεία το παρατηρείται μείωση σε σχέση με τα προηγούμενα έτη σε ότι έχει να κάνει με τις γεννήσεις Ελλήνων. Συγκεκριμένα το 2020 καταγράφηκαν 397 , το 2021 428 και το 2022 μόλις 394.

Υπηρεσίες Ακτινολογικού

Σε ότι έχει να κάνει με τις υπηρεσίες στον Ακτινολογικό τομέα, όπου το προηγούμενο διάστημα παρατηρήθηκαν προβλήματα ανάμεσα στα υποτμήματά του με την διανομή του προσωπικού παραθέτουμε σχετικά στοιχεία με τις υπηρεσίες που παρέχονται στον παρακάτω πίνακα από τον οποίο και προκύπτει ότι  το πιο επιβαρυμένο υπηρεσιακά υποτμήμα είναι εκείνο του Κλασικού Ακτινολογικού.

 

Προσλήψεις προσωπικού

Σε ότι έχει να κάνει με τις προσλήψεις προσωπικού που αποτελούν μόνιμο βραχνά του Συλλόγου Εργαζομένων και της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου  τα στοιχεία δείχνουν ότι το 2022 είχαμε λιγότερες προσλήψεις σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.

Αναλυτικότερα :

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey