Κ. Στρατάκη:« Η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία μόνο οφέλη μπορεί να προσφέρει στους ίδιους και στις οικογένειες τους»

Ανοίγουν την Δευτέρα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία [Vid]

28/05/2020 - 15:34 Ενημερώθηκε 05/06/2020 - 01:03

Επιστρέφουν στα θρανία τη Δευτέρα 1η Ιουνίου έπειτα από 81 μέρες οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων της χώρας μας.

Στη Λέσβο από την αρχή της εβδομάδας, όταν έγινε γνωστή η επαναλειτουργία των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων, σήμανε συναγερμός τόσο στη Διευθύνσεις Περιφερειακής και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όσο και στους Δήμους οι οποίοι ανέλαβαν την προετοιμασία και τον καθαρισμό των κτιρίων.

Προετοιμασία σχολείων και εκπαιδευτικών

Όπως αναφέρει η προϊσταμένη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λέσβου Καίτη Στρατάκη, η διαδικασία επιστροφής των παιδιών στο σχολείου είναι μια σύνθετη διαδικασία η οποία ωστόσο, σημείωσε ότι  με την καλή συνεργασία γονέων – εκπαιδευτικών και δήμου θα γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε τα παιδιά να είναι απολύτως  ασφαλή.

Προτεραιότητα η υγεία των παιδιών

«Κατανοούμε την ανησυχία που πιθανόν να υπάρχει στις οικογένειες των παιδιών για την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων. Οι γονείς σε αυτό το μεταβατικό στάδιο, μπορούν να επικοινωνούν με τα σχολεία καθώς και με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για να συζητήσουν προβληματισμούς, προβλήματα που ενδεχομένως υπάρχουν ή απορίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων. Ο φυσικός χώρος του παιδιού είναι το σχολείο. Η επιστροφή των μαθητών έστω και για λίγες μέρες στις  σχολικές αίθουσες μόνο οφέλη μπορεί να προσφέρει στους ίδιους και στις οικογένειές τους».

Ολιγομελή τμήματα

Τα Δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία της  Μυτιλήνης, όπου υπάρχουν πολυμελή τμήματα άνω των 15 μαθητών, τα παιδιά θα χωριστούν σε υποτμήματα με βάση το επίθετό τους. Τα μισά τμήματα θα πηγαίνουν  σχολείο Δευτέρα – Τετάρτη και Παρασκευή και τα υπόλοιπα  Τρίτη και Πέμπτη. Την επόμενη εβδομάδα οι μέρες παρακολούθησης των μαθημάτων θα αντιστρέφονται, όπως ακριβώς γίνεται με τα Γυμνάσια και τα Λύκεια».

Στα σχολεία της περιφέρειας του νησιού μας, όπου έχουμε συνήθως μικρότερες τάξεις και ολιγομελή τμήματα, οι μαθητές θα παρακολουθούν καθημερινά τα μαθήματά τους.

 

Πλήρως εφοδιασμένα τα σχολεία

Εντός της εβδομάδας οι Σχολικές Επιτροπές παρέλαβαν μεγάλες ποσότητες αντισηπτικών – απολυμαντικών για την κάλυψη των αναγκών στα σχολεία ενώ έγιναν και προμήθειες σε καθαριστικά και άλλα υλικά για τον καθαρισμό των σχολείων.

Προαιρετικά

 Οι γονείς  στη φάση αυτή είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν αν θα πάει το παιδί τους ή όχι στο σχολείο. Σε περίπτωση που υπάρχουν στην οικογένεια ευάλωτα άτομα ή το ίδιο το παιδί ανήκει σε ευπαθείς ομάδες, τότε με μια απλή υπεύθυνη δήλωση το παιδί θα παραμείνει στο σπίτι.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey