Χριστόφας: «Ευκαιρία γι’ αυτό το εξάμηνο ο σχεδιασμός της επόμενη δεκαετίας»

Άναψαν οι μηχανές για το νέο ΕΣΠΑ [Vid]

21/01/2021 - 14:16 Ενημερώθηκε 22/01/2021 - 16:04

Ένα εξάμηνο έχουν στην διάθεσή τους οι φορείς του νησιού καθώς και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για να υποβάλλουν τις προτάσεις τους στο νέο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, οι πόροι του οποίου είναι αυξημένοι κατά 39% σε σχέση με τους αναθεωρημένους πόρους της περιόδου 2014-2020, όπως είπε στο emprosnet.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού, Βιομηχανίας και Ενέργειας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Παναγιώτης Χριστόφας. Συγκεκριμένα για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το περιφερειακό πρόγραμμα οι πόροι ανέρχονται στο ποσό των 373 εκ. ευρώ.

Έργα αναπλάσεως, καινοτομίας, στήριξης της επιχειρηματικότητας και υποδομών είναι μερικά μόνο από αυτά που περιλαμβάνονται στο νέο πρόγραμμα το οποίο όπως τονίζεται, είναι ακόμη σε φάση σχεδιασμού.

Ακόμη και πολίτες μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους μέσα από την δυνατότητα που τους δίνεται μέσα από τις πλατφόρμες διαβούλευσης που υπάρχουν στο διαδίκτυο, όπως αναφέρει ο κ. Χριστόφας

Η νέα προγραμματική περίοδος 2021-2027 σχεδιάζεται, σε συνέχεια της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου, πάνω στο σταθερό πλαίσιο των στόχων της πολιτικής συνοχής της Ε.Ε. που προσβλέπει στην άμβλυνση των αναπτυξιακών ανισοτήτων.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey