Τα βασικά σημεία της ομιλίας του υποψηφίου προέδρου του ΚΙΝΑΛ

Αξιοκρατία & διαφάνεια τα μηνύματα του Νίκου Ανδρουλάκη από τη Λέσβο [Vid]

09/11/2021 - 20:08 Ενημερώθηκε 11/11/2021 - 12:05

Με στόχο την δημιουργία ενός κόμματος βάσης που θα το διακρίνει η Αξιοκρατία & η Διαφάνεια ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε από τη Λέσβο τα στελέχη του κόμματός του να σταθούν στο πλευρό του σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση. 

"Το πρώτο το οποίο θέλω να αντιμετωπίσουμε είναι οι κοινωνικές ανισότητες" είπε και σε επόμενο στάδιο τόνισε ότι πρέπει να πέσει το κόστος παραγωγής του πρωτογενή τομέα ο οποίος θα πρέπει να συνδεθεί  με τον τουρισμό ώστε οι οι ταξιδιώτες που θα έρχονται στην χώρα να μην είναι μόνο καταναλωτές 15 ημερών αλλά ενός ολόκληρου χρόνου αγοράζοντας βιολογικά προϊόντα τυποποιημένα επιστρέφοντας  στις χώρες τους. Παράλληλα έκανε αναφορά στο ντόμινο -όπως χαρακτήρισε- αυξήσεων στην ενέργεια υποστηρίζοντας ότι οι πολιτικές τους πρεσβεύουν τις φοροαπαλλαγές στην τυποποίηση ώστε να δοθεί ώθηση σε προϊόντα όπως κρασί και λάδι.

"Ο πρωτογενής τομέας συνδέεται με τον τουρισμό και δίνει μία δυναμική εξαγωγή στην οικονομία" είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορά έγινε στα θέματα ενέργειας επισημαίνοντας την ανάγκη ενεργειακής μετάβασης που το απαιτεί η εποχή και η μη ύπαρξη αυτής έχει σοβαρό οικονομικό αντίκτυπο στα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα.

Και η νέα γενιά

Από την θεματολογία δεν έλειψε η αναφορά στην νέα γενιά και στο δημογραφικό πρόβλημα που οξύνθηκε στην μεταμνημονιακή Ελλάδα με νέους να καταφεύγουν στο εξωτερικό αναζητώντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

"Θα έρθουν πίσω όταν δούνε ότι αυτοί που έμειναν, οι φίλοι τους, οι γνωστοί τους ,τα αδέρφια τους, τα ξαδέρφια τους έχουν περισσότερες ευκαιρίες από αυτές που είχαν αυτοί. Άρα πρέπει να διαμορφώσουμε μία άλλη κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα που αφορά και στην αγορά εργασίας που αφορά και την παραγωγή μας που αφορά και τις πολιτικές της καθημερινότητας για να βελτιώνεται η ζωή του ελληνικού λαού" είπε και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί η Ελλάδα της αξιοκρατίας και της διαφάνειας και να πάψει να υπάρχει ο όρος του κονέ στην προσπάθεια εύρεσης εργασίας - και όχι μόνο.

Τα λάθη, η Κυβέρνηση & ο ΣΥΡΙΖΑ

"Κάναμε πολλά τα χρόνια της μεταπολίτευσης αλλά πληγώσαμε και ένα κομμάτι του ελληνικού λαού με συμπεριφορές αλαζονικές (..) Πρέπει να αφήσουμε στο περιθώριο τέτοιου είδους συμπεριφορά και να δείξουμε ένα νέο πολιτικό ήθος" είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας κάνοντας λόγο για συμπεριφορά ακροδεξιάς, ένα κόμμα που όπως είπε έχει μαζέψει στο εσωτερικό του και έχει κάνει υπουργούς τους περισσότερους βουλευτές του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού.

"Και από την άλλη ένα κόμμα που ενώ η κυβέρνηση κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο δεν κάνει αντιπολίτευση (..) δεν έχουν κανένα πρόγραμμα είναι ένα γέννημα της κρίση", είπε χωρίς να παραλείψει να κάνει κριτική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Να χτίσουμε σχέση εμπιστοσύνης

Μία ανθεκτική ανταγωνιστική παραγωγή βάση που αντέχει σε παγκόσμιες προκλήσεις, μία φορολόγηση η οποία είναι με κλίμακες και όχι οριζόντια, κοινωνικό κράτος & αντιμετώπιση ανισοτήτων και αντιμετώπιση δημογραφικού ζητήματος είναι μερικές από τις ιδέες που πρέπει να επαναδιατυπωθούν από τους υποψηφίους του ΚΙΝΑΛ όπως υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Νίκος Ανδρουλάκης για "να χτίσουμε μια νέα σχέση με τον ελληνικό λαό μέσα από ένα πρόγραμμα σύγχρονο με τις αξίες και τις αρχές μας".

Θα ακολουθήσει βίντεο με τις δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey