Ανακοίνωση ΟΛΣΑ με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ελληνικής γλώσσας

Αφιερωμένη στον Jonathan Loukas η 9η Φεβρουαρίου [Vid]

09/02/2021 - 20:47 Ενημερώθηκε 12/02/2021 - 11:56

Στον 10χρονο Jonathan Loukas θέλησε να αφιερώσει την σημερινή ημέρα ημέρα Παγκόσμιας Ελληνικής Γλώσσας, η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ). Ο Jonathan Loukas είναι εκείνο το Ελληνόπουλο Λεσβιακής καταγωγής που ζει στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας και είχε μια καταπληκτική ιδέα για το πώς θα σωθεί η γλώσσας μας, η ελληνική γλώσσα.  Μια ιδέα που ξεχώρισε από τις 85.000 περίπου συμμετοχές και κέρδισε ένα από τα εφτά βραβεία στον διαγωνισμό νέων «Westpac Youth Impact Challenge».

Θυμίζουμε ότι η Παγκόσμια ημέρα ελληνικής γλώσσας (εορτάζεται ετησίως στις 9 Φεβρουαρίου, ημέρα θανάτου του Διονύσιου Σολωμού), αλλά και ημέρα μνήμης του εθνικού μας ποιητή. Όπως σημειώνεται μια τέτοια ημέρα είναι σημαντικό να θυμόμαστε τη καθοριστική συμβολή των Ελλήνων του εξωτερικού στη διατήρηση και διάδοση της ελληνικής γλώσσας (αλλά και σε σημαντικό βαθμό των ντοπιολαλιών της) στα πέρατα της οικουμένης, όπως και στα ζητήματα του Ελληνισμού γενικότερα.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου σημειώνεται: «Επίσης τους χιλιάδες νέους που με τις επιστημονικές τους επιτυχίες και ανακαλύψεις, συμβάλουν καθημερινά στο γόητρο της χώρας μας και την ενδυνάμωση του ονόματός της. Βασικό μέλημα της Πολιτείας πρέπει να είναι η όσο το δυνατόν ενίσχυση της εκμάθησης των ελληνικών σε όλες τις Παροικίες Ελλήνων στο εξωτερικό και η αμέριστη συμπαράσταση των προσπαθειών τους, να κρατήσουν ζωντανή και ακμαία τη γλώσσα, τις επιστήμες και τον Πολιτισμό της μακραίωνης ιστορίας της χώρας μας...Εννοείται φυσικά η μεγαλύτερη στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα, σε όλες τις βαθμίδες της».

Απολαύστε το ΒΙΝΤΕΟ όπου ο χαρισματικός Jonathan παρουσιάζει την ιδέα του:

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey