Στις 17 και 18 Σεπτέμβρη στη Μυτιλήνη

48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή [Vid]

13/09/2022 - 13:00 Ενημερώθηκε 14/09/2022 - 12:49

Το Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή έχει ξεκινήσει το ταξίδι του για 48η φορά, με το φετινό του σύνθημα να είναι εμπνευσμένο από τα λόγια του Νίκου Μπελογιάννη: Η νέα γενιά με το ΚΚΕ, για «το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό». Σοσιαλισμός, η απάντηση στον 21ο αιώνα.

Οι εκδηλώσεις του 48ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Μυτιλήνη, θα διεξαχθούν στις 17 και 18 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο Αγίας Ειρήνης. Η Τομεακή Οργάνωση Λέσβου της ΚΝΕ, καλεί το λαό της Λέσβου και ιδιαίτερα τις νέες και τους νέους του νησιού, φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενους, άνεργους να συμμετάσχουν μαζικά για άλλη μια χρονιά στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, να συζητήσουν, να διασκεδάσουν και να δώσουν τη δική τους «αγωνιστική απάντηση στους “δύσκολους χειμώνες” που μας ετοιμάζουν» όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

«Είναι μια επέτειος για το νησί μας που δέχτηκε χιλιάδες ξεριζομένους από τα απέναντι παράλια αλλά είναι και μία επέτειος επίκαιρη τώρα που ο λαός μπαίνει πιο βαθιά στην δίνη του πολέμου με την ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία αλλά και τα ιμπεριαλιστικά παζάρια στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο» τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η Μάγδα Μαρμάρου μέλος τομεακού συμβουλίου της ΚΝΕ.

Η πρώτη μέρα του Φεστιβάλ, θα είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή. Το πρόγραμμα το Σάββατο 17/09 περιλαμβάνει:

  • Στις 20:00 «Η αλήθεια για τη Μικρασιατική καταστροφή. 100 χρόνια μετά, συμπεράσματα και διδάγματα». Βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης του ΚΚΕ για το 1922 από το Στρατή Δουνιά, μέλος του τμήματος Ιστορίας της Κ.Ε. του ΚΚΕ.
  • Θα ακολουθήσει παρέμβαση με θέμα: «Άφιξη, υγειονομική περίθαλψη και εγκατάσταση των προσφύγων στη Μυτιλήνη» από το Γιώργο Κατσούπη, νοσηλευτή MSc.
  • Στις 22:00 Μουσικό αφιέρωμα από το συγκρότημα SYNGYRiA με Μικρασιάτικα, Σμυρναίικα, Ρεμπέτικα και τραγούδια από τα νησιά του Αιγαίου.

Το πρόγραμμα την Κυριακή 18/09 περιλαμβάνει:

  • Στις 20:30 Πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Κώστα Παρασκευά, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε του ΚΚΕ
  • Στις 22:00 Μεγάλη συναυλία με τη Μελίνα Κανά. Μαζί της ο Αλέξανδρος Κτιστάκης
  • Αμέσως μετά θα ακολουθήσει συναυλία με τους RAD Music International

Στο χώρου του Φεστιβάλ θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής, Εκθέσεις, Στέκι Μαθητών και στέκι Φοιτητών με παράλληλες δραστηριότητες και πολλές ακόμα εκπλήξεις.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey