3 έως 11 Ιουλίου

2η Έκθεση Βιβλίου «Στρατής Μυριβήλης» [Vid & Pics]

06/07/2022 - 13:00 Ενημερώθηκε 08/07/2022 - 16:05

Ξεκίνησε την Κυριακή, 3 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 11 Ιουλίου στο ανοιχτό χώρο δίπλα στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης η  2η Έκθεση Βιβλίου «Στρατής Μυριβήλης», που πραγματοποιείται από τον Δήμο Μυτιλήνης, στο πλαίσιο του Λεσβιακού Καλοκαιριού.

Στην έκθεση συμμετέχουν  με περίπτερά οι Λεσβιακοί εκδοτικοί οίκοι «ΑΙΟΛΙΔΑ» και «ΜΥΘΟΣ» και τα βιβλιοπωλεία Χατζηδανιήλ, Book & Art, Φωτίου και Συνδετήρας.

Στα εγκαίνια της έκθεσης οργανώθηκε εκδήλωση αφιερωμένη στον μεγάλο Λέσβιο λογοτέχνη  Στράτη Μυριβήλη. Ο φιλόλογος Παναγιώτης Σκορδάς μίλησε διεξοδικά για τη μεγάλη  δημοσιογραφική πορεία του Στράτη Μυριβήλη σε εφημερίδες και περιοδικά της Λέσβου και της Αθήνας καθώς και στο Κρατικό ραδιόφωνο. Στάθηκε ιδιαίτερα στις ιδιαίτερες επιδόσεις του στο χρονογράφημα.

Η εγγονή του Μυριβήλη Χριστίνα Αγγελοπούλου με τρόπο παραστατικό και γλαφυρό παρουσίασε τον παππού της, όπως τον γνώρισε και τον έζησε.

Χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παναγιώτης Τσακίρης.

Συντόνισε και έκανε καίριες παρεμβάσεις η Κλειώ Χατζηδανιήλ.

Ακολούθησε δραματοποιημένη αφήγηση του σπουδαίου έργου του Μυριβήλη «Το τραγούδι της γης» από τον Αγιασώτη ηθοποιό Στρατή Πανούριο. Συνόδευσε στο κανονάκι η Λήδα Ξυδιά.

Όλες τις ημέρες πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις και βιβλιοπαρουσιάσεις.

Την Δευτέρα, 11 Ιουλίου, στις 8:30 μμ θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Παναγιώτη Σκορδά «Αδιάντροπα του κλήδονα» (εκδόσεις Μύθος). Θα γίνει αναπαράσταση του εθίμου και παλιοί ερασιτέχνες ηθοποιοί, Βαγγέλης Χατζημανόλης, Δημήτρης Καμπάς, Μυρσίνη Παπαδημητρίου, Μάρω Παπαδημητρίου, κά θα διαβάσουν  τετράστιχα από το βιβλίο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της έκθεσης σε όλα τα βιβλιοπωλεία θα υπάρχουν προσφορές και εκπτώσεις. Τόπος συνάντησης ο κήπος του Δημοτικού Θεάτρου Καλλονής, με τους ενδιαφερόμενους να επισκέπτονται την έκθεση από τις 19:00 έως τις 23:00.

Οι εκδηλώσεις της 2ης Έκθεση Βιβλίου

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης πραγματοποιούνται οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

  • Κυριακή 3/7 στις 19:00 Ι Εγκαίνια της Έκθεσης παρουσία της εγγονής του Στρατή Μυριβήλη, Χριστιάνας Αγγελοπούλου και παρουσίαση αποσπασμάτων από το «Τραγούδι της γης» με τη συμμετοχή των Στρατή Πανούριου και Λήδας Ξυδιά.
  • Δευτέρα 4/7 στις 20:00 Ι Παρουσίαση του βιβλίου «Τα κορίτσια που γελούν» (Εύα Στάμου, Εκδόσεις Αρμός) Βιβλιοπωλείο «Φωτίου».
  • Τρίτη 5/7 στις 20:00 Ι Παρουσίαση του βιβλίου «Σμύρνη, Κυνήγι Μαγισσών» (Ισμήνη Μπάρακλη, Εκδόσεις Ψυχογιός) Βιβλιοπωλείο «Συνδετήρας».
  • Τετάρτη 6/7 στις 20:00 Ι Αφιέρωμα στην Μαρία Αναγνωστοπούλου και το βιβλίο «Μπορώ ακόμη να ονειρεύομαι», Βιβλιοπωλείο «Χατζηδανιήλ».
  • Πέμπτη 7/7 στις 20:00 Ι Παρουσίαση του βιβλίου «Ο Τζίμης στην Κυψέλη» (Χ.Α. Χωμενίδης, Εκδόσεις Πατάκη), Βιβλιοπωλείο «Βook & Art».
  • Παρασκευή 8/7 στις 20:00 Ι Δραματοποίηση του βιβλίου «Θα έδινα τα πάντα» (Έλενα Αρτζανίδου, Εκδόσεις Ψυχογιός) και διαδραστικά παιχνίδια με την συμμετοχή των Έφης Σπαντίδη, Μαρίας Μαραγκουδάκη, Θεατρικής Ομάδας «Ζουζούνια» και των παιδιών του ΚΔΑΠ «Puzzle», Βιβλιοπωλείο «Συνδετήρας».
  • Παρασκευή 8/7 στις 21:00 Ι «Είναι τραγούδια», χορωδία «Puzzle» (Μαρία Μαραγκουδάκη). Body percussion και τραγούδια από τα παιδιά του «Puzzle» (Υπεύθυνη προγράμματος Λένα Ποπ)
  • Σάββατο 9/7 στις 20:00 Ι Παρουσίαση του νέου τεύχους των «Αιολικών Χρονικών», Εταιρεία Αιολικών Μελετών και Βιβλιοπωλείο «Χατζηδανιήλ».
  • Κυριακή 10/07 στις 21:30 Ι Συναυλία με του B-FLAT
  • Δευτέρα 11/07 στις 20:00 Ι Παρουσίαση του βιβλίου «Τ΄αδιάντροπα του κλήδονα» (Παναγιώτης Σκορδάς, Εκδόσεις Μύθος) και αναπαράσταση του εθίμου του κλήδονα

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey