FOLLOW US

Δήμος

  • Εκτός βουλεύματος ο υποψήφιος Δήμαρχος δυτικής Λέσβου Τ. Βέρρος, μετά την άρση των περιοριστικών όρων
Χωρίς κώλυμα εκλογιμότητας ο Ταξιάρχης Βέρρος

Την άρση των περιοριστικών όρων για τον Ταξιάρχη Βέρρο που του είχαν επιβληθεί λόγω της εμπλοκής του στην πολύκροτη υπόθεση της Συνεταιριστικής Τράπεζας αποφάσισε πριν λίγες ημέρες το Συμβούλιο Εφετών βορείου Αιγαίου με αποτέλεσμα ο κ. Βέρρος να μην έχει πλέον κανένα πρόβλημα ως αιρετός για να τεθεί σε αργία, τώρα ή σε μελλοντική εκλογή του. Και αυτό έχει τη σημασία του δεδομένου ότι ο Ταξ. Βέρρος είναι υποψήφιος δήμαρχος Δυτικής Λέσβου και μάλιστα διεκδικεί το δήμο με αξιώσεις και τυχόν εκκρεμότητα σε σχέση με τα παρεπόμενα του βουλεύματος θα δημιουργούσε  απρόβλεπτες καταστάσεις στο προεκλογικό τοπίο. Να σημειώσουμε ότι ο κ. Βέρρος ως αιρετό μέλος της διοίκησης της Συνεταιριστικής Τράπεζας, της προτελευταίας της περιόδου 2009-11, όπως και άλλα μέλη της τότε διοίκησης της τράπεζας, συμπεριλαμβανόταν στο βούλευμα που κοινοποιήθηκε για την υπόθεση της Συνεταιριστικής, γεγονός που δημιούργησε μια κάποια αναστάτωση σε περίπτωση που θα έβγαινε σε αργία. Ο κ. Βέρρος, με δεδομένο ότι η συμμετοχή του στα της διοίκησης της τράπεζας ήταν σε μια περίοδο που η Συνεταιριστική ήταν υπό τη εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδος και η διοίκηση της κάθε άλλο παρά δανειοδοτούσε την εποχή αυτή, δεν είχε άλλωστε τέτοια δυνατότητα, και θεωρώντας ότι η εμπλοκή του στη δικαστική αυτή υπόθεση ήταν πέρα για πέρα άδικη, όπως και ότι το όνομά του περιλαμβανόταν στο βούλευμα, προσέφυγε στη δικαιοσύνη με αίτησή του στο Συμβούλιο Εφετών, πριν καταστεί αμετάκλητο το βούλευμα και δικαιώθηκε με την άρση των περιοριστικών όρων και την παράληψη , μετά την εξέλιξη αυτή του ονόματός του, από  το αμετάκλητο του  βουλεύματος. Το ότι έγινε άρση των περιοριστικών όρων για τον Ταξιάρχη Βέρρο επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι όντας εν ενεργεία αιρετός, αφού είναι δημοτικός σύμβουλος, δεν τέθηκε σε αργία, όπως συνέβη με τον πρόεδρο της Δημ. Κοινότητας Μυτιλήνης Π. Πίτσιο, που αντικαταστάθηκε στη θέση που κατείχε από τον αμέσως επόμενο.    

Και δήλωση Βέρρου

Με ανάρτησή του , κατά τον προσφιλή τρόπο επικοινωνίας του μέσω των κοινωνικών δικτύων ο ίδιος ο κ. Βέρρος έσπευσε να καταγγείλει την «επίθεση λάσπης» που δέχθηκε αφήνοντας αιχμές και ...φωτογραφίζοντας τους εμπνευστές αυτών των επιθέσεων.

Η δημόσια δήλωση του κ. Βέρρου μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:

«Τις τελευταίες 15 μέρες είμαι αποδέκτης μιας απίστευτης λασποεπίθεσης που αφορά την υποψηφιότητα μου στις Δημοτικές εκλογές και την δυνατότητα ανάληψης καθηκόντων, εάν και εφόσον εκλεγώ. Ενημερώνω λοιπόν τους άξιους απογόνους του Πάουλ Γιόζεφ ο οποίος υποστήριζε ότι "συκοφαντείτε, συκοφαντείτε, στο τέλος κάτι θα μείνει", ότι δεν έχω οποιοδήποτε κώλυμα τόσο για να είμαι υποψήφιος όσο και για την άσκηση των όποιων καθηκόντων αποφασίσουν οι συνδημότες μου. Δυστυχώς γι’ αυτούς που επένδυσαν στην "απόσυρση" μου σύντομα θα μάθουν ότι οι μεθοδεύσεις και τα ψεύδη δεν είναι αρκετά για να εξαφανίσεις μια ενοχλητική υποψηφιότητα. Θα αναγκαστούν τώρα να υποστούν την βάσανο της προεκλογικής περιόδου, όπου θα κληθούν να ξεδιπλώσουν τις σκέψεις και το όραμά τους για τον νέο Δήμο και να πάρουν θέση για θέματα που ελαφρώς καίνε. Εκεί θα κριθούμε όλοι και όχι με ανύπαρκτα κωλύματα και δικαστικές υποθέσεις που με αφορούν αλλά εκείνοι τις γνωρίζουν καλύτερα από μένα. Κύριοι, μπορείτε να συνεχίσετε την λασποεπίθεση. Δεν θα σας ακολουθήσω, άλλωστε στο πεδίο αυτό είστε αήττητοι. Ραντεβού τον Μάιο, στις κάλπες.

Υ. Γ. Δεν περίμενα ειλικρινά να θέσω υποψηφιότητα και αμέσως να μπω στην μηχανή του κιμά. Προφανώς, κάποιους ενοχλώ πολύ. Είτε γιατί δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις είτε γιατί χαλάω κανένα deal. Θα φανεί φαντάζομαι στο εγγύς μέλλον.».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Τρίτη, 09 Απριλίου 2019 16:01
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top