FOLLOW US

Δήμος

  • Το στάδιο ανάρρωσης του δημάρχου Σπύρου Γαληνού, συγκρατεί για λίγο ακόμα τις εξελίξεις -Δημοτικό συμβούλιο τη Δευτέρα
Βαδίζει διστακτικά η δημοτική αρχή

Με αρκετά ανοιχτά μέτωπα που δεν προβλέπεται πάντως να κλείσουν από τη μία ημέρα στην άλλη, όσο δηλαδή ο Σπύρος Γαληνός συνεχίζει το στάδιο της ανάρρωσής του από την πρόσφατη δύσκολη εγχείριση στην οποία υπεβλήθη, πορεύεται η δημοτική αρχή. Και την ερχόμενη Δευτέρα, καλείται να βγάλει ένα «γεμάτο» δημοτικό συμβούλιο 57 θεμάτων, βασιζόμενη στην καλή… διάθεση της αντιπολίτευσης,  αλλά και των «αντιπολιτευόμενων» της πλειοψηφίας, μέχρι να βρει τη φόρμουλα να χτίσει μέσω συμμαχιών μία νέα ασφαλή για κάθε δύσκολη περίπτωση «πλειοψηφία». Ωστόσο η ανακοίνωση κατά του Δημήτρη Αλεξίου, δείχνει μία (προ)διάθεση οριστικού ξεκαθαρίσματος με (κάποιους;) από τους «αντάρτες», ενδεχομένως και πριν επανέλθει ο Σπύρος Γαληνός στα καθήκοντά του.

Αναστασία Αντωνέλλη και Κώστας Κατσαρός, έχουν επωμιστεί το βάρος της ευθύνης που άφησε για λίγες ημέρες ο δήμαρχος, χωρίς ωστόσο να έχουν τη δυνατότητα να ξεμπερδέψουν προβλήματα για τα οποία μπορεί να αποφασίσει μόνο ο Σπύρος Γαληνός. Ωστόσο η ανακοίνωση κατά του Δημήτρη Αλεξίου, ήταν μία εξαίρεση στον κανόνα της «αναμονής» που έχουν βάλει στη δημοτική αρχή, μέχρι να γυρίσει ο επικεφαλής της παράταξης. Γιατί η δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο του κ. Αλεξίου, ξεχείλισε τις τελευταίες ημέρες εκ μέρους κυρίως των αντιδημάρχων κατά του προέδρου του ΝΠΔΔ Παιδείας και Αθλητισμού, αναγκάζοντάς τους -κατά πληροφορίες- μέχρι και να «ενοχλήσουν» τον δήμαρχο που ανθρωπίνως βρίσκεται για λίγο καιρό εκτός καθηκόντων. Για να πάρουν το «ΟΚ» αφενός να απαντήσουν σε κάποιες κατηγορίες που διατυπώνει εντόνως ο κ. Αλεξίου τελευταία στα social media, αλλά και να καταδείξουν ότι δεν υπάρχει κανένα σενάριο επαναπροσέγγισης της δημοτικής αρχής μαζί του.

Η ΑΔΑ και η διμέτωπη επίθεση Αλεξίου-Πνακά

Την ίδια ώρα όμως, ο «μπελάς» της ΑΔΑ που μπλόκαρε επ΄ αόριστον το θέμα της αντικατάστασης τόσο του κ. Αλεξίου από το ΝΠΔΔ όσο και της Ταξιαρχούλας Πνακά από την ΑΔΕΛ, εξακολουθεί να υπάρχει, χωρίς να έχει ληφθεί ακόμα απόφαση για το πώς θα αντιμετωπιστεί όλες αυτές οι εκκρεμότητες. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως δεν έχει -έστω διαρρεύσει- κάποια πληροφορία που να δείχνει ότι η δημοτική αρχή προσέφυγε στο άρθρο 152 κατά της απόφασης της ΑΔΑ και δείγμα του ότι ακόμα η πλειοψηφία επεξεργάζεται (και με τη νομική συμβουλή) την επόμενη κίνησή της. Τούτων δοθέντων, η δημοτική αρχή βαδίζει διστακτικά μέχρι νεωτέρας και έχοντας απέναντί της μία απρόβλεπτη αντιπολίτευση, η οποία ειδικά μετά την απόφαση για επίσπευση της ημερομηνίας των δημοτικών εκλογών, είναι δύσκολο να εκτιμήσει κανείς το πώς θα συμπεριφερθεί απέναντι στη δημοτική αρχή. Το μόνο σίγουρο όμως είναι πως οι Δημήτρης Αλεξίου και Ταξιαρχούλα Πνακά, έχοντας εξαπολύσει τελευταία μία διμέτωπη επίθεση (κατά Γαληνού αλλά και Κυρατζή) με δηλώσεις τους γύρω από το θέμα της αντικατάστασής τους, έχουν ουσιαστικά αποκλείσει και κάθε γέφυρα «συνεργασίας» είτε με τη μία, είτε με την άλλη πλευρά. Κάνοντας πολλούς να θεωρούν στη δημοτική αρχή, πως είναι επιβεβλημένο να γίνει ένα οριστικό ξεκαθάρισμα μαζί τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Ετικέτες
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top