FOLLOW US

Δήμος

  • Πραγματοποιήθηκε η πρώτη λαϊκή συνέλευση για τη δημιουργία συμβουλίων των ευρύτερων συνοικιών της Μυτιλήνης
Το πρώτο συνοικιακό συμβούλιο είναι γεγονός

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή και στην αίθουσα συνεστιάσεων της εκκλησίας Ζωοδόχου Πηγής Λαγκάδας η πρώτη από τις 11 ανοιχτές λαϊκές συνελεύσεις των ευρύτερων συνοικιών της Μυτιλήνης, που αφορούσε στην περιοχή «Αλυσίδα, Λαζαρέτο, Λαγκάδα, Καμάρες», ενώ, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, προηγήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης.

Στη λαϊκή συνέλευση της ευρύτερης περιοχής εκτέθηκαν τα βασικότερα τρέχοντα ζητήματα και τα γενικότερα προβλήματα που απασχολούν τους περιοίκους, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τους παρευρισκόμενους επιχειρηματίες στο γνωστό θέμα των οχλήσεων που θα προκληθούν από την επικείμενη έναρξη του έργου της Δ.Ε.Υ.Α.Λ. «Αγωγός ομβρίων ρέματος Λαγκάδας πόλης Μυτιλήνης». Η Συνέλευση ολοκληρώθηκε με την εκλογή του νέου Τοπικού - Συνοικιακού Συμβουλίου της περιοχής «Αλυσίδα, Λαζαρέτο, Λαγκάδα, Καμάρες», του οποίου ο ρόλος θα είναι, λειτουργώντας εντελώς αυτόνομα, να συγκεντρώνει, να καταγράφει και να ταξινομεί τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τον κάθε δημότη και την κάθε γειτονιά, συνδράμοντας στην κατεύθυνση να κατατίθενται οι καλύτερες δυνατές λύσεις τόσο προς τη Δημοτική Κοινότητα όσο και απευθείας προς τις αρμόδιες Αντιδημαρχίες του Δήμου. Επιπλέον, θα έχει τη δυνατότητα να εισηγείται νέες και καινοτόμες προτάσεις σχετικά με τη βελτίωση - αναβάθμιση της αισθητικής εικόνας της περιοχής καθώς και την εν γένει ανάπτυξή της.

 

Το νέο συνοικιακό συμβούλιο

Το νέο τοπικό - συνοικιακό συμβούλιο της περιοχής «Αλυσίδα, Λαζαρέτο, Λαγκάδα, Καμάρες» απαρτίζεται από τους ακόλουθους δημότες της περιοχής: Δήμητρα-Έλενα Αμπατζή, Περικλής Αντωνίου, Μανώλης Ευσταθίου, Άννα Βλάχου-Θεοφιλίδου, Ελένη Γογγολίδη, Ελευθερία Καράλη-Αραπαντώνη, Γιώργος Λυμπερτός, Μάχη Μανδαμαδιώτη-Κιτινή και Βασίλης Σαλάνης. Εκπρόσωπος της Δ/Κ Μυτιλήνης στο εν λόγω τοπικό συμβούλιο θα είναι η Δέσποινα Τζαννή.

Τις επόμενες ημέρες το νέο Συμβούλιο θα συγκροτηθεί σε Σώμα και θα συνεδριάζει κατά τακτά διαστήματα, ενώ οι δημότες της ευρύτερης περιοχής μπορούν να απευθύνονται στα μέλη του για να καταθέτουν τα αιτήματά τους, ενώ θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις για τις επόμενες λαϊκές συνελεύσεις των άλλων δέκα περιοχών της Μυτιλήνης.

 

 

 

Έκοψε πίτα η Δ.Κ. Μυτιλήνης

 

Πριν από τη λαϊκή συνέλευση κόπηκε επί τη ευκαιρία όμως και η πρωτοχρονιάτικη πίτα της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης, παρουσία και του προέδρου της Πάνου Πίτσιου.

Την πίτα ευλόγησε ο πρεσβύτερος της εκκλησίας Ζωοδόχου Πηγής, πατέρας Καλλίνικος Αναγνώστου, ενώ το «παρών» έδωσαν εκτός των μελών του Συμβουλίου Γιάννη Τσεκούρα, Λένας Πετρέλλη και Δέσποινας Τζαννή, ο Δήμαρχος Σπύρος Γαληνός, ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Αμπουλός, μέλη των προσωρινών συμβουλίων των άλλων δέκα συνοικιών της Μυτιλήνης, καθώς και κάτοικοι και επιχειρηματίες από τις γειτονιές Αλυσίδα, Λαζαρέτο, Νιο Χωριό, Αραπίνικα, Λαγκάδα, Καμάρες.

Την Κυριακή θα αναδείξουν το δικό τους συνοικιακό συμβούλιο

 

 

Παίρνουν σειρά οι Χάλικες

 

Μετά την ανάδειξη του συνοικιακού συμβουλίου για τις περιοχές «Αλυσίδα, Λαζαρέτο, Λαγκάδα, Καμάρες», σειρά πλέον παίρνει εκείνο της περιοχής των Χαλίκων. Με το προσωρινό συνοικιακό συμβούλιο της περιοχής να προσκαλεί τους δημότες στην δική τους ανοιχτή λαϊκή συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Ιανουαρίου και ώρα έξι το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Κάτω Χάλικα για την ανάδειξη του επίσημου συμβουλίου. 

Το προσωρινό Συμβούλιο της περιοχής, αποτελείται από τους Μαριεντίνα Αθηναίου, Θεολόγο Αποστόλου, Ευστράτιο Γιουσμά, Παναγιώτη Θεοδοσίου, Γιάννη Κακαρώνη, Χρήστο Κουζούμη, Αντώνη Νείρο, Μιχάλη Πλωμαρίτη και Χρήστο Πουλέλλη.   Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι δημότες της περιοχής «Χάλικες (Κάτω, Μεσαίος, Πάνω)», μπορούν να επικοινωνήσουν με τα γραφεία της Δ/Κ Μυτιλήνης (τηλ. 22510 22143, email: syndesmos1954@otenet.gr, υπεύθυνοι Γιώργος Καρίνος, Βασίλης Χατζηελευθερίου).  

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top