FOLLOW US

Δήμος

  • Μετά τον Ταξ. Βέρρο και ο Μιχάλης Ρούσσης κατηγορείται ότι «υποκατέστησε» τον δήμαρχο Λέσβου και άνοιξε νέο κύκλο εσωστρέφειας!
Το «αντάρτικο» των «Βορείων», καλά κρατεί!

Το «αντάρτικο» των «Βορείων» όπως χαρακτηρίζεται εδώ και… μήνες μεταξύ των μελών της δημοτικής αρχής η εξαιρετικά δύσκολη «συγκατοίκηση» των γεωγραφικών αντιδημάρχων Καλλονής (Ταξ. Βέρρος), Πλωμαρίου (Μαν. Αρμενάκας) και Αντίσσης- Ερεσού (Μιχ. Ρούσσης) με την «κεντρική» διοίκηση του δήμου Λέσβου, συνεχίζει να βγάζει επεισόδια και να τραβάει το σχοινί στις έτσι κι αλλιώς τεντωμένες τους σχέσεις με τον δήμαρχο Σπύρο Γαληνό. Το τελευταίο επεισόδιο όμως, ερμηνεύεται από το περιβάλλον του δημάρχου ως ευθεία πρόκληση «διαγραφής» εκ μέρους του αντιδημάρχου Μιχάλη Ρούσση. Ο οποίος φέρεται με αφορμή τη λειτουργία του αρδευτικού φράγματος της Ερεσού, που δίνει νερό για τις ανάγκες των αγροτών και αφού προηγουμένως (σ.σ. κατά δήλωσή του στο διαδίκτυο «δεν έβγαλε άκρη με τους καρεκλοκένταυρους της Μυτιλήνης»)  να έστειλε σχετικό έγγραφο για να λυθεί το θέμα της περιοχής του, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος. «Αδειάζοντας» έτσι -κατά την εκδοχή του περιβάλλοντος του δημάρχου- άκομψα τόσο τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Νίκο Καρασάββα που εξήγησε πως βάσει νόμου δεν προβλέπεται η λειτουργία του αρδευτικού πριν τον Ιούνη, όσο και τον δήμαρχο και τη λειτουργία του δήμου Λέσβου συνολικά.

Δεν κλείνουν τα εσωτερικά μέτωπα της δημοτικής αρχής Γαληνού και φαίνεται πως η μεγάλη «πληγή» για τον δήμαρχο, εξακολουθεί να είναι η δυναμική τριάδα των γεωγραφικών αντιδημάρχων της περιφέρειας, Μανώλη Αρμενάκα, Ταξιάρχη Βέρρου και Μιχάλη Ρούσση. Υπενθυμίζεται εδώ ότι και ελέω διάσπασης του δήμου Λέσβου, οι τρεις τους επιχειρούν εδώ και καιρό με κάθε τρόπο να καταδείξουν την ανάγκη ξεχωριστής διοίκησης των δημοτικών ενοτήτων. Ενώ έρχονται συχνά σε αντιπαράθεση για ζητήματα που η κεντρική διοίκηση της Μυτιλήνης, δεν δύνανται να ανταποκριθεί άμεσα ή σε ικανοποιητικό βαθμό.

Θύμισε… Βέρρο, ο Ρούσσης

Βέβαια αυτό, δεν είναι απαραίτητα κακό, γιατί είναι γνωστό ότι στο πρόσωπό τους, οι δημότες αναγνωρίζουν σε μεγάλο βαθμό τον «δήμο Λέσβου» και στα καλά και στα άσχημα που προκύπτουν από αυτόν, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Όμως τους τελευταίους μήνες, πολλές ενέργειες και πρωτοβουλίες των τριών αυτών αντιδημάρχων, κινούνται πανθομολογούμενα στο όριο της… απόσχισης και ακριβέστερα της διαγραφής τους από την παράταξη της πλειοψηφίας. Είναι χαρακτηριστικές εξάλλου οι «αρχηγικές» εμφανίσεις του Μανώλη Αρμενάκα που σηματοδοτούν σε κάθε ευκαιρία την ανάγκη ξεχωριστής διοίκησης ενός δήμου στο νότιο νησί και πολύ πιο χαρακτηριστική (και πρόσφατη) η πρωτοβουλία του Ταξιάρχη Βέρρου να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα για την γνωστή κατάληψη από μετανάστες της πλατείας Σαπφούς. Η οποία ερμηνεύτηκε ως υποκατάσταση του δημάρχου και για πολύ καιρό και λίγο έλλειψε να κοστίσει την διαγραφή του αντιδημάρχου Καλλονής.

Οι σχέσεις όμως του δημάρχου με τον Ταξιάρχη Βέρρο, παρά το ότι δοκιμάστηκαν σοβαρά με αφορμή την μήνυση για τα της Σαπφούς και σε μία περίοδο μάλιστα όπου είχε βγει προς τα έξω το «τελεσίγραφο» του Σπύρου Γαληνού σε οποιονδήποτε διαφωνούσε με την «κεντρική γραμμή», τελικώς δεν διερράγησαν. Για να έρθει όμως το νέο… «χτύπημα» εκ μέρους των «Βορείων», μέσω του Μιχάλη Ρούσση, για να ανοίξει ξανά την… «πληγή».

Το θέμα της λειτουργίας του αρδευτικού

Τι έκανε ο αντιδήμαρχος Αντίσσης- Ερεσού; Όπως είχε ήδη ενημερώσει διαδικτυακά τους δημότες της ενότητάς του για το γεγονός πως δεν έχει μπει σε λειτουργία το Αρδευτικό φράγμα Ερεσού και λειτουργεί μόνο με φυσική ροή για το πότισμα των χωραφιών, έστειλε σχετικό αίτημα στον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Νίκο Καρασάββα. Ο κ. Ρούσσης με εμφανή την ενόχλησή του για το ότι δεν τίθεται σε λειτουργία το φράγμα είχε γράψει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook: «Τρία χρόνια τώρα προσπαθώ να δώσω στους καρεκλοκένταυρους της Μυτιλήνης να καταλάβουν πως το αρδευτικό φράγμα Ερεσού λειτουργεί 8 μήνες και όχι 5. Επίσης προσπαθώ να τους βάλω μέσα στο κεφάλι πως το φράγμα φτιάχτηκε για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των αγροτών και αυτές είναι που καθορίζουν τη λειτουργία του. Αυτά τονίζω και στο τελευταίο έγγραφο μου με αρ.πρωτ. 17316/17.4.2018. Δυστυχώς ο Δήμος αντί να δίνει λύσεις κρύβεται πίσω από νομοθεσίες. Η απάντηση που μου έστειλαν από τη διεύθυνση περιβάλλοντος με το έγγραφο 17316/23.4.2018, λέει πως βάσει νομοθεσίας, θα προσλάβουμε άτομο από 1η Ιουνίου μέχρι τέλος Οκτωβρίου», εξηγώντας δημοσίως την διένεξή του με τα κεντρικά του δήμου. Προειδοποιώντας από τότε, στις αρχές Μαΐου δηλαδή, πως θα απευθύνονταν για τη λύση του όλου θέματος απευθείας στο Υπουργείο. Πράγμα που φαίνεται ότι τελικά έκανε, προκαλώντας χθες την έκρηξη του δημάρχου, που πήρε την ενέργεια αυτή ως μία ευθεία πρόκληση. Αφού όπως ισχυρίζεται το περιβάλλον του, είναι σαφής η νομοθεσία επί του θέματος για να φτάσει σε επίπεδο Υπουργείου και να αδειάσει έτσι τη λειτουργία του δήμου Λέσβου, αλλά και του αρμοδίου αντιδημάρχου Νίκου Καρασάββα… Ενώ λέγεται ακόμη, πως ακόμη κι αν κρίνονταν αναγκαίο να γίνει η παρέμβαση του δήμου Λέσβου στο Υπουργείο για μία κατ΄ εξαίρεση «εξυπηρέτηση» με το θέμα της πρόσληψης ατόμων για τη λειτουργία του αρδευτικού της Ερεσού, θα έπρεπε να το είχε κάνει ο δήμαρχος Λέσβου. Ή τουλάχιστον να ήταν… ενήμερος.

Ο Γαληνός ξανά αντιμέτωπος με το «αντάρτικο»

Όπως και να΄χει όμως, η ενέργεια Ρούσση, σηματοδοτεί από χθες, άλλον έναν σκληρό κύκλο εσωστρέφειας εντός της παράταξης Γαληνού, που δεν αποκλείεται όμως να σημάνει και εξελίξεις. Καθώς, ανεξάρτητα του αν έχει δίκιο ή όχι ο κ. Ρούσσης, σύμφωνα με στελέχη της δημοτικής αρχής που σχολίασαν χθες το νέο αυτό επεισόδιο, θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί η διατάραξη των ισορροπιών. Η καυτή «πατάτα» όμως επιστρέφει στα χέρια του δημάρχου. Ο οποίος μέσα σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα, έχει έρθει αντιμέτωπος με πολλές «εκτός γραμμής» ενέργειες και πολιτικές, χωρίς να έχει επιληφθεί φανερά επί αυτών των «φαινομένων». Τα οποία όσο περνάει ο καιρός ισχυροποιούν το λεγόμενο «αντάρτικο των Βορείων» που έχει όλα τα δίκια του «Καλλικράτη» με το μέρος του, αλλά βάσει των ενεργειών του, απειλεί ανοιχτά την συνοχή της παράταξης της πλειοψηφίας. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018 12:06
Ετικέτες
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top