FOLLOW US

Δήμος

  • Ο Σπύρος Γαληνός δεν άφησε αναπάντητο ένα ακόμη «κρούσμα απειθαρχίας» και ανακοίνωσε χθες την αντικατάσταση του αντιδημάρχου Ερεσού- Αντίσσης!
«Τελείωσε» τον Μιχάλη Ρούσση!

Με μία κίνηση «ΜΑΤ», ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, μετέφερε το πρόβλημα που δεδομένα υπάρχει εντός της παράταξής του, σε εκείνους που φανερά το… οξύνουν, μη αφήνοντας την τελευταία «πρόκληση» εκ μέρους του «αντάρτικου» των «Βορείων» αναπάντητη. Και κόντρα στην προσφιλή τακτική του να μην παίρνει αποφάσεις εν θερμώ, χθες το πρωί ανακοίνωσε την «καρατόμηση» ουσιαστικά του αντιδημάρχου Ερεσού-Αντίσσης Μιχάλη Ρούσση, ο οποίος αντικαθίσταται (επί του παρόντος) από τον ίδιο τον δήμαρχο, στα καθήκοντά του στην δημοτική ενότητα Ερεσού-Αντίσσης.

 Ο δήμαρχος μετά από ενάμιση περίπου μήνα υπομονής και αναμονής λοιπόν, απέδειξε χθες πως είναι αποφασισμένος να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα «αντάρτικου», ειδικά από τους γεωγραφικούς του αντιδημάρχους που εμφανίζονται συχνά πυκνά -και δημοσίως- δυσαρεστημένοι εντός της παράταξης και αντικαθιστώντας τον Μιχάλη Ρούσση, έστειλε ουσιαστικά το δικό του «μήνυμα» προς όλους. Εξάλλου η αντικατάσταση Ρούσση, γυρίζει… «μπούμερανγκ» αυτή τη στιγμή προς το χαρακτηρισμένο ως «αντάρτικο των Βορείων», που πλέον καλείται να αποφασίσει το αν θα συνεχίσει ως τέτοιο, ή το αν θα βάλει τέλος στην κόντρα με την «κεντρική διοίκηση» του δήμου και κατ΄ επέκταση με τον ίδιο τον δήμαρχο. «Δεν πρόκειται να συνεχίσει η δημοτική παράταξη υπό ένα καθεστώς συνεχούς εκβιασμού», σχολίασε λακωνικά στο «Ε» ο Σπύρος Γαληνός την αντικατάσταση του Μιχάλη Ρούσση, ενώ έσπευσε να διαψεύσει όσους λένε πως «η περιφέρεια είναι αδικημένη» από τη δημοτική αρχή, υποστηρίζοντας πως ειδικά στη δημοτική ενότητα Ερεσού- Αντίσσης, έχει εκτελεστεί ή προγραμματιστεί σημαντικό έργο.

Το «Ε» χθες αποκάλυψε ένα ακόμη θερμό επεισόδιο εντός της παράταξης της δημοτικής αρχής και ειδικότερα μία ακόμη ενέργεια εκ μέρους του «αντάρτικου» -όπως χαρακτηρίζεται στη Μυτιλήνη- των γεωγραφικών αντιδημάρχων Ερεσού-Αντίσσης (Μιχ. Ρούσσης), Καλλονής (Ταξ. Βέρρος) και Πλωμαρίου (Μαν. Αρμενάκας), που εμφανίζονται εδώ και καιρό δυσαρεστημένοι από τη συνεργασία τους με την «κεντρική διοίκηση» του δήμου.

Πως «φαγώθηκε» ο αντιδήμαρχος

Ο κ. Ρούσσης, ενοχλημένος για το γεγονός πως δεν τίθεται σε λειτουργία το αρδευτικό φράγμα της Ερεσού για το πότισμα των χωραφιών των δημοτών του κι αφού έστειλε σχετικό αίτημα στον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Νίκο Καρασάββα που δεν ικανοποιήθηκε λόγω της νομοθεσίας που δεν προβλέπει την πρόσληψη υπαλλήλου πριν την 1η Ιούνη, πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Και καταστρατηγώντας την ιεραρχία -σύμφωνα με το περιβάλλον του δημάρχου- αλλά και τις προβλεπόμενες αρμοδιότητες, έστειλε έγγραφο για να λυθεί το θέμα (σ.σ. που κατά την εκτίμησή του δεν λύνεται εκ μέρους του δήμου Λέσβου) στα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Εσωτερικών. Η ενέργειά του αυτή όμως, ερμηνεύτηκε ως ευθεία πρόκληση προς τους συναδέλφους του αντιδημάρχους στη Μυτιλήνη, αφού ούτε λίγο, ούτε πολύ «άδειαζε» τη λειτουργία του δήμου Λέσβου και πολύ περισσότερο «υποκαθιστούσε» τον δήμαρχο. Εξάλλου από το χθεσινό δημοσίευμα του «Ε» για την πρωτοβουλία του κ. Ρούσση, είχε διαφανεί η ενόχληση του Σπύρου Γαληνού για το έγγραφο αυτό, αφού ακόμα κρίνονταν αναγκαίο να γίνει η παρέμβαση του δήμου Λέσβου στο Υπουργείο για μία κατ΄ εξαίρεση «εξυπηρέτηση» με το θέμα της πρόσληψης ατόμων για τη λειτουργία του αρδευτικού της Ερεσού, θα έπρεπε να την είχε κάνει ο δήμαρχος Λέσβου. Και όχι από μόνος του ο αντιδήμαρχος. Και με δεδομένο ότι υπήρξαν αρκετά μαζεμένα αντίστοιχα περιστατικά «πρωτοβουλιών» και διαδικτυακών αντεγκλήσεων μεταξύ των «βορείων» και των «Μυτιληνιών», ο Σπύρος Γαληνός πήρε την κατάσταση στα χέρια του.

«Όποιος δεν μπορεί ή δεν θέλει να φύγει»

«Η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος δεν μπορεί να εκβιάζονται κάθε τρεις και λίγο. Όποιος δεν μπορεί, ή δεν θέλει, μπορεί να φύγει», είπε στο «Ε» ο Σπύρος Γαληνός εξηγώντας την απόφασή του να αντικαταστήσει τον Μιχάλη Ρούσση. «Είμαστε εκλεγμένοι και καλούμαστε να δουλέψουμε και να συνεργαστούμε για έναν ολόκληρο ακόμη χρόνο. Δεν είναι δυνατόν να χωριζόμαστε σε βόρειους και νότιους», πρόσθεσε για να σχολιάσει ακόμα και το αίσθημα αδικίας που εκφράζουν οι γεωγραφικοί αντιδήμαρχοι της «περιφέρειας». «Είναι ψευδές πως αδικείται η περιφέρεια του δήμου. Και ειδικά η δημοτική ενότητα Ερεσού, στην οποία έχει γίνει ήδη σημαντικό έργο σε Ερεσό και Μεσότοπο και έχει προγραμματιστεί και η μεγάλη παρέμβαση για την παραλία», κατέληξε. Με τις πληροφορίες να λένε πως την απόφαση να «τελειώσει» τον αντιδήμαρχο  την πήρε προχθές το απόγευμα, ενοχλημένος πέραν του προφανούς και για τον χαρακτηρισμό ως «καρεκλοκένταυρων» των «Μυτιληνιών» αντιδημάρχων.

Αναλαμβάνει ο Γαληνός την Ερεσό

Τι θα γίνει από εδώ και πέρα; Η απόφαση αντικατάστασης του Μιχάλη Ρούσση, αναμένεται να καθαρογραφεί και ειδικότερα να αιτιολογηθεί, αφού έτσι προβλέπει η σχετική διαδικασία. Η αιτιολογία, είναι η προφανής: ο αντιδήμαρχος αντικαθίσταται γιατί δεν μπορεί να συνεργαστεί με τους συναδέλφους του. Τα καθήκοντά του τώρα προς το παρόν θα τα αναλάβει ο ίδιος ο δήμαρχος (δεν θα υπάρξει δηλαδή νέος αντιδήμαρχος στην περιοχή) χωρίς να αποκλείεται στο εγγύς μέλλον, να αναλάβει κάποιος άλλος.

 

Το μήνυμα προς τους δυσαρεστημένους

Ο Μιχάλης Ρούσσης πάντως, δεν «διαγράφεται» από την παράταξη και ουσιαστικά είναι πια στην δική του ευχέρεια ο τρόπος που θα αντιδράσει στις τελευταίες εξελίξεις και ειδικότερα το αν θα δηλώσει ανεξαρτητοποίηση. Και τούτο έχει τη σημασία του, από τη στιγμή που η δημοτική αρχή, έχει αυτή τη στιγμή οριακή πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο (23 συμβούλους έναντι 22 της αντιπολίτευσης). Το ότι ο δήμαρχος πάντως εμφανίζεται έτοιμος να αντιμετωπίσει αποφασιστικά το «αντάρτικο» των «Βορείων», αλλά και τις μαζεμένες εσωτερικές γκρίνιες που ενισχύονται από το πρόωρο προεκλογικό… ρεύμα σε εθνικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο, ρισκάροντας ανοιχτά ακόμα και την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, δείχνει πως επιθυμεί να μάθει τις προθέσεις των συνεργατών του εδώ και τώρα. Εξάλλου, στη δημοτική αρχή, εκτιμούν πως η «καρατόμηση» Ρούσση, θα δοκιμάσει πια τις αντοχές των δυσαρεστημένων. Οι οποίοι είτε θα σπεύσουν προς υποστήριξή του κ. Ρούσση (με ενδεχόμενες δηλαδή παραιτήσεις τους), είτε θα ταχθούν υπέρ της συνοχής της παράταξης για να βγει χωρίς άλλα εσωτερικά προβλήματα η θητεία. Συμπερασματικά λοιπόν, θα έλεγε κανείς πως η αποπομπή Ρούσση, είτε θα προκαλέσει κύμα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Κυριακή, 20 Μαΐου 2018 18:13
Ετικέτες
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top