FOLLOW US

Δήμος

  • Στην τελική ευθεία οι τεχνικές και οργανωτικές λεπτομέρειες του τρόπου λειτουργίας τους στη Μυτιλήνη
Τα συνοικιακά συμβούλια εν δράσει!

Αρχίζει και παίρνει σάρκα και οστά μια πρωτοβουλία του προέδρου της δημοτικής κοινότητας Μυτιλήνης Πάνου Πίτσιου, να ενεργοποιήσει το σύνολο των πολιτών ακόμα και κατά συνοικία, προκειμένου να εξασφαλίσει κατά τρόπο πολύ πιο αντιπροσωπευτικό, τη βούληση της τοπικής κοινωνίας, για όλα τα μικρά και μεγάλα ζητήματα που αφορούν στην πόλη

Την περασμένη Δευτέρα μάλιστα πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης συνάντηση εργασίας με τα προσωρινά μέλη των 11 τοπικών - συνοικιακών συμβουλίων της πόλης της Μυτιλήνης, όπως αυτά είχαν προταθεί στην γνωστή ανοιχτή διαβούλευση δημοτών και αποδήμων του καλοκαιριού.

Τα συνοικιακά συμβούλια

Υπενθυμίζεται ότι τα τοπικά - συνοικιακά συμβούλια όταν συγκροτηθούν πλήρως,  θα λειτουργούν αυτόνομα και ο ρόλος τους θα είναι να συγκεντρώνουν, να καταγράφουν και να ταξινομούν τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τον κάθε δημότη και την κάθε περιοχή και να προτείνουν τις βέλτιστες λύσεις προς τη Δημοτική Κοινότητα και τις αρμόδιες Αντιδημαρχίες του Δήμου. Επιπλέον θα έχουν τη δυνατότητα να εισηγούνται και νέες προτάσεις, σχετικά με τη βελτίωση - αναβάθμιση της αισθητικής εικόνας της περιοχής τους, καθώς και την εν γένει ανάπτυξή της.   

Λαϊκές συνελεύσεις

Στην πρόσφατη τώρα σύσκεψη, αφού εξετάσθηκαν τεχνικές οργανωτικές λεπτομέρειες του τρόπου λειτουργίας τους, αποφασίστηκε ομόφωνα να προγραμματιστούν άμεσα και με ευθύνη των προσωρινών - αρχικών συμβουλίων, ανοιχτές λαϊκές συνελεύσεις στην κάθε περιοχή, προκειμένου αφενός να τεθούν και να συζητηθούν τα γενικότερα προβλήματα που απασχολούν την κάθε συνοικία και αφετέρου να καθοριστούν τα 11 επίσημα τοπικά - συνοικιακά συμβούλια των δημοτών. Οι εν λόγω ανοιχτές λαϊκές συνελεύσεις, θα πραγματοποιηθούν εντός του Δεκεμβρίου 2017 και Ιανουαρίου 2018, σε ημερομηνίες και χώρους που θα καθοριστούν.

 Οι 11 περιοχές

Οι 11 περιοχές - συνοικίες που έχει χωριστεί η πόλη και τα προσωρινά μέλη των τοπικών - συνοικιακών συμβουλίων, όπως αυτά είχαν προταθεί στη διαβούλευση του καλοκαιριού, είναι τα ακόλουθα:    

 

        Νεάπολη & Πληγώνι: Σάββας Κωφόπουλος, Αρετή Μανιάτογλου.

 

        Βαρειά & Ακρωτήρι: Μάριος Γιαννάκας, Δημήτρης Μαλλιαρός, Παναγιώτης Σκορδάς, Βαγγελιώ Σταυροπούλου. 

         Ακλειδιού, Κουμκό, Σουράδα: Θέμης Καλογρίδης, Δέσποινα Πίτσιου - Νίκου, Παναγιώτης Χατζάρας.

 

        Χρυσομαλλούσα, Μακρύς Γιαλός: Λιάνα Γιαλούση - Τσακίρη, Χρυσούλα Ματζουράνη, Καλλιόπη Μπάμπου, Ευαγγελία Τσιμναδή.

 

        Χάλικες (Πάνω, Μεσαίος, Κάτω): Μαριεντίνα Αθηναίου, Θεολόγος Αποστόλας, Ευστράτιος Γιουσμάς, Παναγιώτης Θεοδοσίου, Γιάννης Κακαρώνης, Αντώνης Νείρος, Μιχάλης Πλωμαρίτης, Χρήστος Πουλέλλης.  

 

        Καλλιθέα & Μαύρα Σίδερα: Αγγέλα Γαλετάκη, Αικατερίνη Καρίνου, Σπύρος Κοκιούσης, Παναγιώτης Σπυρέλλης.

 

        Υφαντήριο, Πυργιέλια, Βουναράκι, Άνω Γήπεδο: Μαρία Αθανάσογλου, Γιάννης Μουτζούρης.

 

        Αλυσίδα, Λαζαρέτο, Λαγκάδα, Καμάρες: Ζανέτ Λαμέρα - Αμπατζή, Δήμητρα Αμπατζή, Κατερίνα Βαμβουρέλλη, Ελένη Γογγολίδη, Μαρία Γουγούλα, Ειρήνη Γούναρη, Μαρία Τσανακτσή, Μαγδαληνή Ψαρρού.  

 

        Συνοικισμός, Επάνω Σκάλα, Άγιος Ευδόκιμος: Απόστολος Αθηναίος, Μαρία Δεβεράκη, Στρατής Καραγιάννης, Δημήτρης Μαλλιαρός, Κώστας Παπαδόπουλος, Βασίλης Σφαγμένος.

 

        Αγορά, κέντρο πόλης: Θόδωρος Κιτζός, Τέτα Κουτσοβίλη, Μάνος Νιαούνης.

 

        Κουλμπάρα & Κιόσκι: Μιχάλης Λαγκαδάς, Ραλλού Μπάγια, Θεόδωρος Παραδέλλης, Βύρων Σημαντήρης, Ευστράτιος Χαραλαμπίδης, Παναγιώτης Χατζάρας.

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top