FOLLOW US

Δήμος

  • Απάντηση Γαληνού σε ανάρτηση ιστοσελίδας παίρνει αποστάσεις για στήριξη από το ΣΥΡΙΖΑ
Τα «έσπασαν» και ακολουθούν ξεχωριστούς δρόμους;

Απάντηση σε ανάρτηση της ιστοσελίδας aftodioikisi.gr που παρουσίαζε τον δήμαρχο Σπύρο Γαληνό ως υποψήφιο με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ο δήμαρχος παίρνοντας εμφανώς αποστάσεις από το δημοσίευμα και διευκρινίζοντας για άλλη μια φορά, πως η υποψηφιότητά του είναι ανεξάρτητη όπως και στις προηγούμενες εκλογές, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς του δημοσιεύματος, τροφοδοτώντας έτσι νέα σενάρια σε σχέση με το διαμορφούμενο σκηνικό εν όψει των δημοτικών εκλογών.

Η απάντηση από την πλευρά Γαληνού στην εν λόγω ιστοσελίδα έχει ως εξής: «Σχετικά με σημερινή σας ανάρτηση που αναφέρει τον Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό ως υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, θέλουμε να επισημάνουμε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, δεν προκύπτει από καμία επίσημη τοποθέτηση και φυσικά το διαψεύδουμε κατηγορηματικά. Ο κ. Γαληνός, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του απηύθυνε υπερκομματικό κάλεσμα ενότητας προς όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης. Συγκεκριμένα, κάλεσε όλους τους πολίτες και όλα τα κόμματα του Δημοκρατικού τόξου να στηρίξουν εκ νέου την πραγματικά ανεξάρτητη υποψηφιότητά του. Σκόπιμα κατά καιρούς κάποιοι εμφάνιζαν και συνεχίζουν να τον εμφανίζουν με το ένα ή με το άλλο κόμμα όμως ο κ. Γαληνός, ήταν, είναι και θα παραμείνει ανεξάρτητος. Αυτό γιατί όπως έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη και η πολιτική του πρακτική αποδεικνύει, πιστεύει στην ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση και λειτουργεί με μοναδικό γνώμονα το καλό και την πρόοδο της Λέσβου.»

Αλλαγή σκηνικού

Η παραπάνω απάντηση Γαληνού είναι γεγονός ότι προϊδεάζει για αλλαγή σκηνικού, με τα μέχρι πρόσφατα δεδομένα και προκαλεί αναταράξεις στις ισορροπίες και στους συσχετισμούς που φαινόταν ότι διαμορφωνόταν εν όψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών. Οι αποστάσεις που παίρνει και με την παραπάνω απάντηση-δήλωσή του ο δήμαρχος, σε σχέση με την υποτιθέμενη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, που μέχρι πρόσφατα «έπαιζε» ως το πιθανότερο ενδεχόμενο, είναι γεγονός ότι αιφνιδιάζει την κοινή γνώμη, η οποία με δεδομένες τις καλές σχέσεις του δημάρχου με κεντρικά στελέχη της κυβέρνησης αλλά και με τοπικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, προεξάρχοντος του βουλευτή Γ. Πάλλη, θεωρούσε τη σύμπλευση οριστική. Είναι γεγονός ωστόσο ότι οι φιλοφρονήσεις Γαληνού με τους τοπικούς παράγοντες του κυβερνητικού κόμματος προκάλεσαν δυσαρέσκεια σε στελέχη της δημοτικής αρχής, κυρίως προερχόμενα από τη ΝΔ, τα οποία δεν θα ήθελαν μια τέτοια συμπόρευση και ορισμένα απ’ αυτά ήδη έχουν πάρει αποστάσεις και αναζητούν, ή ήδη έχουν προσανατολιστεί να είναι υποψήφια με άλλους συνδυασμούς.

Με δικό του υποψήφιο ο ΣΥΡΙΖΑ

Το γεγονός ότι υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ Γαληνού και ΣΥΡΙΖΑ -κάτι που δείχνει ότι επίκειται πρόωρο «διαζύγιο»- φαίνεται και από αυτά που διαρρέει η πλευρά ΣΥΡΙΖΑ. Τελευταίες πληροφορίες θέλουν η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ να προσανατολίζεται στην κάθοδο με δικό της συνδυασμό στο δήμο Μυτιλήνης, αν τελικά η διάσπαση πραγματοποιηθεί και δεν υπάρξει δυσάρεστη εξέλιξη της τελευταίας στιγμής, επιβεβαιώνοντας το ρήγμα στις σχέσεις με Γαληνό, που έπαιζε πραγματικά όλο αυτό το διάστημα. Μάλιστα ακούγεται ως πιθανότερο όνομα για επικεφαλής του συνδυασμού αυτό της μέχρι πρόσφατα Συντονίστριας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο, Εριφύλης Χιωτέλλη. Οι επόμενες μέρες, οπότε αναμένεται να διαμορφωθεί και ο τελικός αυτοδιοικητικός χάρτης της Λέσβου, θα είναι πολύ κρίσιμες για τις εξελίξεις στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αφού από την έκβαση της υπόθεσης της διάσπασης του δήμου, θα κριθούν οι οριστικές υποψηφιότητες τόσο στις δημοτικές εκλογές, όσο και στις περιφερειακές. Γιατί παρά το γεγονός ότι αρκετές υποψηφιότητες φέρονται ως «κλεισμένες» και οριστικές, όσο παραμένει ακόμη σε εκκρεμότητα η διάσπαση, τόσο θα παραμένουν ανοιχτά …μέτωπα, περιμένοντας να κάτσει επιτέλους κάπου η... μπίλια και να σταθεροποιηθεί το συνεχώς μεταβαλλόμενο σκηνικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Ετικέτες
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top