FOLLOW US

Δήμος

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει στο πρόσωπο του δημάρχου τον «Δούρειο Ίππο» που θα τον βάλει δυναμικά στο επόμενο δημοτικό ή περιφερειακό συμβούλιο Οι δημοσκοπήσεις, η απλή αναλογική, η «εργαλειοποίηση» της διάσπασης του δήμου και το momentum που έχει στα χέρια του το κυβερνών κόμμα
Στο «μικροσκόπιο» ο Γαληνός!

Εν μέσω δημοσκοπήσεων, τακτικής… συναρμολογήσεων των δημοτικών ενοτήτων επάνω στους πιθανούς νέους δήμους, αρκετών επαφών, αλλά και περισπούδαστων αναλύσεων των δεδομένων της απλής αναλογικής, προχωρά μάλλον… βραδέως η προεκλογική περίοδος για τις δημοτικές (και κατ΄ επέκταση περιφερειακές) εκλογές. Ο παράγοντας «κλειδί» όλων των εξελίξεων, εξακολουθεί να είναι για ευνόητους λόγους ο κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φανερά (και λογικά), αποσκοπεί να βρει δίοδο στα νέα αυτοδιοικητικά συμβούλια του νησιού, μέσω ενός υποψηφίου που δεν θα προέρχεται απαραίτητα από τα «σπλάχνα» του κόμματος. Με το Σπύρο Γαληνό να φαίνεται πως χρησιμοποιείται ως «Δούρειος Ίππος» από τον ΣΥΡΙΖΑ για να διεκδικήσει με αξιώσεις έναν δήμο ή και την περιφέρεια αλλά και το αντίστροφο, ως προς τις αντίστοιχες προσδοκίες δηλαδή του σημερινού δημάρχου Λέσβου. Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν εξακολουθεί να κρατά το μαχαίρι, φιλοδοξώντας ότι θα έχει στο μέλλον και σημαντικό μέρος του… καρπουζιού από τα εκλογικά κέρδη των ερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών και έχει το momentum για να διαμορφώσει το ευνοϊκότερο για τον ίδιο «περιβάλλον» για να διεξάγει τις εκλογές. Αναγκάζοντας επί του παρόντος τους αντιπάλους υποψηφίους, ή εκείνους που ακόμα δεν έχουν εκφράσει τις αυτοδιοικητικές προθέσεις, να περιμένουν για λίγο ακόμα μέχρι την εμφάνιση των οριστικών δεδομένων που θα ισχύσουν  για τις επικείμενες  αυτοδιοικητικές εκλογές.

Δεν είναι αφύσικο το να παραγγέλνονται δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών, ειδικά σε αυτήν την περίοδο που άπαντες προσπαθούν να εκμαιεύσουν μάλλον περισσότερο τα… ποιοτικά αποτελέσματα αυτών, παρά τα απόλυτα αριθμητικά. Ως εκ τούτου αυτές τις μέρες γίνονται μετρήσεις τόσο σε επίπεδο (ενδεχόμενου) δήμου «Καλλονής», όσο και εμμέσως σε επίπεδο δήμου «Μυτιλήνης». Και λέμε εμμέσως, γιατί φαίνεται πως κάποιοι «μετράνε» τη δυναμική πιθανών υποψηφίων, ακόμα και ανά δημοτική ενότητα, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για ενδεχόμενη προσπάθεια «συναρμολόγησης» των νέων δήμων, βάσει εκλογικής ισχύος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ «βλέπει» Γαληνό και Ελευθερίου

Το αν βέβαια ο συνειρμός αυτός έχει βάση στο σενάριο που θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ να εξετάζει πράγματι τα πιθανά εκλογικά οφέλη που μπορεί να προκύψουν για τον ίδιο σε οριστική απόφαση διάσπασης του δήμου Λέσβου, είναι αδύνατο να επιβεβαιωθεί. Ωστόσο, όσο συντηρείται η βεβαιότητα «διάσπασης» και η επίσημη ανακοίνωση εξακολουθεί να μην βγαίνει, είναι λογικό να βγαίνουν προς τα έξω όλο και περισσότερα τέτοια σενάρια. Που μάλιστα «προσωποποιούνται» κιόλας στα πρόσωπα του Σπύρου Γαληνού (δήμος «Μυτιλήνης» ή Λέσβου ή και Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου) αλλά και του Άρη Ελευθερίου (δήμος «Καλλονής») και ανεβάζουν ομολογουμένως κατά πολύ τις πιθανότητες εκλογής κάποιου προσώπου που να παραπέμπει κατά κάποιον τρόπο στον ΣΥΡΙΖΑ ή έστω κάποιου που να μην «ανήκει» επουδενί στη ΝΔ.

Η αναθεώρησης της δήλωσης απόσυρσης

Σε κάθε περίπτωση όμως, είναι φανερό πως οι όποιες εξελίξεις γύρω από την οριστική διαμόρφωση σε επίπεδο προσώπων του προεκλογικού σκηνικού ειδικά στις δημοτικές εκλογές, συγκρατούνται και ταυτόχρονα… (θα) δρομολογούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο οποίος τις τελευταίες ημέρες «δουλεύει» φανερά τόσο σε τοπικό, όσο και σε κεντρικό επίπεδο την εν λόγω υπόθεση, με κεντρικό πρόσωπο τον Σπύρο Γαληνό. Ένας Σπύρος Γαληνός που αν και είναι σαφές πως κουβαλάει τη δεδομένη «φθορά» του κάθε εν ενεργεία αιρετού που φιλοδοξεί να επανεκλεγεί, εντούτοις έχει μετατραπεί τις τελευταίες ημέρες σε κεντρικό πρόσωπο των επόμενων εκλογών, αναθεωρώντας την καλοκαιρινή δήλωση απόσυρσής του από την εκλογική μάχη των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών. Και θα εξαντλήσει τα περιθώρια να παραμείνει στο πολιτικό παιχνίδι συμπλέοντας (επί του παρόντος) με τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος από την πλευρά του -έχοντας δεδομένη αδυναμία να βρει μία αμιγώς «δική του» αξιόλογη υποψηφιότητα- προσδοκά να ισχυροποιήσει την παρουσία του στα νέα αυτοδιοικητικά συμβούλια προσθέτοντας επάνω στην (όση) αυτόφωτη δυναμική του σημερινού δημάρχου.  

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Ετικέτες
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top