FOLLOW US

Δήμος

  • Ο Πάνος Πίτσιος επανέρχεται σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του ιστορικού κέντρου, κάνει αυτοκριτική αλλά και ασκεί κριτική στη δημοτική αρχή
Στάθμευση δικύκλων στο ιστορικό κέντρο

Με την προοπτική της «νυχτερινής πεζοδρόμησης» στην Κουμιδιά που ζήτησαν από τη δημοτική αρχή οι επιχειρηματίες της περιοχής να βρίσκεται στο προσκήνιο το τελευταίο διάστημα, η Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης με δελτίο Τύπου επαναφέρει ένα ακόμη ζήτημα που αφορά τη λειτουργία του ιστορικού κέντρου, και ειδικότερα την περσινή απόφαση της κοινότητας που αφορά τη δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης για τα δίκυκλα μέσα στο ιστορικό κέντρο, η οποία πάντως δεν υλοποιήθηκε ως σήμερα.

Με τη χθεσινή του παρέμβαση, ωστόσο, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πάνος Πίτσιος επαναφέρει το θέμα της δημιουργίας νέων θέσεων στάθμευσης για τα δίκυκλα αλλά και τη δυνατότητα υπογραφής ειδικής σύμβασης του Δήμου Λέσβου με τα Αστικά ΚΤΕΛ, προκειμένου να κινούνται καθημερινά στο κέντρο της πόλης τέσσερα μίνι bus, τα οποία θα μπορούν να μεταφέρουν τους οδηγούς στους οργανωμένους χώρους στάθμευσης της πόλης ούτως ώστε να αποφεύγεται η συχνή κίνηση αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης και να ενθαρρύνεται η χρήση -ειδικά το καλοκαίρι- των δικύκλων.

«Με ειδική σύμβαση που θα γίνει μεταξύ Δήμου Λέσβου και Αστικών ΚΤΕΛ Μυτιλήνης, στα πρότυπα των συμβάσεων που υπάρχουν σε άλλες ελληνικές πόλεις και τις οποίες σας παρουσιάζω, τέσσερα ευέλικτα mini bus θα κινούνται όλη την ημέρα και κυρίως βέβαια τις ώρες αιχμής στο κέντρο της πόλης, συνδέοντας τα προαναφερόμενα parking μεταξύ τους. Αποκλειστικός σκοπός θα είναι η παραλαβή των οδηγών των Ι.Χ. αυτοκινήτων που θα έχουν σταθμεύσει στα εν λόγω parking και η δωρεάν μεταφορά τους στο κέντρο της πόλης και αντίστροφα (με τρεις ή τέσσερις στάσεις). Είναι προφανές ότι με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί επιτέλους μια λύση στο πολύ μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη μας εδώ και πολλά χρόνια, το οποίο με την πάροδο των χρόνων συνεχώς επιδεινώνεται», γράφει χαρακτηριστικά στην εισήγησή του από… πέρυσι ο κ. Πίτσιος ειδικά για τα μίνι bus, ενώ στη νέα τοποθέτησή του με αυτοκριτική διάθεση, αλλά ασκώντας έμμεσα και κριτική πως στην «κεντρική» δημοτική αρχή, δηλώνει:

 

«Παλεύουμε για να εφαρμόσουμε τα… αυτονόητα»

«Στη Μυτιλήνη πρέπει να εφαρμόσουμε άμεσα τα αυτονόητα, αυτά που σε άλλες πόλεις της χώρας αποτελούν κοινή λογική και έχουν γίνει κεκτημένο εδώ και πολλά χρόνια. Δυστυχώς, ακόμη είμαστε πολύ πίσω. Κι αν θέλουμε να φτιάξουμε μια πόλη που θα σέβεται τον εαυτό της, την ιστορία της και τους κατοίκους της, πρέπει να την οργανώσουμε σωστά, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους. Αν θέλουμε δε κάποτε να αρχίσει να γίνεται και τουριστική, πρώτη προτεραιότητα είναι να δημιουργήσουμε το τουριστικό της προϊόν, που σήμερα είναι ανύπαρκτο. Και ποιο είναι αυτό; H τουριστική οργάνωση του ιστορικού της κέντρου. Προς αυτή και μόνο την κατεύθυνση πρέπει να συμπορευθούν όλοι. Δημοτικοί άρχοντες, αστυνομία, επιχειρηματίες, δημότες. Και προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται η εν λόγω εισήγηση, διότι μόνο έτσι θα περιορίσουμε την όχληση στην πόλη μας, θα βελτιώσουμε την εικόνα της και ταυτόχρονα θα “ανεβάσουμε” την ποιότητα ζωής μας που θα βασίζεται στον σεβασμό των συνανθρώπων μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top