FOLLOW US

Δήμος

  • -Το τοπικό συμβούλιο της Δ.Κ. Καλλονής «άδειασε» τον πρόεδρό του Ιγνάτη Καθεοδώρου, θεωρώντας τον ως το «μακρύ χέρι» της… Μυτιλήνης -Άλλο ένα επεισόδιο στο «ψυχροπολεμικό» κλίμα μεταξύ της κεντρικής διοίκησης της Μυτιλήνης και των «Βορείων»
Ψήφος εμπιστοσύνης στον… Βέρρο

Ως ένα ακόμη επεισόδιο, που εντάσσεται στο ψυχροπολεμικό κλίμα που επικρατεί εδώ και καιρό μεταξύ της «κεντρικής διοίκησης» του δήμου Λέσβου και του αντιδημάρχου Καλλονής Ταξιάρχη Βέρρο, θεωρείται (καλώς ή κακώς) η ανακοίνωση τριών (εκ των τεσσάρων) μελών του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Καλλονής, κατά του προέδρου του Ιγνάτη Καραθεοδώρου. Τα μέλη του συμβουλίου, που με επιστολή τους προς τον Τύπο, παίρνουν θέση ουσιαστικά υπέρ του αντιδημάρχου Καλλονής, που βάλλεται εδώ και καιρό ένθεν κακείθεν για την γνωστή αμφιλεγόμενη πρωτοβουλία του να προχωρήσει σε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα για την γνωστή κατάληψη στην πλατεία Σαπφούς, κάνουν λόγο για «άδικη επίθεση» προς τον κ. Βέρρο εκ μέρους του κ. Καραθεοδώρου. Καταγγέλλοντας μεταξύ άλλων τις «αυταρχικές συμπεριφορές και πράξεις» του κ. Καραθεοδώρου οι οποίες «κάνουν κακό στον τόπο».

 Εδώ βέβαια, για να γίνει μία προσπάθεια να σηκωθεί το πέπλο ενός γνωστού πάντως, λίγο έως πολύ, «παρασκηνίου» που παραπέμπει στο χαρακτηρισμένο ως… «αντάρτικο των Βορείων», θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Καραθεοδώρου είχε προτρέψει πριν λίγο καιρό δημόσια (με επιστολή του σε τοπική συνάδελφο) τον δήμαρχο Λέσβου να «διαγράψει» τον αντιδήμαρχο Καλλονής, όταν ο τελευταίος, με τη μηνυτήρια αναφορά του στον Εισαγγελέα λειτούργησε σαν να «υποκαθιστά» τον δήμαρχο. Και έκτοτε είναι σε αντιπαράθεση με τον μέχρι πρότινος συνεργάτη του, ο οποίος βρίσκεται τον τελευταίο μήνα σε (σιωπηρή πάντως) «δυσμένεια» από τα κεντρικά στελέχη της δημοτικής αρχής. Με δεδομένο όμως, πως στην πρόσφατη «καρατόμηση» του Μιχάλη Ρούσση από την αντιδημαρχία της Ερεσού για λόγους αντίστοιχους με αυτούς για τους οποίους «κατηγορείται» ο Ταξιάρχης Βέρρος, ο δήμαρχος ενήργησε αποφασιστικά, έχοντας τη συναίνεση των κοινοταρχών της δημοτικής Ενότητας Ερεσού-Αντίσσης, η επιστολή που ήρθε χθες, δείχνει πως στη δημοτική Ενότητα Καλλονής τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Καθώς ο εκεί αντιδήμαρχος απολαμβάνει σίγουρα μεγαλύτερης στήριξης εκ των κοινοταρχών της δική του επικράτειας…

Η Καλλονή φαίνεται πως δεν κουράζεται ποτέ στο να… ιντριγκάρει τη Μυτιλήνη, αποκαλύπτοντας συχνά πυκνά πτυχές της δικής της μοναδικής «εσωστρέφειας». Και εν προκειμένω, από τη στιγμή που φαίνεται πως υπάρχει μέτωπο αντιπαράθεσης μεταξύ της κεντρικής διοίκησης του δήμου με το βόρειο τμήμα του νησιού, που εκπροσωπείται κατά κύριο λόγο από τον Ταξιάρχη Βέρρο, η ίδια η Καλλονή, φροντίζει να αποκαλύψει κάποιες από τις ιδιαίτερες πτυχές της. Με τα μέλη του τοπικού συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Καλλονής, Δημήτρη Πολυμιάδη, Μιχαέλα Καψάλη και Δημήτρη Φραντζή, με τον τελευταίο να εκπροσωπεί στο συμβούλιο της ΔΚ Καλλονής της μείζονα αντιπολίτευση,  να «αδειάζουν» χθες τον πρόεδρό τους Ιγνάτη Καραθεοδώρου, που πριν λίγες ημέρες είχε πάρει δημόσια θέση κατά του Ταξιάρχη Βέρρου για το γνωστό θέμα με τη μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα για την πλατεία Σαπφούς. Εξηγώντας στο «Ε», πως η λειτουργία του κ. Καραθεοδώρου το τελευταίο διάστημα, λειτουργεί λίγο έως πολύ ως το «μακρύ χέρι» της Μυτιλήνης, για να παραγκωνιστεί ο αντιδήμαρχος Καλλονής και πως αποτελεί τη σταγόνα που ξεχειλίζει την υπομονή απέναντι στην γενικότερη λειτουργία του με «προσωπική ατζέντα» στα δημοτικά πράγματα της Καλλονής.

«Να περιοριστεί ο Καραθεοδώρου στα καθήκοντά του…»

«Εδώ και λίγο καιρό είμαστε μάρτυρες και θύματα ταυτόχρονα μιας άδικης επίθεσης και πρωτοφανούς συμπεριφοράς του προέδρου της Δ.Κ. Καλλονής προς τα μέλη του τοπικού συμβουλίου και προς τον αντιδήμαρχο Καλλονής. Αυταρχικές συμπεριφορές και πράξεις, οι οποίες μόνο κακό κάνουν στον τόπο που έχουμε κληθεί να υπηρετήσουμε. Ζητάμε για τελευταία φορά από τον πρόεδρο να περιοριστεί στα καθήκοντά του, να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου και να συνεργασθεί με όλους…», γράφει η επιστολή των τριών εκ των τεσσάρων μελών του συμβουλίου της Καλλονής και συνεχίζει, βάζοντας στο παιχνίδι πια και τον ίδιο τον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό: «Άλλωστε έχουμε ενημερώσει για όλα αυτά, τόσο τον δήμαρχο -τον οποίο έχουμε καλέσει να παραστεί σε έκτακτο συμβούλιο της κοινότητας, το οποίο αρνείται ο πρόεδρός της να συγκαλέσει- όσο και τον πρόεδρο του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου». Για να καταλήξει με την προειδοποίηση πως «εννοείται ότι εάν ο πρόεδρος δεν πράξει τα προβλεπόμενα, οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας θα άρουν τη στήριξη προς το πρόσωπό του».  

Επίδειξη δύναμης και από το Βέρρο

Την ίδια ώρα, ο Ταξιάρχης Βέρρος που δεν σχολιάζει στον Τύπο τις τελευταίες εξελίξεις, από το… αγαπημένο του «μέσο», το προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, κατήγγειλε «δολιοφθορές» εις βάρος της δουλειάς του και της γενικότερης λειτουργίας του, εκ των έσω. Με την επιστολή που βγήκε χθες από το τοπικό συμβούλιο της Καλλονής, να οδηγεί πολλούς στο συμπέρασμα πως ο «πόλεμος» που καταγγέλλεται πλέον από τον κ. Βέρρο, εκπορεύεται (και) από τον κ. Καραθεοδώρου. Και κατ΄ επέκταση στην εκτίμηση πως η επιστολή, αφού βγήκε από το ίδιο το «άντρο» απ΄ όπου εκπορεύεται η αμφισβήτηση στο πρόσωπο του κ. Βέρρου, πως αποτελεί μία αντίστοιχη «επίδειξη δύναμης» εκ μέρους του αντιδημάρχου Καλλονής. Σε αντιστάθμισμα δηλαδή της αντίστοιχης «δύναμης» που επέδειξε ο Σπύρος Γαληνός την επομένη της καρατόμησης του Μιχάλη Ρούσση, διοργανώνοντας συνάντηση παρουσία της πλειοψηφίας των κοινοταρχών της δημοτικής ενότητας Ερεσού-Αντίσσης.

Όπως και να ΄χει όμως, η επιστολή αυτή, αποδεικνύει περίτρανα πως οι «υπόγειοι» μηχανισμοί και των δύο «αντιμαχόμενων» (χωρίς ποτέ πάντως να είναι σε θέση να το παραδεχτούν) πλευρών, είναι πανίσχυροι και πως είναι σε θέση να δρομολογήσουν εξελίξεις. Προκαλώντας πάντως αμηχανία στους δημότες που δεν έχουν ιδιαίτερη γνώση της όλης κατάστασης, αλλά και σκληρά «στρατόπεδα» υποστηρικτών, μέσα πάντως σε μία… κοινή παράταξη.  

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018 14:09
Ετικέτες
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top