FOLLOW US

Δήμος

  • Στο τέλος τους πλησιάζουν οι παρεμβάσεις και σύντομα θα παραδοθεί προς χρήση
Προς ολοκλήρωση το Δημοτικό Θέατρο Καλλονής

Στο τελικό τους στάδιο βρίσκονται οι εργασίες ανακατασκευής του Δημοτικού Θεάτρου Καλλονής και σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται αυτό να παραδοθεί προς χρήση στους δημότες της ευρύτερης περιοχής.

Το έργο είχε ενταχθεί -κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή- στο πρόγραμμα «Αλ. Μπαλτατζής», με συνολικό προϋπολογισμό της τάξης των 160.000€, έπειτα από πρωτοβουλίες του αντιδημάρχου Καλλονής Ταξιάρχη Βέρρου και των τότε αντιδημάρχων Έργων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ.κ. Τζιμή και Κατσαρού. Στις εργασίες, που ανέλαβε να εκτελέσει η εταιρεία «Μινάβρα Τεχνική Α.Ε.», περιλαμβάνονταν η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του κτηρίου.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν εργασίες προκειμένου να επισκευαστούν και να αναβαθμιστούν όλοι οι χώροι του κτηρίου, δημιουργήθηκε νέα μεγαλύτερη σκηνή με όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά  της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την καταλληλότητα χρήσης της, ενώ εκσυγχρονίστηκαν τα παρασκήνια και η κυρίως αίθουσα του θεάτρου. Αντικαταστάθηκαν μεταξύ άλλων οι ηλεκτρικές γραμμές φωτισμού, τοποθετήθηκε νέο σύστημα ήχου, με ταυτόχρονες ηχομονωτικές επενδύσεις στους τοίχους και πραγματοποιήθηκαν ακόμα εργασίες επισκευής της στέγης. Απομένει πλέον η αντικατάσταση των κουφωμάτων και οι χρωματισμοί εσωτερικά και εξωτερικά του κτηρίου.

 

Υπάρχει ικανοποίηση

Μιλώντας στο «Ε», ο αντιδήμαρχος Καλλονής στάθηκε στη σπουδαιότητα της ανακαίνισης του Δημοτικού Θεάτρου Καλλονής, επισημαίνοντας: «Τέτοια έργα απαιτούν υπομονή, επιμονή αλλά και αποφασιστικότητα. Τις κρίσιμες στιγμές αποδείξαμε ότι η δημοτική αρχή διαθέτει και τα τρία σε υπέρμετρο βαθμό, ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο που μας παρουσιάστηκε ως προς την έναρξη, τη συνέχιση ή την ολοκλήρωση των εργασιών. Πρόκειται για ένα έργο πνοής, ένα σημαντικό έργο πολιτισμού για το λεκανοπέδιο της Καλλονής, το οποίο σιγά-σιγά γίνεται πραγματικότητα. Σύντομα θα μπορούμε να πούμε εξάλλου ότι οι εργασίες ανακαίνισης του θεάτρου ολοκληρώθηκαν. Είμαστε περήφανοι για το αποτέλεσμα και ανυπομονούμε να το αποδώσουμε ολοκαίνουριο στους δημότες της Καλλονής και όχι μόνο».

 

Ξεπεράστηκε κάθε δυσκολία

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακαίνιση του Δημοτικού Θεάτρου Καλλονής είχε περάσει από… 40 κύματα, αφού οι εργασίες είχαν σταματήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω της μη χρηματοδότησης του έργου από το Υπουργείο Γεωργικής Ανάπτυξης, που έχει την ευθύνη υλοποίησης του προγράμματος «Αλ. Μπαλτατζής». Ωστόσο, οι συντονισμένες επαφές των αρμόδιων αντιδημάρχων και η μεταφορά του έργου (γέφυρα) σε νέο πρόγραμμα βοήθησαν ώστε να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές και οικονομικές δυσκολίες που προέκυψαν και να συνεχιστούν οι εργασίες, που φτάνουν αυτήν την περίοδο στο τέλος τους.

Ο ορίζοντας αποπεράτωσής τους άλλωστε ήταν ως το τέλος του καλοκαιριού και απ’ ό,τι φαίνεται οι εκτιμήσεις δεν έπεσαν έξω, αφού έκτοτε όλα κύλησαν ομαλά και τα συνεργεία εργάστηκαν απρόσκοπτα για την όσο το δυνατόν πιο έγκαιρη παράδοση του έργου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top