FOLLOW US

Δήμος

  • Το «σίγουρο» κολυμβητήριο, όχι μόνο δεν μπήκε στο ΠΔΕ, αλλά παραμονές Χριστουγέννων, η ΓΓ Αθλητισμού ζητάει… αλλαγές
Πού είναι η χρηματοδότηση ρε παιδιά;

Μόνο προβληματισμό στη δημοτική αρχή προκαλεί το γεγονός πως παραμονές του νέου έτους, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ζήτησε νέα τροποποίηση στο τεχνικό δελτίο για το κολυμβητήριο στα Θέρμα για να το στείλει (ξανά;) προς το Υπουργείο Οικονομίας. Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω έργο, προϋπολογισμού 4,75 εκ. ευρώ παρουσιάστηκε ως «κλειδωμένο» στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2017 από την κυβέρνηση και παρά το ότι στην δημοσιοποίηση του «αθλητικού» κομματιού του προγράμματος τον περασμένο Οκτώβρη δεν υπήρχε πουθενά το δεσμευμένο κονδύλι, από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ήταν… καθησυχαστικοί πως το έργο θα ενταχθεί κανονικά στο ΠΔΕ του 2017. Λίγες ημέρες όμως πριν την αυγή του 2018, η υπεσχημένη από την κυβέρνηση τροποποίηση του ΠΔΕ για χάρη του κολυμβητηρίου της Λέσβου δεν έγινε ακόμα και σε συνδυασμό με το ότι Υπουργείο Οικονομίας και ΓΓ Αθλητισμού ζητάνε στην εκπνοή της χρονιάς αλλαγές στις… αλλαγές του τεχνικού δελτίου, κάνει πολλούς να πιστεύουν πως η χρηματοδότηση θα πάει για του… χρόνου. Δίνοντας τροφή και σε σενάρια που θέλουν την κυβέρνηση να κάνει… «μούτρα» στον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό που τελευταία, με επίκεντρο το προσφυγικό, της ασκεί δριμεία κριτική, «τιμωρώντας»(;) τον με τη μη εξέλιξη του έργου πνοής για τον λεσβιακό αθλητισμό.

Το ιστορικό του κολυμβητηρίου στα Θέρμα είναι γνωστό. Ειδικά μετά την ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων διαδικασιών εκ μέρους του δήμου με την κατάθεση του φακέλου (τέλη του περασμένου Σεπτέμβρη) με τις απαιτούμενες μελέτες στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το έργο πνοής για το λεσβιακό ναυταθλητισμό, θεωρήθηκε καταρχήν έτοιμο να πάρει το δρόμο της εισόδου του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2017. Ούτως ώστε να δημοπρατηθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018, με προϋπολογισμό ύψους 4,75 εκ. ευρώ και με δεδομένη τη δέσμευση της σημερινής κυβέρνησης από τον περασμένο Φλεβάρη στην κατεύθυνση να διορθώσει μία από τις πιο χτυπητές «ανορθογραφίες» σε επίπεδο αθλητικών υποδομών.

Η δημοσιοποίηση ωστόσο τον Οκτώβρη του «αθλητικού» κομματιού του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, χωρίς να υπάρχει πουθενά δεσμευμένο κονδύλι για το κολυμβητήριο στα Θέρμα, είχε προκαλέσει προβληματισμό. Αλλά τόσο από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομίας και τη ΓΓ Αθλητισμού, άπαντες εμφανίζονταν καθησυχαστικοί. Παρουσιάζοντας την τροποποίηση του ΠΔΕ, προκειμένου να περιλαμβάνει και τη χρηματοδότηση του κολυμβητηρίου στα Θέρμα, ως «γραφειοκρατικό» θέμα που θα ξεμπέρδευε. Στο μεσοδιάστημα μάλιστα, έγιναν και κάποιες τελευταίες αλλαγές στις προδιαγραφές του έργου, που ανέβασαν και το κόστος του κατά 150.000 ευρώ.

Κατσαρός: «Μας προβληματίζει…»

Για δύο ολόκληρους μήνες όμως, δεν καταγράφτηκε απολύτως καμία άλλη εξέλιξη. Η τροποποίηση του ΠΔΕ για να εγγραφεί η χρηματοδότηση στο 2017 δεν έγινε ποτέ και ο δήμος που τη θεωρούσε σίγουρη, εδώ και μία εβδομάδα, κάθεται επάνω σε αναμμένα κάρβουνα. Αφού μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη, εμφανίστηκε ξανά η ΓΓ Αθλητισμού να ζητήσει εκ νέου αλλαγές στο τεχνικό δελτίο! Κι αυτό γιατί φέρεται να τις ζήτησε το Υπουργείο Οικονομίας! «Είναι μία εξέλιξη που μας προβληματίζει δεν το κρύβουμε. Καθώς αν όντως υπήρχε πρόβλημα με το τεχνικό δελτίο θα μπορούσαν να μας το είχαν πει πολύ νωρίτερα. Λίγες ημέρες όμως πριν βγει ο χρόνος το να μας ζητούνται αλλαγές, δεν μας κάνει πολύ αισιόδοξους», παραδέχτηκε χαρακτηριστικά στο «Ε» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Κώστας Κατσαρός. Και έχει πλέον ενδιαφέρον η (όποια) αντίδραση εκ μέρους της κυβέρνησης, γιατί είναι γνωστό ότι μιλάμε για ένα έργο ζωτικής σημασίας για το ναυταθλητισμό του νησιού, που πάει να συμπληρώσει πενταετία χωρίς πισίνα.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017 13:14
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top