FOLLOW US

Δήμος

  • Παραιτήθηκε χθες και ο αντιδήμαρχος Καλλονής, σημαίνοντας έτσι το τέλος του… «ψυχρού» πολέμου εντός της δημοτικής αρχής, αλλά και προαναγγέλλοντας νέες πολιτικές εξελίξεις
Τα «βρόντηξε» και ο Βέρρος!

Στην κόψη του ξυραφιού συνεχίζει να βαδίζει η δημοτική αρχή, η οποία από χθες το πρωί -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- μετρά μία ακόμη απώλεια από την πλειοψηφία της και μάλιστα την πιο ηχηρή απ΄ όλες όσες προηγήθηκαν. Κι αυτό γιατί πληροφορίες αναφέρουν πως ο αντιδήμαρχος Καλλονής Ταξιάρχης Βέρρος, υπέβαλλε γραπτώς χθες το πρωί την παραίτησή του από την αντιδημαρχία της Καλλονής, θέτοντας οριστικά εαυτόν εκτός δημοτικής αρχής. Χθες εξάλλου, η ημέρα ήταν έτσι κι αλλιώς εξαιρετικά δύσκολη συνολικά για την παράταξη της πλειοψηφίας, η οποία καλούνταν να ψηφίσει εκ νέου στην απογευματινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την «καρατόμηση» των Δημήτρη Αλεξίου και Ταξιαρχούλας Πνακά και την ανάδειξη στη θέση του προέδρου του ΝΠΔΔ του «εξωκοινοβουλευτικού» Σταύρου Ψαρρόπουλου.

Ο γνωστός εδώ και τέσσερις μήνες «ψυχρός πόλεμος» μεταξύ δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού και αντιδημάρχου Καλλονής Ταξιάρχη Βέρρου, έληξε όπως λένε ασφαλείς πληροφορίες χθες το πρωί, χωρίς ποτέ ουσιαστικά να δοθεί απαραίτητα μεταξύ τους «μάχη». Αφού οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο κ. Βέρρος που είχε πρόσφατα συνάντηση με τον κ. Γαληνό, ανάμενε μέχρι και τέλη Αυγούστου την αποκατάσταση του συνόλου των αρμοδιοτήτων του στη δημοτική ενότητα Καλλονής (σ.σ. είχε στερηθεί την αυτεπιστασία), προκειμένου να έχει λόγο… ύπαρξης στη θέση του. Ωστόσο κάτι τέτοιο φαίνεται πως δεν έγινε ποτέ, παρά τις διαβεβαιώσεις του δημάρχου ότι σύντομα θα διευθετούσε το θέμα και ο αντιδήμαρχος της Καλλονής παραιτήθηκε, με ότι αυτό συνεπάγεται για την έτσι κι αλλιώς «αιμορραγούσα» δημοτική αρχή, με τα πολλά πια ανεξαρτητοποιημένα στελέχη της. Και με ότι αυτό φυσικά συνεπάγεται σε ότι αφορά την… ευθεία πια «πολεμική» που μπορεί να αναπτυχθεί μεταξύ των δύο πλευρών, αφού αμφότερες φέρονται να έχουν πολλά «κρυώματα» μαζεμένα, που δεν αποκλείεται πια να εκδηλωθούν και δημοσίως.

Η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Την ίδια ώρα λοιπόν που η δημοτική αρχή έπιανε χθες ξανά από την αρχή την «καυτή πατάτα» με τις «καρατομήσεις» των Δημήτρη Αλεξίου (ΝΠΔΔ) και Ταξιαρχούλα Πνακά (ΑΔΕΛ), με στόχο να περάσει στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και την ανάδειξη του Σταύρου Ψαρρόπουλου στην προεδρία του νομικού προσώπου, ενισχύοντας περαιτέρω τη δημοτική αρχή, η αποχώρηση Βέρρου ήρθε να δυσχεράνει την κατάσταση. Κάνοντας ακόμα πιο περίπλοκη την υπόθεση της πλειοψηφίας της δημοτικής αρχής στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και ακόμα πιο εκρηκτική την πολιτική κατάσταση γενικά στον δήμο. Με τον «Ανεξάρτητο Συνδυασμό» του Στρατή Κυρατζή να έρχεται ξανά στο προσκήνιο, καλούμενος είτε να δώσει ένα «φιλί ζωής» στην πλειοψηφία, για να περάσει τις πολιτικές της αποφάσεις, είτε να λάμψει ξανά δια της απουσίας του, δίνοντας εξολοκλήρου την ευθύνη διαχείρισης της κατάστασης στον δήμαρχο και στους εναπομείναντες συνεργάτες του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2018 11:56
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top