FOLLOW US

Δήμος

  • Ο Σπύρος Γαληνός κάλεσε νέα «παραταξιακή» για να τελειώσει μια και καλή την τοξική κατάσταση που επικρατεί εντός της δημοτικής αρχής
Παίρνει την κατάσταση στα χέρια του!

Δεν πρόκειται να συνεχιστεί για πολύ ακόμα αυτό το ψυχροπολεμικό κλίμα που χαρακτηρίζει τις σχέσεις της «κεντρικής διοίκησης» του δήμου, με τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής στο βόρειο τμήμα του νησιού, με το δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό να δείχνει χθες πως έχει σίγουρα (καταρχήν) αποφασίσει να αντιμετωπίσει αποφασιστικά το όλο ζήτημα που σέρνεται, στην πραγματικότητα εδώ και τρεις τουλάχιστον μήνες. Και με επιστολή που έφυγε χθες από το γραφείο του, ενημέρωσε την εκτελεστική επιτροπή για μία νέα «παραταξιακή» συνάντηση, σήμερα Σάββατο το μεσημέρι. Εκείνο όμως που κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει μέχρι πριν γίνει τελικά αυτή η (πιο κρίσιμη στην διαδρομή ως σήμερα της παράταξης) συνάντηση, είναι το τι (και αν) έχει αποφασίσει ο δήμαρχος. Ο οποίος είναι αναμφισβήτητα σφόδρα ενοχλημένος από την διάσταση που έχει πάρει η ιστορία με το χαρακτηρισμένο ως «αντάρτικο των βορείων», αλλά οι τελευταίες κινήσεις του, δεν μπορούν να προδικάσουν το αν έχει καταλήξει και στο να προχωρήσει ενδεχομένως και σε… γενικευμένες «διαγραφές».

Είναι γνωστό πως στην παράταξη της πλειοψηφίας, υπάρχει αυτή τη στιγμή μείζον θέμα με το «αντάρτικο» των «βορείων» (Μιχάλης Ρούσσης, Ταξιάρχης Βέρρος, Ταξιαρχούλα Πνακά) με τις προεκτάσεις του να αγγίζει και κάποιες δημοτικές κοινότητες (βλέπε αμφισβήτηση Ιγνάτη Καραθεοδώρου στην Καλλονή), όμως «φυγόκεντρες» ενέργειες και μικροεπεισόδια έχουν καταγραφεί και από άλλα πρόσωπα. Όπως εκ μέρους του Δημήτρη Αλεξίου, με δεδομένη και την δυναμική ενασχόληση του Μανώλη Αρμενάκα με το ζήτημα της δημιουργίας ξεχωριστού δήμου (και) στο νότιο νησί.  Τούτων δοθέντων, σήμερα ο δήμαρχος, με την πρόσκληση σε παραταξιακή, είτε θα επιχειρήσει να εξασφαλίσει μία «συμφωνία κυρίων» δίνοντας μία τελευταία ευκαιρία σε όλους να συνυπάρξουν αρμονικά μέχρι το τέλος της θητείας, είτε θα «πάρει κεφάλια», όπως έπραξε την περασμένη εβδομάδα με την καρατόμηση του Μιχάλη Ρούσση.

Την απόφαση να τελειώσει είτε έτσι, είτε… αλλιώς το πρόβλημα που σέρνεται εδώ και καιρό και αφορά στην εσωστρέφεια της δημοτικής αρχής, έχει πάρει κατά πως φαίνεται από χθες ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός.

Το facebook εξοργίζει!

Το ότι τα «προσωπικά» των αντιδημάρχων του, αλλά και γενικά τα όποια προβλήματα υπάρχουν εντός της παράταξης, είναι εδώ και τρεις μήνες σε κοινή… θέα στο διαδίκτυο και δη στο facebook, είναι μία κατάσταση που σύμφωνα με όσα λέγονται στο δημαρχείο, έχουν ενοχλήσει το δήμαρχο περισσότερο κι από την ίδια την «εσωστρέφεια» της παράταξης! Κάνοντας πολλούς να θεωρούν πως ο δήμαρχος επιδιώκει με τη σημερινή «παραταξιακή» που συγκάλεσε, πρώτα απ΄ όλα να τελειώσει μια και καλή με όλη αυτή την κατάσταση -που δεν τιμά ασφαλώς κανέναν- και μετά να ασχοληθεί με την ουσία του όλου ζητήματος. Εξάλλου δεν είναι μυστικό, ότι ο Μιχάλης Ρούσσης τελικά «φαγώθηκε» πριν λίγες ημέρες, περισσότερο για το ότι δημοσιοποίησε -με ακραίες μάλιστα εκφράσεις- την δυσαρέσκειά του για κάποιους συναδέλφους του, παρά για το ότι έστειλε επιστολή στο Υπουργείο για να λυθεί ένα θέμα του, σα να ήταν εκείνος… δήμαρχος!

Ή νέο «τελεσίγραφο» ή νέες «καρατομήσεις»

Ενόψει της συνάντησης λοιπόν, τα φώτα εύλογα στρέφονται στους… εναπομείναντες του «αντάρτικου» των «Βορείων», Ταξιάρχη Βέρρου και Ταξιαρχούλας Πνακά. Χωρίς όμως να υπάρχει η δυνατότητα… πρόβλεψης περί του τι ακριβώς έχει στο μυαλό του ο δήμαρχος, προκειμένου να βρει λύση στο θέμα. Εξάλλου, τελευταία στην παράταξη προστέθηκαν και άλλα επεισόδια που δεν πήραν την ίδια δημοσιότητα με αυτά του «αντάρτικου», αλλά ήταν κι αυτά «επεισόδια». Με τον Δημήτρη Αλεξίου να εκφράζει (μάλλον άκομψα) και αυτός μία δυσαρέσκειά του (και εκείνος) για τη λειτουργία της δημοτικής αρχής, σε μία περίοδο που γενικά η κατάσταση στην παράταξη… «βράζει». Ως εκ τούτου, είναι φανερό πως ο Σπύρος Γαληνός -που στο πρόσφατο παρελθόν έδωσε «τελεσίγραφο» σε όσους διαφωνούν ή αδυνατούν να συνεχίσουν στην ομάδα να φύγουν- σήμερα θα επιχειρήσει να πράξει το ίδιο. Το ερώτημα όμως είναι με ποιο τρόπο θα το επιχειρήσει να το (ξανα)κάνει και το αν είναι διατεθειμένος να δώσει άλλη μια ευκαιρία στους «διαμαρτυρόμενους» συνεργάτες του. Αφού το δεδικασμένο «Ρούσση», απέδειξε ότι ο Σπύρος Γαληνός δεν έχει πια στο ρεπερτόριό του μόνο την «υπομονή». Αλλά είναι πια αποφασισμένος να φτάσει και στα άκρα, για να τελειώσει οριστικά με «τοξικές» καταστάσεις, ακόμα και με τίμημα να χάσει την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο.  

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018 11:39
Ετικέτες
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top