FOLLOW US

Δήμος

  • Από το χειμώνα ευελπιστεί η ΑΔΕΛ να εξασφαλίσει ένα… ήσυχο καλοκαίρι
Ξανά σε διαγωνισμό η πλαζ στα Τσαμάκια

Και… ξανά προς δημοπρασία η πλαζ στα Τσαμάκια, με την Αναπτυξιακή Εταιρία του Δήμου Λέσβου να προκηρύσσει χτες (νέο) διαγωνισμό για την εκμίσθωση του αναψυκτηρίου που αποτελεί μέρος των λουτρικών εγκαταστάσεων της γνωστής ακτής των Μυτιληνιών. Μετά το καλοκαιρινό αδιέξοδο που προέκυψε με τον διαγωνισμό που βγήκε άγονος, η ΑΔΕΛ επανέρχεται και με κατώτατο όριο προσφοράς (ετησίως) τις 14.500 ευρώ βγάζει από το χειμώνα την πλαζ σε διαγωνισμό, ευελπιστώντας να βρει επιχειρηματία από τώρα για την καλοκαιρινή σεζόν του 2018.

 

Η περίπτωση της πλαζ στα Τσαμάκια, έχει απασχολήσει πολλές φορές τον τοπικό Τύπο, ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια και την εποχή που η σημερινή διοίκηση της ΑΔΕΛ, επέλεξε να παραχωρήσει σε δύο ιδιώτες της χρήση της. Η συνύπαρξη όμως δύο επιχειρηματιών στον ίδιο χώρο, απεδείχθη προβληματική, με την ΑΔΕΛ να χάνει το στοίχημα της βελτίωσης των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους λουομένους και να χάνει τελικά πριν από το καλοκαίρι που πέρασε και τους δύο επιχειρηματίες. Με τον πρώτο επιχειρηματία να αποβάλλεται διοικητικά λόγω (και) οφειλών από το μίσθιο και τον δεύτερο να μην επιθυμεί να συνεχίσει την υπογραφείσα σύμβασή του και να τη λύει.

Η αντίδραση της ΑΔΕΛ να βγάλει εκ νέου σε διαγωνισμό την πλαζ παραμονές του περασμένου καλοκαιριού όμως και να βρει νέο ιδιώτη, δεν είχε αποτέλεσμα, αφού δεν βρέθηκε τελικώς κανένας ενδιαφερόμενος. Και για να μη μείνει η πλαζ κλειστή προς το κοινό, με την βοήθεια και του δήμου, κατάφερε με ομολογουμένως εξαιρετική δουλειά, να συμμορφώσει όλη την ακτή και τις λουτρικές της εγκαταστάσεις. Αναθέτοντας στη συνέχεια (απευθείας) και για μόλις δύο μήνες, σε ιδιώτη την εκμετάλλευση και λειτουργία της πλαζ, με μία πρακτική που είχε μεν αποτέλεσμα να ανοίξει η παραλία προς το κοινό, αλλά δεν έπαψε να θεωρείται ως μία ακόμη αμφιλεγόμενη επιλογή της δημοτικής αρχής.

 

«Έχουμε πια τις καλύτερες προϋποθέσεις»

Πλέον όμως σύμφωνα με την πρόεδρο της ΑΔΕΛ, Ταξιαρχούλα Πνακά, έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για να μην εμφανιστούν εκ νέου προβλήματα αντίστοιχα του παρελθόντος. «Ξεκινάμε από τώρα για να είμαστε έτοιμοι το καλοκαίρι και είμαστε θεωρώ στην καλύτερη δυνατή θέση για να δώσουμε μία καλή λύση για την πλαζ», είπε η κ. Πνακά στο «Ε» ενόψει του νέου διαγωνισμού που προκήρυξε, ο οποίος θα πρέπει να σημειωθεί ότι προβλέπει σύμβαση διάρκειας ενός έτους, με οψιόν ανανέωσης για ένα ακόμη. Με προφανή στόχο να αποφευχθούν παλαιότερες προβληματικές (μακροχρόνιες) συνεργασίες της ΑΔΕΛ με επιχειρηματίες.  

 

Ο διαγωνισμός

 

Ο διαγωνισμός τώρα θα διεξαχθεί την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα  στα γραφεία της εταιρείας (Ικτίνου 2-Μυτιλήνη) και κατώτατο όριο πρώτης προσφοράς ορίζεται για το ακίνητο το ποσό των 14.500 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν γραμμάτιο κατάθεσης στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένης τράπεζας ποσού 5.000.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top