FOLLOW US

Δήμος

  • Ο Κώστας Αστυρακάκης με σύμμαχο τον Ζαν Ελγκίζ -εγγονό του Χαλήμ Μπέη- διεκδικεί την φιλοξενία του τελικού του δημοφιλούς reality στο νησί!  Το «Ε» καταγράφει τα δεδομένα, αναδεικνύει τα πρόσωπα «κλειδιά» και τις ρεαλιστικές πιθανότητες να έρθουν οι «Διάσημοι» και οι «Μαχητές» στα μέρη μας
Κι όμως η Λέσβος διεκδικεί το «Survivor»!
Ο Τούρκος παραγωγός του «Survivor», Ατζούν Ιτζαλί, ο οποίος «ψήνεται» να φέρει τον τελικό του παιχνιδιού στη Λέσβο από τον εγγονό του… Χαλήμ Μπέη, Ζαν Ελγκίζ! Λέτε να γίνει;

 

Στον αστερισμό του δημοφιλούς reality «Survivor», που σπάει εδώ και τρεις μήνες το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στην τηλεθέαση, ζει έστω και σε… φιλολογικό προς το παρόν επίπεδο, η Λέσβος, καθώς σενάρια που έχουν βάση, φέρνουν το νησί μεταξύ των προορισμών που διεκδικούν την «φιλοξενία» του μεγάλου τελικού! Πρόσωπο «κλειδί» στο να μπει τις τελευταίες ημέρες η Λέσβος δυνατά στο παιχνίδι διεκδίκησης του τελικού του «Survivor», φαίνεται πως είναι ο Ζαν Ελγκίζ, γνωστός (και) της Μυτιλήνης, αφού είναι ο εγγονός του Χαλήμ Μπέη με τη σημαντική οικονομική επιφάνεια αλλά και επιρροή στην Κωνσταντινούπολη. Με τον Ελγκίζ που πέρα από τους δεσμούς με τη Λέσβο, το νησί των προγόνων του, διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Κώστα Αστυρακάκη, να αποτελεί -όπως επιβεβαιώνει ο δεύτερος- τον συνδετικό κρίκο με τον επίσης Τούρκο παραγωγό του reality, Ατζούν Ιτζαλί, για να φέρει εκείνος τον τελικό από τον εξωτικό… Άγιο Δομίνικο στη Λέσβο.

Φυσικά βέβαια, τον τελικό του δημοφιλούς σόου που έχει καθηλώσει το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό από τον περασμένο Φλεβάρη, διεκδικούν και άλλοι προορισμοί, με φαβορί τη Ρόδο. Η οποία δίνει «γη και ύδωρ» για να φιλοξενήσει την παραγωγή και έχει επιστρατεύσει μέχρι και τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, τη στιγμή που η Λέσβος -παρά την σημαντική παρασκηνιακή τουρκική συμμαχία που διαθέτει- καλείται να υπερβεί τα διαχρονικά της προβλήματα, για να φιλοξενήσει ένα γεγονός που θα της δώσει τεράστια προβολή. Και δεν είναι άλλο από την επάρκεια των ξενοδοχειακών κλινών της…

 

Ο Ελγκίζ, ο Ιτζαλί και ο… Χαλήμ Μπέη

Οι σχέσεις του εγγονού του Χαλήμ Μπέη, με το νησί μας, είναι γνωστές και με κάθε ευκαιρία εκδηλώνεται ένα πραγματικό ενδιαφέρον, που προς το παρόν δεν έχει αξιοποιηθεί όσο θα μπορούσε και με ολιγωρίες των τοπικών παραγόντων. Είναι σχετικά πρόσφατη εξάλλου η διοργάνωση του σπουδαίου πολιτιστικού γεγονότος, με διεθνείς διαστάσεις στην Μυτιλήνη, με την φιλοξενία πέρυσι, της μόνιμης συλλογής του Μουσείου «Ελγκίζ» της Πόλης, στη Δημοτική Πινακοθήκη της Μυτιλήνης «Χαλήμ Μπέη». Οι σχέσεις αυτές της δημοτικής αρχής μαζί του και η αγάπη του Ζαν Ελγκίζ για τη Λέσβο, έχουν όμως ενεργοποιήσει τελευταία και από το πουθενά, φιλοδοξίες για την φιλοξενία του τελικού του «Survivor» στο νησί που έζησε ο παππούς του. Με τον Ελγκίζ να παίρνει την πρωτοβουλία με τη σύμφωνη γνώμη του Κώστα Αστυρακάκη, να μιλήσει στον στενό του φίλο Ατζούν Ιτζαλί, παραγωγό του δημοφιλούς reality στο ελληνικό κοινό, για να βάλει σφήνα τη Λέσβο, στον τελικό προορισμό του «Survivor». Το οποίο ως γνωστόν διεξάγεται στον μακρινό Άγιο Δομίνικο και πρόθεση του ΣΚΑΪ (που προβάλλει την εκπομπή) και της παραγωγής, είναι να φέρει την τελική φάση, στην Ελλάδα. Κάπως έτσι λοιπόν από εκεί που η Ρόδος φιγουράριζε μέχρι πριν λίγες ημέρες ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί, προσφέροντας μέχρι και χρήματα, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, για να πείσει την παραγωγή να έρθει στο «νησί των Ιπποτών», πλέον έχει «αντίπαλο» και τη Λέσβο. Η οποία Λέσβος θα μπορούσε με ισχυρό σύμμαχο τον Ζαν Ελγκίζ, να φιλοξενήσει ένα γεγονός που θα της προσφέρει… αυτόματα και δίχως κόπο, μία τεράστια προβολή, που την έχει ανάγκη.

 

Τι χρειάζεται για να έλθει το «Survivor»;

Βέβαια η έμμεση τουρκική συμμαχία της Λέσβου στην προοπτική του «Survivor», από μόνη της, δεν αρκεί. Αφού για να μπορέσει στην πραγματικότητα, η δημοτική αρχή να αναλάβει πρωτοβουλία να φιλοξενήσει μία τόσο μεγάλη παραγωγή, πρέπει να ξεπεραστούν δισεπίλυτα ως τώρα προβλήματα. Με κύριο, εκείνο της ίδιας της φιλοξενίας, αφού με πρόχειρους υπολογισμούς, η παραγωγή απαιτεί καταρχήν (τουλάχιστον) 150 δωμάτια σε ξενοδοχείο. Παράλληλα ο τελικός αναμένεται να διεξαχθεί στα τέλη Ιουνίου (26 με 28 του μήνα) και επί του παρόντος, θεωρείται δύσκολο να βρεθούν αυτές οι κλίνες. Από εκεί και έπειτα, η παραγωγή απαιτεί συγκεκριμένες παροχές για να μπορέσει να «γυρίσει» απρόσκοπτα τα επεισόδια που προβάλλονται. Για παράδειγμα, δεν προβλέπεται να καταλύσουν οι παίκτες, τα τηλεοπτικά συνεργεία (κλπ.) σε ξενοδοχείο της Μυτιλήνης και τα γυρίσματα να γίνονται στην… Ερεσό ή στο Πλωμάρι. Με τα δύο αυτά μέρη τώρα, να μην αναφέρονται τυχαία, αφού έχουν ήδη «πέσει» στο τραπέζι της συζήτησης για τον τελικό του «Survivor» για να αναδείξουν τον μεγάλο νικητή του reality. Με τις ίδιες πληροφορίες που «δείχνουν» την Ερεσό, το Πλωμάρι αλλά και την Πέτρα ως τους ειδικούς προορισμούς εντός της Λέσβου, να ισχυρίζονται πως η παραγωγή απαιτεί και την διάθεση ενός αμφιθεάτρου (εντός ξενοδοχείου) για τις ανάγκες του τηλεοπτικού γυρίσματος του τελικού επεισοδίου.

 

Ιδού η… Λέσβος

Τούτων δοθέντων, οι τουριστικοί φορείς και οι επιχειρήσεις που από το καλοκαίρι του 2015, μιλούν σε κάθε ευκαιρία για την αρνητική προβολή που τυγχάνει το νησί λόγω προσφυγικού, έχουν την ευκαιρία να… διεκδικήσουν μέσω της δικής τους ευελιξίας, την δυνατότητα να εισπράξουν την δεδομένη τεράστια προβολή που δίνει από μόνο του, το «Survivor». Ασφαλώς βέβαια, το δημοφιλές ετούτο reality, δεν είναι ακριβώς η αφορμή ή το ποιοτικό γεγονός που θα διάλεγε κιόλας κανείς για να διαφημίσει τη Λέσβο, ωστόσο μιλάμε για ένα προϊόν που καλώς ή κακώς, έχει σαρώσει στις προτιμήσεις των Ελλήνων τηλεθεατών και δύναται να «περάσει» μέσω της δεδομένης διεισδυτικότητας του, ένα θετικό «μήνυμα» για τη Λέσβο. Το κόστος ευκαιρίας λοιπόν, είναι αξιοσημείωτο και έχει ενδιαφέρον να δούμε το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα και το αν πράγματι το νησί θα μπει στην πραγματική φάση διεκδίκησης του αγαπημένου reality.

 

 

Τι είναι το «Survivor»

Το «Survivor» προβάλλεται σε πάνω από 70 χώρες στον κόσμο. Έχοντας στο ενεργητικό του επτά βραβεία ΕMMY, επανήλθε φέτος μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, για να κατακτήσει το ελληνικό κοινό και τα κατάφερε περίφημα. Ξεκίνησε με μία ομάδα από 24 παίκτες, οι οποίοι καλούνται να επιβιώσουν σε ένα εγκαταλελειμμένο νησί, στον εξωτικό Άγιο Δομίνικο, για βδομάδες, έχοντας στις αποσκευές τους μόνο τα απαραίτητα ρούχα και βασική προμήθεια φαγητού.

Το «Survivor» Ελλάδας ξεκίνησε με μία βασική διαφορά, σε σχέση με όσες παραλλαγές έχουμε δει. Καθώς πήραν μέρος 12 παίκτες που επιλέχτηκαν μέσα από εκατοντάδες συμμετοχές και 12 πρόσωπα που έχουν γίνει γνωστά στην Ελλάδα μέσα από τη δουλειά τους. Από αυτές τις δύο ομάδες, τις γνωστές των «Μαχητών» και των «Διασήμων», μόνο ένας διαγωνιζόμενος θα είναι αυτός που θα επιβιώσει στο τέλος και θα είναι ο νικητής που θα λάβει το μεγάλο έπαθλο. Μεταξύ των φαβορί για να πάνε στον τελικό, θεωρούνται οι Γιώργος Αγγελόπουλος, Ευριδίκη Βαλαβάνη και Γιώργος Χρανιώτης, αλλά και Μάριος Πρίαμος, Κώστας Αναγνωστόπουλος και Κωνσταντίνος Βασάλος. Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως αν και εφόσον προκριθεί στον τελικό η Ευριδίκη Βαλαβάνη της ομάδας των «Διασήμων», ενδεχομένως σε περίπτωση που γίνει αυτός στην Λέσβο, θα έχει και… υποστήριξη. Αφού η Ευριδίκη έχει καταγωγή από τη Φίλια!

Ετικέτες
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top