FOLLOW US

Δήμος

  • Ο δήμος ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Συλλόγου των κατοίκων Κουλμπάρας και Κιόσκι για αντικατάσταση των φθαρμένων κάδων της περιοχής
Κάτι αλλάζει στην καθαριότητα του ιστορικού κέντρου

Οι συνεχείς παρεμβάσεις και υποδείξεις του νεοσύστατου Συλλόγου Κουλμπάρας και Κιόσκι, φαίνεται ότι πιάνουν τελικά… τόπο και δύνανται να αλλάξουν τα δεδομένα στην έτσι κι αλλιώς δύσκολη (ευρύτερη) περιοχή του ιστορικού κέντρου, που υποφέρει για χρόνια ειδικά από τα ζητήματα της καθαριότητας. Ο Σύλλογος το «Κιρκινέτσι» προχθές με επιστολές του προς τους αρμόδιους αντιδημάρχους Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, είχε ζητήσει εκτός από την άμεση αποκομιδή των συσσωρευμένων σκουπιδιών και την αντικατάσταση των παλαιών και φθαρμένων κάδων στην πλατεία του Άη Γιάννη του Αρμένη και στην είσοδο του πάρκου Χατζηδήμου και μόλις ο δήμος Λέσβου ανταποκρίθηκε, εισπράττοντας άμεσα τις ευχαριστίες του συλλόγου. Ωστόσο τα ζητήματα καθαριότητας στην ευαίσθητη αυτή περιοχή, εξακολουθούν να υφίστανται, με το σύλλογο να επισημαίνει πως απαιτείται ένας νέος επανασχεδιασμός της αποκομιδής των απορριμμάτων.

 

Άμεσα λοιπόν αντέδρασε η δημοτική αρχή στη προχθεσινή επιστολή του Συλλόγου η οποία απευθυνόταν  στην Αντιδήμαρχο καθαριότητας Γιώργο Κατζανό, στον Αντιδήμαρχο περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής Νίκο Καρασάββα και στη Διεύθυνση καθαριότητας και ανακύκλωσης καθαριότητας του Δήμου Λέσβου, σχετικά με τα σημεία αποκομιδής απορριμμάτων στην πλατεία Αι Γιάννη του Αρμένη και στην είσοδο του πάρκου Χατζηδήμου. Καθώς χθες το πρωί και στα δύο σημεία τοποθετήθηκαν νέοι σύγχρονοι κάδοι σε αντικατάσταση των παλαιών και φθαρμένων.

 

Το πριν και το μετά στην είσοδο του πάρκου Χατζηδήμου, μετά την παρέμβαση του δήμου με την αντικατάσταση των φθαρμένων κάδων

Υπάρχουν όμως κι άλλα ζητήματα

Ο Σύλλογος των κατοίκων στις συνοικίες Κουλμπάρα και Κιόσκι με νέα επιστολή-ανακοίνωσή του, θεωρεί σημαντικό βήμα την ενέργεια της δημοτικής αρχής αλλά επαναλαμβάνει ότι αυτό δεν αρκεί. Καθώς πρέπει στο εξής να προχωρήσει (πλύσιμο και απολύμανση) ο καθαρισμός του σημείου αποκομιδής απορριμμάτων στην είσοδο του πάρκου Χατζηδήμου, στον Άη Γιάννη τον Αρμένη και στη συμβολή των οδών Σαρανταπόρου και Βερναρδάκη. Να πραγματοποιείται καθημερινή (επτά μέρες την εβδομάδα) και δυο φορές την ημέρα (όπως συμβαίνει στην πλατεία Σαπφούς και στην οδό Ερμού,  αποκομιδή ΟΛΩΝ των απορριμμάτων από τα παραπάνω σημεία και μεσοπρόθεσμα να επανασχεδιασθεί η αποκομιδή των απορριμμάτων στην περιοχή. Κι αυτό στην προοπτική της κατάργησης κάδων για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή οι οποίες και πρέπει να πεισθούν να κρατούν τα απορρίμματα τους μέσα στο μαγαζί τους έως την ώρα της συγκέντρωσης τους.

 

Και σχέδιο εκκένωσης για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης

«Επαναλαμβάνουμε ότι θεωρούμε ηθικά και δημοκρατικά απαράδεκτο αλλά και ΠΑΡΑΝΟΜΟ την ίδια ώρα που στους χώρους των καταστημάτων σταδιακά καταργήθηκαν τα σημεία συγκέντρωσης (Λαδάδικα, πλατεία μουσικού καφενείου, προκυμαία) τα σκουπίδια των καταστημάτων που αναπτύχθηκαν στην περιοχή και ιδιαίτερα αυτών των υγειονομικού ενδιαφέροντος να συγκεντρώνονται χωρίς σχεδιασμό μέσα στα σπίτια μας με τραγικές συνέπειες στην ποιότητα της ζωής μας», σημειώνει ο Σύλλογος ο οποίος μεταξύ άλλων καταπιάνεται και με κάτι επίκαιρο, που αφορά το σχέδιο εκκένωσης της περιοχής Κουλμπάρα και Κιόσκι για περιπτώσεις ανάγκης.

Αφού ενημέρωσε ότι δέχθηκε από τη γνωστή αρχιτέκτονα και γείτονα Ιωάννα Βαλλίνα πρόταση να συμβάλει στην εκπόνηση σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία ενός σχεδίου εκκένωσης της περιοχής Κουλμπάρα και Κιόσκι σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. «Θεωρούμε κατ’ αρχάς πολύ σημαντική την πρόταση της κ. Βαλίνα η οποία και θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου προκειμένου αυτή να δρομολογηθεί», σχολίασε ο Σύλλογος για την προοπτική αυτή. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top