FOLLOW US

Δήμος

  • Επανέρχεται για τελευταία φορά στον Φαρμακευτικό Σύλλογο η Αν. Αντωνέλλη, με φόντο την απουσία θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του Κοινωνικού Φαρμακείου:
«Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται»

Δεύτερη, τελευταία όπως λέει, αλλά και φαρμακερή η απάντηση της Αναστασίας Αντωνέλλη προς τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λέσβου, που της απέδωσε κατηγορίες για πελατειακές σχέσεις και πολιτικά οφέλη στο φόντο του εγγράφου που ο τελευταίος έφερε στη δημοσιότητα και αναφέρει ότι δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο ίδρυσης και λειτουργίας των Κοινωνικών Φαρμακείων. Η ίδια επιμένει ότι μόνο με υπουργική απόφαση θα κλείσει αυτό του Δήμου Λέσβου.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αρμόδιου για τη λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Λέσβου, κάνει λόγο για προσωπική επίθεση από πλευράς Απόστολου Βαλτά, του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου «και τους συν αυτώ, γιατί αρνούμαστε να κλείσουμε το Κοινωνικό μας Φαρμακείο, θέση και της ΚΕΔΕ άλλωστε, το οποίο επαναλαμβάνω λειτουργεί εντός θεσμικού πλαισίου υλοποίησης αντίστοιχου Ευρωπαϊκού Προγράμματος».

 

«Αιδώς Αργείοι!»

«Αιδώς Αργείοι!» επιφωνεί και υποστηρίζει ότι επί έξι χρόνια η διοίκηση του ΦΣΛ προσπαθεί με διάφορους τρόπους -για τους οποίους επικαλείται αποδείξεις- να κλείσει το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Λέσβου, με μόνο στόχο «να αυξήσετε την πελατεία σας». Αναρωτιέται: «Επιτέλους πόσο φτωχοί είστε συναισθηματικά και πόσο άπληστοι ώστε να χρησιμοποιείτε ψεύδη και συκοφαντίες, προκειμένου να μπει στα ταμεία σας το 25% της συμμετοχής των φαρμάκων που καλούνται να πληρώσουν κάποιοι από τους ανασφάλιστους και εξαθλιωμένους πολίτες που αναγκάζονται να ζουν με 250 ευρώ το μήνα;»

Και απαντά ότι περί αυτού πρόκειται: «Γιατί περί αυτών πρόκειται, αφού αυτούς εξυπηρετεί το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου μας. Το οποίο θα κλείσει μόνο εάν υπάρξει Υπουργική απόφαση όπως προείπαμε σε άλλη ανακοίνωσή μας. Διότι ευτυχώς, όπως και πάρα πολλά άλλα Κοινωνικά Φαρμακεία που λειτουργήσαμε με Ευρωπαϊκά Προγράμματα και όχι «με τη συμπαράσταση των Φαρμακευτικών Συλλόγων» δεν αναγκαζόμαστε να κλείσουμε τη δομή μας αυτή -όπως συνέβη σε μερικά που τα λειτουργούσαν Φαρμακευτικοί Σύλλογοι».

Από την άλλη, η κ. Αντωνέλλη επισημαίνει ότι η ανάγκη υπάρχει και καταγράφεται από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες καθημερινά: «Αλήθεια, πού ζείτε σε άλλη χώρα; Ή μήπως η σκοπιμότητά σας σας οδηγεί σε συμπεράσματα Μαρίας Αντουανέτας

Σε ό,τι την αφορά, ξεκαθαρίζει ότι οι προσωπικές επιθέσεις ξεκινούν εκεί που δεν υπάρχουν επιχειρήματα: «Πάγια μέθοδος των λαϊκιστών για όσους παράγουν έργο και δεν είναι χειραγωγούμενοι οικονομικών ή κομματικών συμφερόντων. Και δεν είναι η πρώτη φορά που γίνομαι στόχος. Σας ευχαριστώ λοιπόν για τα ψέματα και τις συκοφαντίες σας… Μου επιβεβαιώνουν ότι κάνω σωστά τη δουλειά μου: υπηρετώ την ανάγκη και το συμφέρον των πολιτών και όχι των εκάστοτε συντεχνιών ή κομμάτων. Και αυτό θα συνεχίσω να κάνω, μιας και είμαι σίγουρη ότι είναι ο μόνος σωστός δρόμος. Όμως επειδή τα προβλήματα της κοινωνίας είναι τεράστια και εμείς έχουμε δουλειά να κάνουμε γι’ αυτά, είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαι με τοδ ιακαή πόθο σας να κλείσετε το Κοινωνικό Φαρμακείο. Άλλωστε, εάν νομίζετε ότι έχετε δίκιο…, υπάρχει και η δικαιοσύνη. Θα είμαι εκεί για να υπερασπιστώ την ανάγκη των πολιτών. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top