FOLLOW US

Δήμος

  • Η Αντωνέλλη πέρασε στην αντεπίθεση με σκληρή απάντηση κατά του Στράτου Γεωργούλα για το θέμα της διαγραφής χρεών των δημοτών
«Και η δημαγωγία έχει τα όρια της»!

Η δημιουργία «διαπαραταξιακής» επιτροπής για το θέμα της διαγραφής χρεών και προστασίας από πλειστηριασμούς των δημοτών, η οποία δεν έγινε ποτέ σύμφωνα με την προχθεσινή ανακοίνωση του επικεφαλής του «Άλλου Δρόμου» Στράτου Γεωργούλα (σ.σ. στην οποία επέρριπτε ευθύνες για την εξέλιξη αυτή στην εκτελούσα χρέη δημάρχου Αναστασία Αντωνέλλη), προκάλεσε την άμεση αντίδραση της αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας. Η οποία πέρασε χθες στην αντεπίθεση, κατηγορώντας για «δημαγωγία» τον κ. Γεωργούλα και χαρακτηρίζοντάς τον  εαυτό της «μούτσο στο καράβι» της αυτοδιοίκησης.   Η κ. Αντωνέλλη τόνισε σχετικά με την ουσία της «διένεξης» με τον κ. Γεωργούλα για τη δημιουργία διαπραταξιακής επιτροπής για το θέμα της διαγραφής χρεών των δημοτών, πως ανώτατο όργανο σε έναν δήμο είναι το δημοτικό συμβούλιο: «Το οποίο και παίρνει αποφάσεις μετά από εισήγηση των αρμοδίων Αντιδημάχων- σε ότι αφορά την Δημοτική Αρχή. Στα πλαίσια της άσκησης των καθηκόντων μου και της αρμοδιότητας που μου έχει αναθέσει ο Δήμαρχος έπραξα ότι και άλλοι συνάδελφοι μου Αντιδήμαρχοι και Δήμοι ανά την Ελλάδα έπραξαν προκειμένου να παρθούν αποφάσεις από τα Δημοτικά Συμβούλια: Εισηγήθηκα στο ανώτατο πολιτικό όργανο μας το Δ.Σ, το αίτημα προς την Κυβέρνηση για να αναλάβει Νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να έχει το Δημοτικό Συμβούλιο την αρμοδιότητα να διαγράφει  χρέη φτωχών πολιτών προς τον Δήμο. Κάτι που στον κ. Γεωργούλα δεν άρεσε μιας και εκείνος θέλει τα θέματα αυτά να περνάνε από την Επιτροπή της οποίας την δημιουργία πρότεινε. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει το κύρος της απόφασης ενός Δημοτικό Συμβουλίου και μιας…. επιτροπής έστω και διαπαραταξιακής. Βεβαίως ουδέποτε ο κ. Γεωργούλας ζήτησε ή αιτήθηκε να συγκληθεί η Επιτροπή και αρνηθήκαμε. Προσωπικά στο τότε Δημοτικό Συμβούλιο, γνωρίζοντας τον ρόλο των «Επιτροπών» εδώ και χρόνια στην Ελλάδα, αρνήθηκα την πρόταση του κ. Γεωργούλα η επιτροπή αυτή να υποκαταστήσει τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου αναλαμβάνοντας η ίδια, όπως εκείνος ήθελε, την εξέταση των αιτημάτων των πολιτών. Και τότε και εχθές εξήγησα ότι εδώ και οκτώ περίπου  χρόνια που είμαι υπεύθυνη της Κοινωνικής πολιτικής του Δήμου, με την στήριξη τόσο της παρούσας όσο και της προηγούμενης Δημοτικής αρχής, δώσαμε και δίνουμε μάχη στο τομέα της κοινωνικής πολιτικής να σταματήσουμε τις δομημένες από χρόνια πελατειακές «σχέσεις» ειδικά των ευάλωτων ομάδων και αιρετών,  να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών στις υπηρεσίες του Δήμου, την αξιοπρέπεια του πολίτη και το  δικαίωμα του  να προσέρχεται στις υπηρεσίες του Δήμου και να εξυπηρετείται χωρίς να χρειάζεται την «διαμεσολάβηση» των όποιων αιρετών. Είμαστε υπερήφανοι γιατί έχουμε καταφέρει αρκετά σε μια προσπάθεια που συνεχίζεται βεβαίως και δεν επιτρέπουμε τις σκοπιμότητες κανενός  να ακυρώσει την βούληση μας αυτή και για κανέναν λόγο», σημείωσε αρχικά η κ. Αντωνέλλη για να σταθεί στη συνέχεια στο ζήτημα της μη ύπαρξης οικονομικής μελέτης για το θέμα:

 

«Χρήση φωτοβολίδων»

«Ο κ. Γεωργούλας όταν εισηγήθηκε την μείωση των Δημοτικών τελών, σε παρατήρηση μας για απουσία οικονομικής μελέτης, απάντησε ότι, το Δημοτικό Συμβούλιο είναι Πολιτικό όργανο και δεν είναι απαραίτητη η ύπαρξη μελέτης. Εχθές είπε ότι είναι! Εμείς ως Δημοτική Αρχή δεν καταθέσαμε οικονομική μελέτη διότι όπως εξήγησα και εχθές στο Σώμα ο αριθμός των ωφελουμένων του ΚΕΑ, αλλάζει από μήνα σε μήνα. Επομένως περιμένουμε την ύπαρξη Νομοθετική ρύθμισης και άμεσα μετά θα ετοιμάσουν οι υπηρεσίες του Δήμου την μελέτη. Δεν παίζουμε με την αγωνία των πολιτών, δεν καλλιεργούμε φρούδες ελπίδες, λειτουργούμε εντός θεσμικών και νομικών ορίων και δεν έχουμε καμία διάθεση να ακολουθήσουμε τακτικές «Σώρρα» ή άλλων κινημάτων που καλούσαν τους πολίτες να μην πληρώσουν και τους έκαψαν! Είμαστε Δημοτική Αρχή με πλήρη επίγνωση του πόνου και των προβλημάτων που η φτώχεια δημιουργεί στους δημότες μας,  λειτουργώντας  υπεύθυνα, με πράξεις και όχι με «χρήση φωτοβολίδων», προκειμένου να βοηθήσουμε, να διεκδικήσουμε και να υπηρετήσουμε την ανάγκη των κατοίκων του Δήμου μας. Αυτό κάναμε, αυτό κάνουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

 

«Μούτσος στο καράβι της αυτοδιοίκησης»

Η κ. Αντωνέλλη ωστόσο, έκλεισε την απάντησή της σε πιο προσωπικό τόνο, εξαπολύοντας τούτη τη φορά την δική της επίθεση κατά του κ. Γεωργούλα. «Τώρα σε ότι αφορά «προσωπικές στρατηγικές»: Έ και η δημαγωγία έχει τα όρια της! Δείτε ποιος μιλάει: Ο κ. Γεωργούλας, επικεφαλής της παράταξης που ο Σύριζα επέλεξε, στήριξε και στελέχωσε στις προηγούμενες Δημοτικές εκλογές και ο οποίος όταν  διαφώνησε με την πολιτική του Σύριζα, αντί να παραιτηθεί ως όφειλε….. πήρε την παράταξη και… έφυγε! Κατανοώ απόλυτα την ανάγκη πολιτικής επιβίωσης του  Γεωργούλα, τώρα που δεν διαφαίνεται κόμμα εξουσίας στον ορίζοντα να τον στηρίξει ως «Επικεφαλής» στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Μπορεί λοιπόν να συνεχίσει να δημαγωγεί, να φωνασκεί, να δημοσιογραφεί, να θέλει να είναι μέλος “επιτροπών” και να κάνει ότι νομίζει προκειμένου να φαίνεται. Προσωπικά επειδή θεωρώ εαυτόν «μούτσο στο καράβι» της αυτοδιοίκησης θα συνεχίσω να λογοδοτώ στους πολίτες και να πράττω τα όσα κατ’ αρμοδιότητα μου ανέθεσε ο Δήμαρχος με την ίδια συνέπεια, τον ίδιο ζήλο και τον ίδια διάθεση για δουλειά, υπηρετώντας και τιμώντας  διαχρονικά τόσο τους πολίτες οι οποίοι με τίμησαν με την ψήφο τους, κατατάσσοντας με στις πρώτες θέσεις της επιλογής τους, όσο και τις παρατάξεις με τις οποίες εκλέχθηκα.

Θα ήμουν δε αχάριστη και άδικη εάν δεν αναγνωρίσω το ότι  επικεφαλής παρατάξεων και Δημοτικοί Σύμβουλοι στο Δημοτικό μας Συμβούλιο στήριξαν και στηρίζουν τις εισηγήσεις κοινωνικής πολιτικής που εκ μέρους της Δημοτικής αρχής θέτω στο Δημοτικό Συμβούλιο. Νοιώθω δε ιδιαίτερη ικανοποίηση για το μήνυμα ελπίδας που εκπέμπουμε ως Σώμα στους πολίτες: είμαστε εδώ όλοι μαζί για να βοηθήσουμε όπου μπορούμε, με νόμιμο τρόπο και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας, αρνούμενοι να μετατρέψουμε το Δημοτικό Συμβούλιο σε πεδίο δημαγωγίας, λαϊκισμού, αμετροέπειας και μέσον τυμβωρυχίας της φτώχειας, όπως πολύ συχνά συμβαίνει στη Βουλή με αποτέλεσμα οι πολίτες να αηδιάζουν. Τους ευχαριστώ όλους.

Σε ότι αφορά την «εξαίρεση» ας την κρίνουν οι πολίτες… Προσωπικά εύχομαι και ελπίζω να είναι παροδική».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Ετικέτες
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top