FOLLOW US

Δήμος

  • Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της «Πυξίδας»
Η Εριφύλη Χιωτέλλη παρουσίασε πρόγραμμα και υποψηφίους

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της «Πυξίδας» που έγιναν την Παρασκευή το βράδυ. Όπως είπε χαρακτηριστικά και η υποψήφια δήμαρχος Εριφύλη Χιωτέλλη, «αυτή η συγκέντρωση μας, είναι μήνυμα, ότι στις 26 του Μάη, θα γιορτάσουμε όλοι μαζί εδώ, την πρώτη μας νίκη»

Στην συγκέντρωση η επικεφαλής της Πυξίδας και υποψήφια Δήμαρχος, παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα του συνδυασμού καθώς και τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους.Η Εριφύλη Χιωτέλλη, παρουσίασε το πρόγραμμα της παράταξης, για τις Δημοτικές Ενότητες, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μιλάμε για την ισόρροπη ανάπτυξη όλων την Δημοτικών μας ενοτήτων και παρουσιάζουμε σχέδιο για κάθε Δημοτική ενότητα ξεχωριστά. Είπαμε, ότι αμέσως μετά τις εκλογές, θα συναντηθούμε με όλα τα νέα κοινοτικά συμβούλια της περιοχής, για να καταλήξουμε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα για την Δ.Ε, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Για να συμφωνήσουμε για τους συγκεκριμένους στόχους και έργα που θα γίνουν και τους επιπλέον πόρους και αρμοδιότητες που θα τους παραχωρήσει ο Δήμος.»

Ενώ στη συνέχεια παρουσίασε επιμέρους άξονες του συνολικού της προγράμματος, δίνοντας έμφαση στην απασχόληση, τις υποδομές, τον αθλητισμό, την πρόνοια και τον πολιτισμό.

«Είμαστε εμείς που μιλάμε για την ανάγκη να συμβάλει ο Δήμος μας να βρουν οι άνεργοι δουλειά, αλλά και για την δίκαιη παραγωγική ανασυγκρότηση του δήμου μας. Με πρόγραμμα και σχέδιο» είπε, «Εντάσσουμε τη διάσταση της δημιουργίας απασχόλησης, στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των δημοτικών έργων. Βασικό μας κριτήριο για την ένταξη των νέων έργων στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου θα είναι οι «θετικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των κατοίκων και άμεσες επιπτώσεις στη δημιουργία απασχόλησης και υλοποιούμε ενός άμεσο και εκτεταμένο πρόγραμμα μικρών έργων αυτεπιστασίας στην πόλη και τα χωριά, που θα έχει σαν αποτέλεσμα, τόσο την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής στα χωριά μας, αλλά και την καταπολέμηση της ανεργίας.»Όσον αφορά την πρόνοια και την κοινωνική αλληλεγγύη τόνισε: «Είμαστε εμείς που έχουμε έγνοια για τους συμπολίτες μας που χρειάζονται υποστήριξη. Μας ενδιαφέρει η υγεία όλων. Το κάνουμε όρους αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας και όχι φιλανθρωπίας.» ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «σε κάθε Δημοτική Ενότητα, θα λειτουργήσει ένα Κέντρο Κοινότητας, για να έχουν όλοι οι συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη, πρόσβαση, με αξιοπρέπεια, στην άμεση πληροφορία για τα επιδόματα και την οικονομική υποστήριξη που δικαιούνται από το κεντρικό κράτος».

«Είμαστε εμείς που θέλουμε να απελευθερώσουμε το τεράστιο απόθεμα ανθρώπων, τόπων και χώρων του πολιτισμού στο Δήμο μας» ειπε η Εριφύλη Χιωτέλλη, μιλώντας για τον Πολιτισμό «Με την δικτύωση και την συνεργασία όλων όσων παράγων πολιτισμό, σήμερα, στο Δήμο Μυτιλήνης και τη συγκρότηση και θεσμοθέτηση του Δίκτυού Πολιτισμού, με τον Δήμο Μυτιλήνης, να αποτελεί έναν από τους εταίρους του. Το Δίκτυο Πολιτισμού θα έχει την ευθύνη για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του ετήσιου πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Μυτιλήνης»Τελειώνοντας την ομιλία της, τη Εριφύλη Χιωτέλλη είπε:

«Εμείς νοιαζόμαστε. Και αυτό που λέμε στα χωριά, αυτό που λέμε και σε εσάς τώρα, είναι ότι ακόμα και πριν να αναλάβουμε τα καθήκοντά μας τον Σεπτέμβρη, εμείς θα είμαστε εκεί. Να λύσουμε όσο το δυνατό περισσότερα προβλήματα θα μας αφήσουν πίσω τους οι άλλοι.»

Ενώ, βάζοντας τα διλήμματα που έχουν μπροστά τους οι δημότες, τόνισε:

«Η Δημοτική αρχή του νέου Δήμου Μυτιλήνης θα πρέπει να υλοποιήσει μια σειρά από σημαντικά έργα, όπως είναι το νέο κολυμβητήριο και ο βιολογικός της Νότιας πόλης, μαζί με μια σειρά μικρότερης εμβέλειας, αλλά σημαντικά έργα στην πόλη και τις Δημοτικές Ενότητες.

Όμως, πριν αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά της, τον Σεπτέμβρη, θα πρέπει να ασχοληθεί με σοβαρά θέματα, όπως αυτό της παρακολούθησης της οργάνωσης του νέου Δήμου, αλλά και την αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top