FOLLOW US

Δήμος

  • Ο δήμαρχος Λέσβου από προχθές, περιήλθε στη μοίρα του Δημήτρη Βουνάτσου και θα πορευτεί με τον μαγικό αριθμό των «18», που δεν κάνει πλειοψηφία
Γαληνός: «αιχμάλωτος» της ΝΔ, του Κυρατζή ή των «Βορείων»;

Ο μαγικός αριθμός των «18», είναι οικείος για τον απελθόντα δήμαρχο Λέσβου Δημήτρη Βουνάτσο, αλλά πλέον αποτελεί και τη νέα πραγματικότητα του Σπύρου Γαληνού, αφού αυτοί έδωσαν την πρώτη «νίκη» της δημοτικής αρχής, βάσει της νέας καταμέτρησης των μελών της «πλειοψηφίας». Αν όμως οι «18» αρκούσαν -ελέω αποχώρησης του «Αδέσμευτου Συνδυασμού»- για να περάσει ο προχθεσινός ανασχηματισμός του δήμαρχου, αυτοί δεν φτάνουν σε καμία περίπτωση στη δημοτική αρχή για να περάσει θέματα που απαιτούν απόλυτη πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, δηλαδή τον αριθμό των «23». Όπως ο προϋπολογισμός, το Τεχνικό Πρόγραμμα, αλλά και όλα τα προ ημερησίας διάταξης θέματα, που πολλές φορές είναι και κρίσιμα για το έργο της δημοτικής αρχής. Μ΄ αυτά και με εκείνα, ο δήμαρχος με αφορμή τον τρέχοντα ανασχηματισμό του, φαίνεται πως απαλλάχθηκε από την «αιχμαλωσία» των «δυσαρεστημένων» του «Βορρά», αλλά πλέον έχει μπει σε μία άλλη «αιχμαλωσία», πολύ πιο περίπλοκη ίσως. Αφού οι βουλές του πλέον, απαιτούν τη συναίνεση της μείζονος αντιπολίτευσης, που απέκτησε από χθες κομβικό ρόλο στα πράγματα. Το αν όμως είναι συνειδητή η επιλογή του Σπύρου Γαληνού να προτιμήσει ουσιαστικά την καλή διάθεση της αντιπολίτευσης για να έχει τον έλεγχο της πλειοψηφίας από το να συμπορευτεί με τους «ασταθείς» συνεργάτες του στην παράταξη, αναμένεται να φανεί πολύ σύντομα. Και ειδικότερα στην ανακοίνωση του δεύτερου «πιάτου» του ανασχηματισμού που αφορά στους αντιδημάρχους. Και για να μην κουράζει η ανάλυση, από το αν θα «καρατομήσει» και τον Ταξιάρχη Βέρρο, ή όχι.

Οι «κακές γλώσσες» λένε πως ο δήμαρχος στόχευσε τους Δημήτρη Αλεξίου, Μιχάλη Ρούσση και Ταξιαρχούλα Πνακά, προκειμένου να αναβάλλει (για αργότερα) την «αναμέτρησή» του με τον πιο δύσκολο φαινομενικά ενδοπαραταξιακό του αντίπαλο. Το σημερινό αντιδήμαρχο Καλλονής Ταξιάρχη Βέρρο, που βρίσκεται εν παραλλήλω εδώ και καιρό σε ένα μπρα ντε φερ με τον Στρατή Κυρατζή, στην διεκδίκηση του ανύπαρκτου πάντως επί του παρόντος «δήμου Καλλονής», που ενδεχομένως προκύψει αν τελικά προχωρήσει η πολυπόθητη αλλαγή του χωροταξικού.

Τι σκέφτεται ο Στρατής Κυρατζής;

Η απόφαση του Στρατή Κυρατζή τώρα να αποσυρθεί μαζί με όλη του την παράταξη του, από την ψήφιση των αλλαγών του δημάρχου, επιδέχεται από χθες δύο ερμηνειών: ή ότι η ΝΔ έδωσε χείρα βοηθείας στον δήμαρχο και αποφάσισε να παίξει ρόλο στα δημοτικά πράγματα ακόμα και υπό τη σημερινή σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου, ή ότι ο Στρατής Κυρατζής, αποφάσισε προχθές να επιστρέψει ουσιαστικά την «καυτή πατάτα» που του έδωσε ο δήμαρχος, στα χέρια του. Γιατί είναι γνωστό πως ο δήμαρχος, μέσω της λύσης του στελέχους της ΝΔ «Ψαρρόπουλου», προκάλεσε αμηχανία στην υποστηριζόμενη από τη ΝΔ  δημοτική παράταξη του «Αδέσμευτου». Αναγκάζοντας τον Στρατή Κυρατζή να βρεθεί σε θέση «από μηχανής Θεού» για πάσα νόσο της παράταξης της πλειοψηφίας.

Ο Βέρρος θα είναι η «απάντηση»

Ό,τι κι αν σκεφτόταν όμως πραγματικά ο Στρατής Κυρατζής, όταν αποφάσιζε να απέχει ο ίδιος και οι σύμβουλοί του από την ψηφοφορία του ανασχηματισμού, ένα είναι σίγουρο. Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γύρισε τις εξελίξεις πίσω ξανά στα χέρια του δημάρχου. Ο οποίος δήμαρχος αναλόγως του τι θα αποφασίσει ενόψει του ανασχηματισμού των αντιδημάρχων μέσα στις επόμενες ημέρες, θα αποδείξει και το τι θέλει πραγματικά από τον Στρατή Κυρατζή στο εξής και κατ΄ επέκταση το πώς θα πορευτεί η δημοτική αρχή μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Η απάντηση λοιπόν θα δοθεί σε όλους, αναλόγως του τι θα πράξει ο Σπύρος Γαληνός με την περίπτωση του Ταξιάρχη Βέρρου. Με την απόφασή του αυτή να επηρεάζει εκτός των πραγμάτων του δημοτικού συμβουλίου και τα δεδομένα στην κούρσα προς την ηγεμονία της ευρύτερης περιοχής του λεκανοπεδίου της Καλλονής, μεταξύ των Ταξιάρχη Βέρρου και Στρατή Κυρατζή…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2018 14:46
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top