FOLLOW US

Δήμος

  • Ο «θεσμός» ανάδειξης συνοικιακών συμβουλίων στην πόλη, βαδίζει προς την πλήρη λειτουργία του, με τη συνέλευση της πιο κομβικής περιοχής της Μυτιλήνης
Έρχεται η ανοιχτή συνέλευση της Ερμού

Με την ολοκλήρωση της ανοιχτής λαϊκής συνέλευσης και της περιοχής «Βουναράκι, Πυργέλια, Υφαντήρια και Άνω Γήπεδο» και την ανάδειξη του εκεί συνοικιακού συμβουλίου, το εγχείρημα της δημιουργίας 12 αντιπροσωπευτικών «τοπικών συμβουλίων» για κάθε συνοικία της Μυτιλήνης, βαίνει προς ολοκλήρωση. Αφού απομένει μόνο να πραγματοποιηθεί η αντίστοιχη συνέλευση της πιο κομβικής περιοχής της Μυτιλήνης, αυτής του «κέντρου», δηλαδή της Ερμού. Η συνέλευση για αυτή την περιοχή μάλιστα, όπως είχε γράψει πρόσφατα το «Ε», θα έχει και έναν… «πανηγυρικό» χαρακτήρα, με τον πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Μυτιλήνης, Πάνο Πίτσιο, να προσκαλεί όλα τα (11) συνοικιακά συμβούλια που αναδείχθηκαν ως σήμερα την ερχόμενη Τετάρτη στο Επιμελητήριο Λέσβου (19:00) για να συμμετέχουν στην τελευταία συνάντηση αυτού του «θεσμού». Εξάλλου οι αποφάσεις που αφορούν στο κέντρο της πόλης και δη της αγοράς, αφορούν το σύνολο των δημοτών και για αυτό το λόγο εκτός όλων των άλλων, έχουν προσκληθεί για τη λαϊκή συνέλευση της Ερμού ακόμα και αιρετοί, αλλά και εκπρόσωποι των αρχών.

Πριν καταπιαστούμε όμως με τα της Ερμού, την περασμένη Δευτέρα και στο ενοριακό πνευματικό κέντρο της εκκλησίας της Ζωοδόχου Πηγής στη Λαγκάδα, πραγματοποιήθηκε και η συνέλευση της περιοχής «Βουναράκι, Πυργέλια, Υφαντήριο, Άνω Γήπεδο». Οι παρευρισκόμενοι δημότες της περιοχής, συζήτησαν για τα ειδικά ζητήματα που αφορούν τη συνοικία τους και ανέδειξαν τα κυριότερα: το πρόβλημα στάθμευσης στο Βουναράκι, αλλά και την έλλειψη αστικής συγκοινωνίας, την αρίθμηση των κατοικιών (σ.σ. και στα Πυργέλια) και την επικινδυνότητα στην κυκλοφορία επί της οδού Κλεοβουλίνης. Ακολούθησε στη συνέχεια η ανάδειξη του επίσημου συνοικιακού συμβουλίου της περιοχής, το οποίο θα είναι εννεαμελές και θα αποτελείται από τους: Χάρη Αδαλή, Περσεφόνη Βερβέρη, Κυριακή Γαβριήλ, Παναγιώτη Κιτζό, Αντώνη Λεωνή, Θωμά Μιχαλάκη, Χριστόφορο Παναγόπουλο, Ελένη Τουλιάτου και Λευτέρη Χαβραλή.

 

Όλες οι… «αμαρτίες» επί τάπητος

Με τούτα και με εκείνα, έμεινε η ανάδειξη του συνοικιακού συμβουλίου της Ερμού. Η λαϊκή συνέλευση της οποίας, θα γίνει την Τετάρτη 21 Μαρτίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Λέσβου στις 7 το απόγευμα. Λόγω της ιδιαιτερότητας της περιοχής, όπου δραστηριοποιούνται πολλοί έμποροι, η λαϊκή συνέλευσή της, δεν αφορά εν προκειμένω μόνο τους κατοίκους. Αλλά και τους επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν ουσιαστικά εκεί το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητάς τους. Για αυτό το λόγο, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης, αποφάσισε να προσκαλέσει όλα τα αναδειχθέντα ως σήμερα συνοικιακά συμβούλια της πόλης, προκειμένου οι όποιες αποφάσεις ληφθούν για την Ερμού, να είναι σε γνώση όλων. «Δεν είναι μόνο το γεγονός πως ολοκληρώνουμε με τη συνέλευση της Ερμού, το εγχείρημα δημιουργίας συνοικιακών συμβουλίων σε όλη την πόλη και θέλουμε να κάνουμε μία μεγάλη συνέλευση. Είναι σαφές πως μιλάμε για μία περιοχή που μας αφορά όλους. Για αυτό και αυτή η συνέλευση, ουσιαστικά θα αποτελεί συνέλευση και όλων των άλλων 11 συνοικιακών συμβουλίων», είπε στο «Ε» ο κ. Πίτσιος. Ο οποίος θα απευθύνει προσκλήσεις και στους αντιδημάρχους. Από εκεί και έπειτα, είναι ξεκάθαρο πως η συγκεκριμένη συνέλευση και τα θέματα που θα αναδείξει, είναι δύσκολο να μείνουν στους… τύπους. Γιατί οι εκκρεμότητες είναι αρκετές (σ.σ. λειτουργία του πεζόδρομου της Ερμού), όπως και οι «διενέξεις» μεταξύ καταστηματαρχών και κατοίκων που πρέπει να τύχουν (από τους ίδιους πρώτιστα) συμβιβαστικές λύσεις.

 

 Ο ρόλος των συνοικιακών συμβουλίων

Υπενθυμίζεται εδώ ότι τα επίσημα τοπικά - συνοικιακά συμβούλια της περιοχής, άμα τη συγκρότησή τους, θα λειτουργούν αυτόνομα και ο ρόλος τους θα είναι να συγκεντρώνουν, να καταγράφουν και να ταξινομούν τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τον κάθε δημότη, την κάθε επιχείρηση και την κάθε γειτονιά, προτείνοντας τις βέλτιστες λύσεις προς τη Δημοτική Κοινότητα και τις αρμόδιες Αντιδημαρχίες του Δήμου. Επιπλέον θα έχουν τη δυνατότητα να εισηγούνται και νέες προτάσεις, σχετικά με τη βελτίωση - αναβάθμιση της αισθητικής εικόνας της περιοχής, καθώς και την εν γένει ανάπτυξή της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018 13:12
Ετικέτες
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top