FOLLOW US

Δήμος

  • Ο υποψήφιος δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης μιλά στο «Ε» και δίνει το στίγμα του εν όψει των δημοτικών εκλογών
«Εμείς θα ενώσουμε φωνές και δυνάμεις»

Λίγες μέρες πριν τις κάλπες μιλήσαμε με τον υποψήφιο δήμαρχο Στρατή Κύτελη, που διεκδικεί με αξιώσεις, απ’ ότι δείχνουν οι εκτιμήσεις φίλων και αντιπάλων, τη δημοτική αρχή στο νέο Δήμο Μυτιλήνης, που προέκυψε μετά τη διάσπαση. Ο κ. Κύτελης σε μια σύντομη συνομιλία μίλησε εφ’ όλης της ύλης, δίνοντας το στίγμα των προτεραιοτήτων και των παρεμβάσεων που σχεδιάζει, αλλά και τις σκέψεις του για τη διοίκηση του δήμου και τις επιδιωκόμενες συνεργασίες. Ειδική μνεία έκανε και για τις προτάσεις του συνδυασμού του για το μεταναστευτικό, που φαίνεται ότι είναι ένα από τα θέματα που θα απασχολήσει και τη δική του δημοτική αρχή, αν το εκλογικό σώμα επιλέξει αυτός να είναι ο δήμαρχος. Να τι ακριβώς απάντησε στις ερωτήσεις μας…

Ποιοι λόγοι σας ώθησαν να θέσετε υποψηφιότητα για τον Δήμο Μυτιλήνης;

Ως άνθρωπος της αυτοδιοίκησης, ασχολούμενος εδώ και 30 χρόνια με τα προβλήματα του τόπου μας, αλλά και ως γιατρός ευαισθητοποιημένος στον ανθρώπινο πόνο, γνώρισα από κοντά τις αγωνίες και τις δυσκολίες των συμπολιτών μου, έτσι ώστε να θεωρώ καθήκον μου με την εμπειρία πλέον που διαθέτω, να υπηρετήσω τον Δήμο Μυτιλήνης, εφόσον βεβαίως με τιμήσουν με την ψήφο τους οι δημότες μας, συνειδητοποιώντας απόλυτα την ευθύνη που καλούμαστε να αναλάβουμε εγώ και οι συνεργάτες μου, έχοντας ως αρχή το για να μάθεις να διοικείς πρέπει πρώτα να μάθεις να διοικείσαι.

Εάν εκλεγείτε ποιες θα είναι οι προτεραιότητες σας, σε ότι αφορά τα θέματα καθημερινότητας;

Είναι γνωστά σε όλους μας, τα συσσωρευμένα προβλήματα του Δήμου Μυτιλήνης. Είμαστε εδώ για να δώσουμε αποτελεσματικές λύσεις στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας, επιστρατεύοντας όλες μας τις δυνάμεις, από την πρώτη ημέρα που θα αναλάβουμε τα καθήκοντα μας. Έχουμε πρόγραμμα και θέσεις για όλα τα ζητήματα, είτε αυτά αφορούν την καθαριότητα και τον φωτισμό, είτε το κυκλοφοριακό, τις θέσεις παρκινγκ, τους χώρους άθλησης, τις παιδικές χαρές και τα πάρκα, αλλά και την κοινωνική πρόνοια τους παιδικούς σταθμούς, την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας σε όλους τους πολίτες, χωρίς να ξεχνάμε την αγωνία των αγροτών μας για την αποκατάσταση και την συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας, όπως επίσης και την μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα.

Για το μεταναστευτικό απαιτούμε λύσεις

Το μεταναστευτικό, είναι ένα από τα ζητήματα που τα τελευταία χρόνια βρίσκονται στο επίκεντρο της τοπικής κοινωνίας, δεδομένου ότι επηρεάζει και έχει επιπτώσεις στο νησί μας και ειδικά στην περιοχή της Μυτιλήνης. Ποια είναι η άποψή σας και τι έχετε να προτείνετε;

Για μας το θέμα αυτό είναι το σοβαρότερο από τα προβλήματα του Δήμου μας αλλά και του νησιού μας. Έχουμε ξεκάθαρες θέσεις τις οποίες φροντίσαμε από την πρώτη στιγμή να δημοσιοποιήσουμε, διότι πιστεύουμε ότι η προσπάθεια όλων μας είναι να παύσει να δυσφημίζεται το νησί μας και συγχρόνως να επιστρέψει η ζωή μας στην κανονικότητα. Ένα είναι βέβαιο, ότι η νέα Δημοτική μας Αρχή θα έχει δυνατή φωνή και θα ασκήσει πίεση στην Κεντρική Εξουσία απαιτώντας λύσεις και παρεμβάσεις για:

- Άμεση αποσυμφόρηση του νησιού μας

- Περιορισμό του ΚΥΤ Μόριας στην προβλεπόμενη δυναμικότητα του, ώστε να παύσει να αποτελεί υγειονομική «βόμβα»

- Άμεση ταυτοποίηση και διαχωρισμός προσφύγων και μεταναστών

- Φύλαξη των θαλασσίων συνόρων μας

- Δεν θα επιτρέψουμε τη δημιουργία άλλης Δομής εντός του Δήμου μας και γενικότερα στο νησί μας

- Στόχος μας είναι να παύσει το νησί μας να αποτελεί αποθήκη ψυχών και οι υπάρχουσες δομές να αποδοθούν στους πολίτες

Είμαστε της συναίνεσης

Πόσο θα επηρεάσει το νέο θεσμικό πλαίσιο ειδικά με την απλή αναλογική στην λειτουργία του Δήμου;

Η συνεργασία και σύνθεση, είναι μέσα στην πολιτική μας σκέψη μια και γνωρίζουμε ότι χωρίς τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων, ανεξάρτητα από κόμματα και χρώματα, δεν μπορεί να δει προκοπή αυτός ο τόπος.

Εάν ωστόσο δεν έχετε την πλειοψηφία, με ποιους θα συζητήσετε για να μπορεί να διοικηθεί ο Δήμος;

Κατ’ αρχήν ζητούμε από τους δημότες μας μια δυνατή εντολή, ώστε να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το όραμά μας για τον Δήμο μας. Ανεξάρτητα όμως από το αποτέλεσμα των εκλογών, έχοντας ή όχι την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, εμείς θα ενώσουμε φωνές και δυνάμεις, ζητώντας από όλους τους συναδέλφους που θα εκλεγούν, να συνεργαστούν μαζί μας, ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είμαστε άνθρωποι άλλωστε του διαλόγου, της μετριοπάθειας και της συναίνεσης.

Στόχος μικρά και μεγάλα έργα

Πέρα από τα θέματα της καθημερινότητας, τι άλλες παρεμβάσεις σχεδιάζετε θα δρομολογήσετε και να υλοποιήσετε;

Πιστεύουμε τόσο στα μεγάλα έργα όσο και στα μικρά που ανακουφίζουν την ζωή των συμπολιτών μας. Επιγραμματικά σχεδιάζουμε την υλοποίηση μεγάλων παρεμβάσεων όπως την ανάπλαση της Προκυμαίας και των πλατειών του Δήμου μας, την επιδίωξη υλοποίησης του έργου της Νότιας Παράκαμψης, την ολοκλήρωση του Βιολογικού Καθαρισμού σε όλο τον Δήμο, την δημιουργία Δημοτικής Αστυνομίας, την κατασκευή του νέου Κολυμβητηρίου και σύγχρονου κλειστού Γυμναστηρίου, αλλά και των άλλων χώρων άθλησης που έχουμε σχεδιάσει και θα υλοποιήσουμε όπως αναλυτικά αναφέρουμε στο πρόγραμμά μας, αναδεικνύοντας παράλληλα τα ιστορικά κτίρια της πόλης και την περιοχή στα Λαδάδικα.

Ένα από τα θέματα που προτείνετε στις προγραμματικές σας θέσεις αφορά και το πρόγραμμα «Έξυπνος Δήμος». Περί τίνος πρόκειται;

Με το πρόγραμμα αυτό θα εφαρμόσουμε νέες τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών στον Δήμο μας και στις λειτουργίες του. Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, δρομολογούμε εφαρμογές όπως free WiFi και μέσα από τις πλατφόρμες που θα δημιουργηθούν θα δίνονται μια σειρά από πληροφορίες στους Δημότες, όπως δρομολόγια λεωφορείων, πλοίων, παρκινγκ, ταξί κλπ. Παράλληλα θα λειτουργήσει e-shop τοπικών προϊόντων που μέσα από την εφαρμογή αυτή θα επιτυγχάνεται η καλύτερη προώθησή τους. Συγχρόνως σχεδιάζουμε την ηλεκτρονική έκδοση σειράς απαραίτητων εγγράφων που ενδιαφέρουν τους Δημότες και εκδίδονται από τον Δήμο χωρίς γραφειοκρατία και καθυστερήσεις.

Κλείνοντας τη συνέντευξη σας τι θα θέλατε να πείτε και να ζητήσετε από τους συμπολίτες σας που θα κληθούν να επιλέξουν σε λίγες μέρες τη νέα δημοτική αρχή;

Ασφαλώς για να αλλάξει ο Δήμος Μυτιλήνης οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τους ανθρώπους του. Να αξιοποιήσουμε τα εργαλεία Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και όχι να αναπαράγουμε τη γραφειοκρατία των υπολογιστών μας.

Η δύναμή μας είναι οι πολίτες του Δήμου μας. Ζητώ λοιπόν τη βοήθεια τους, την καθοδήγηση, τη έμπνευση τους, αλλά και την κριτική τους.

Και έτσι όλοι μαζί ενωμένοι θα δώσουμε τη μάχη και θα πετύχουμε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Ετικέτες
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top