FOLLOW US

Δήμος

  • Ο Χαρίτσης προέβλεψε ειδική διάταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση του δήμου Λέσβου για τις κατεδαφίσεις
Εισήγηση για τα 2,5 εκ. ευρώ για τον δήμο

Μία σημαντική εξέλιξη καταγράφτηκε από προχθές, με την εισήγηση (και) του Αναπλ. Υπουργού Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση να δείχνει πως εξασφαλίζει την χρηματοδότηση (2,5 εκ. ευρώ) στον δήμο Λέσβου, προκειμένου να γίνει απρόσκοπτα η διαδικασία κατεδάφισης των επικίνδυνα ετοιμόρροπων κτηρίων, του σεισμού της 12ης Ιουνίου, αλλά και η φύλαξη των ανακυκλώσιμων οικοδομικών στοιχείων. Ως γνωστόν ο δήμος Λέσβου, είχε πιέσει την κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλίσει αυτή τη φορά έγκαιρα το ποσό που απαιτείται για την εν λόγω διαδικασία και ανέμενε μετά την υπογραφή του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη και την προώθηση των σχετικών διαδικασιών από τον συναρμόδιο Υπουργό κ. Χαρίτση.

Με την έγκριση λοιπόν του τελευταίου, ουσιαστικά διατυπώθηκε η εισήγηση να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του δήμου Λέσβου για τις κατεδαφίσεις, από το συνολικά δεσμευμένο ποσό (περίπου 43 εκ. ευρώ), που έχει προβλέψει η κυβέρνηση (μέσω ΠΔΕ), για τις αποζημιώσεις (γενικά) από το σεισμό της 12ης Ιούνη. Ουσιαστικά ο Αναπλ. Υπουργός Οικονομίας, εισηγήθηκε η προσθήκη ειδικής διάταξης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προκειμένου να διατεθεί το απαιτούμενο ποσό (2,5 εκ. ευρώ) στον δήμο Λέσβου, για τη φύλαξη και την εναλλακτική διαχείριση των προϊόντων κατεδαφίσεων των επικίνδυνα ετοιμόρροπων κτηρίων που επλήγησαν από το σεισμό και μένει να φανεί το κατά πόσο (γραφειοκρατικά) θα είναι πράγματι άμεση η εκταμίευση του ποσού από τον δήμο.

Διευκρινίσεις για το επίδομα των 586,94 ευρώ

Παράλληλα με έγγραφό του που απαντά σε σχετικό ερώτημα του δήμου Λέσβου, στην κατεύθυνση… διευθέτησης του νομικού «κενού» (ή της λανθασμένης ερμηνείας όπως είχε αποτυπωθεί στην πρόσφατη «διένεξη» μεταξύ της υπηρεσίας  Πρόνοιας του Δήμου και του συντονιστή Βασίλη Τεντόμα) ως προς την ικανοποίηση των δικαιούχων του κοινωνικού επιδόματος (586,94 ευρώ), ο Γ.Γ. Πρόνοιας κ. Καρέλλας, φαίνεται να ξεκαθαρίζει τα πράγματα. Ειδικότερα ο Γ.Γ. Πρόνοιας, αναφέρει στην απάντησή του σαν επαρκή δικαιολογητικά της κύριας κατοικίας, το μισθωτήριο συμβόλαιο, την ένορκη βεβαίωση, τα αντίγραφα λογαριασμών ΔΕΚΟ κλπ.

«Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου σας έχει ήδη ενημερωθεί για το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο τόσο από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρόνοιας, όσο και από την υπηρεσία μας. Ύστερα από τα ανωτέρω η υπηρεσία σας οφείλει να συνεχίσει το έργο της λαμβάνοντας υπόψη ότι σε περιπτώσεις που θεωρείτε ότι χρήζουν περαιτέρω διευκρινίσεων, η έκθεση κοινωνικής έρευνας βοηθάει στις τελικές αποφάσεις, καθώς βεβαιώνει την αδυναμία κάλυψης της συγκεκριμένης ανάγκης με ιδίους πόρους, την αναγκαιότητα παροχής κοινωνικής προστασίας από το κράτος και μπορεί να συμπεριλάβει κριτήρια ή δικαιολογητικά όπως αυτά αναφέρονται στην απόφαση Π2/οικ. 2673/11.9.2001 (ΦΕΚ 1185 Β΄), για παράδειγμα στις παραγράφους 2 και 3».Με τις παραπάνω διευκρινίσεις η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου θα μπορεί να εξετάσει τις ενστάσεις που έχουν κατατεθεί για τις απορριφθέντες αιτήσεις καταβολής του εν λόγω επιδόματος, με τα νέα δεδομένα.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « «ΩΣ ΕΔΩ»! Ημερίδα σήμερα στο Κέντρο Κοινότητας »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top