FOLLOW US

Δήμος

  • Σκληρή ανακοίνωση εκ μέρους της δημοτικής αρχής κατά του Δημήτρη Αλεξίου που παραμένει πάντως πρόεδρος ΝΠΔΔ, βάσει της σχετικής απόφασης της ΑΔΑ
«Δεν κατανοεί ότι καμία καρέκλα δεν του ανήκει»

Ο Δημήτρης Αλεξίου επιστρέφοντας βάσει της σχετικής απόφασης της ΑΔΑ στα καθήκοντα του προέδρου του ΝΠΔΔ Αθλητισμού και Πολιτισμού, συγκάλεσε προχθές Δ.Σ. στο οποίο παρέστη μόνον ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στρατής Κυρατζής. Κάνοντάς τον  να υποστηρίζει ότι έπεσε θέμα «σαμποτάζ» από την πλευρά της δημοτικής αρχής, που αγνόησε σκόπιμα το κάλεσμά του. Ωστόσο από το γραφείο του δημάρχου, βγήκε χθες μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση κατά του κ. Αλεξίου, που του χρεώνει «εξουσιολαγνεία», ενημερώνοντάς τον παράλληλα, πως στο επόμενο Δ.Σ. που θα συγκαλέσει, οι συμμετέχοντες δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, θα είναι παρόντες. 

«Ο κ. Αλεξίου συνεχίζει να παριστάνει  τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ χρησιμοποιώντας την απόφαση της ΑΔΑ, η οποία δεν ενέκρινε το κατεπείγον της συνεδρίασης που αφορούσε την αντικατάσταση του,  ως σωσίβιο, αρνούμενος να αποδεχθεί ότι αξιολογήθηκε ως μη ικανός Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. για μια σειρά από λόγους και για τους οποίους αποφασίστηκε η αντικατάσταση του. Δυστυχώς ο σεβασμός των αποφάσεων της πλειοψηφίας φαίνεται ότι δεν συγκαταλέγεται στα προσόντα του», γράφει αρχικά η σκληρή ανακοίνωση και συνεχίζει: «Είναι λυπηρό να μην κατανοείς ότι καμία “καρέκλα” δεν σου ανήκει και να συνεχίζεις να την χρησιμοποιείς σαν να έχεις κληρονομικό δικαίωμα σε αυτήν, με πρόφαση τις “νόμιμες και σωστές διαδικασίες της λειτουργίας του Οργανισμού και το όφελος των πολιτών”,  ενώ ουσιαστικά πρόκειται  για εξουσιολαγνεία, η οποία λειτούργησε και λειτουργεί καταστρεπτικά στην ευαγγελιζόμενη από αυτόν σωστή λειτουργία του Οργανισμού. Σε κάθε περίπτωση είναι θέμα χρόνου η λύση των προβλημάτων που ο ίδιος ο κ. Αλεξίου δημιούργησε και δημιουργεί, ερμηνεύοντας κατά τα συμφέροντα του το ηθικό και το νόμιμο. Σε κάθε περίπτωση όμως,  αντιβαίνει τουλάχιστον τους νόμους της λογικής να αναλαμβάνεις Πρόεδρος του Οργανισμού αντικαθιστώντας άλλον και μάλιστα επιτυχημένο  Πρόεδρο με πρόταση  Δημάρχου, αλλά όταν ο Δήμαρχος προτείνει την δική σου αντικατάσταση  να το θεωρείς “ανήθικο”!!!!! “Τα καλά και συμφέροντα” λοιπόν».

«Ούτε το αυτοκίνητο του δήμου δεν παραχώρησε»

Στην ανακοίνωση που βγήκε εκ μέρους της δημοτικής αρχής, γίνεται λόγος ακόμα και για πιο προσωπικά ζητήματα, όπως η χρήση αυτοκινήτου του δήμου εκ μέρους του κ. Αλεξίου, καταδεικνύοντας ακόμα πιο χαρακτηριστικά το βάθος του χάσματος που έχει δημιουργηθεί τελευταία: «Ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Αλεξίου τοποθετείται τελευταία δημόσια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσωπικά εναντίων του Δημάρχου και των συνεργατών του με απαράδεκτους και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς ακόμα και η άρνησή του να παραδώσει το αυτοκίνητο που του παραχωρήθηκε από τον Δήμο, κάτι που του έχει ζητηθεί επανειλημμένα και εγγράφως, δείχνει ότι προκειμένου να παραμείνει στην καρέκλα του Προέδρου δεν έχει κανένα απολύτως ηθικό φραγμό. Συνεπώς, ο δήθεν «ανένδοτος αγώνας» του κ. Αλεξίου για τη δικαιοσύνη και το συμφέρον των πολιτών δεν είναι για τίποτα άλλο παρά για την πρόσδεσή του στη θέση του Προέδρου και για την ικανοποίηση των προσωπικών του επιδιώξεων και φιλοδοξιών».

Η ανακοίνωση ωστόσο απαντά και σε ότι αφορά την συνεδρίαση που συγκάλεσε ο κ. Αλεξίου, υποστηρίζοντας πως οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας «δεν θα του στερήσουν την “χαρά” να προεδρεύσει...έστω και έτσι, διότι όπως έχουν αποδείξει όλο αυτό το διάστημα λειτουργούν πέρα και πάνω από προσωπικές εμπάθειες ή αντιπάθειες και με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του τόπου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top