FOLLOW US

Δήμος

  • Ανεβαίνουν επικίνδυνα οι τόνοι στη σύγκρουση Γαληνού - Τζιμή, με τον τελευταίο να επανέρχεται με μία νέα καυστική ανακοίνωση κατά του δημάρχου:
«Αριβίστας» και… «Ερντογάν»!

 

Εξελίσσεται σε… «βεντέτα» η δημόσια αντιπαράθεση του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού με τον μέχρι πρότινος στενό του συνεργάτη και πρώην αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Στρατή Τζιμή. Καθώς οι μεταξύ τους… ανταπαντήσεις συνεχίζονται και μπορεί να εκκινούν με αφορμή κατά καιρούς ζητήματα της επικαιρότητας (όπως το τελευταίο παράδειγμα του Μουσικού Σχολείου), αλλά καταλήγουν πάντα με καταγγελίες και κατηγορίες… επί προσωπικού. Κάτι που δείχνει πως μεταξύ τους, υπάρχουν απωθημένα που βγαίνουν τώρα και δεν αποκλείεται σε νέα ευκαιρία να ξαναβγούν. Η τελευταία τώρα πράξη, της κόντρας Τζιμή-Γαληνού, γράφτηκε από τον πρώτο που επιχείρησε να απαντήσει στον ισχυρισμό του δημάρχου πως ήταν «ανεπαρκής» στο ρόλο του αντιδημάρχου και πως «δίνει εξετάσεις στον χώρο της ΝΔ», επαναφέροντας την υπόθεση της  ΔΕΔΑΠΑΛ στο προσκήνιο αλλά και χαρίζοντάς του κάποιους πολύ σκληρούς χαρακτηρισμούς: «λαϊκιστής, συκοφάντης, θιασώτης του φαρισαϊσμού και αριβίστας…».

 

«Ενώ επί δυόμιση χρόνια  η αντιπολίτευση, τα ΜΜΕ και οι πολίτες περιμένουν να τους απαντήσετε  για τις καταγγελίες που αφορούν τη λειτουργία της ΔΕΔΑΠΑΛ και την κατασπατάληση των ανταποδοτικών χρημάτων των δημοτών, η κριτική μου, όμως,  που τόλμησα να κάνω  σχετικά με τη διαχείριση  του στεγαστικού  του Μουσικού σχολείου  έτυχε της  άμεσης απάντησής σας , υπογράμμισε στην ανταπάντηση του ο κ. Τζιμής .

 

«Εγώ ήμουν πάντα ΝΔ, εσύ προσπαθείς…»

Βέβαια, δεν  ξεφύγατε από την πάγια τακτική σας σε όσους σας ασκούν κριτική, δηλαδή να απαντάτε με όρους πολιτικού  ξεκατινιάσματος, γιατί είστε θιασώτης  του λαϊκισμού, της συκοφαντίας, του φαρισαϊσμού και του αριβισμού, έχοντας ως μοναδικό στόχο την πολιτική σας επιβίωση», γράφει αρχικά ο Στρατής Τζιμής στη νέα του τοποθέτηση. Και συνεχίζει: «Με κατηγορείτε ότι όλα αυτά που πράττω στοχεύουν στην επανένταξή μου στον πολιτικό μου χώρο. Εγώ, όμως, ποτέ δεν απεμπόλησα την πολιτικο-ιδεολογική μου ταυτότητα. Ήμουν, είμαι και θα είμαι στον ίδιο χώρο. Το μόνο λάθος, που έκανα πιστεύοντας στο ανεξάρτητο της αυτοδιοίκησης, ήταν που συνεργάστηκα μαζί σας. Αυτό το πλήρωσα και το πληρώνω με τις συκοφαντίες σας. Εγώ έκανα δημόσια την αυτοκριτική μου. Αντίθετα, εσείς  χρησιμοποιείτε χωρίς αιδώ «όποιον γράφει  με το δεξί του χέρι»,  από τη βάση μέχρι την κορυφή, προκειμένου να ξαναβρεθείτε στο χώρο  που εσείς απαρνηθήκατε. Δυστυχώς,  δεν σταματήσατε μόνο έως εδώ, αλλά απαξιώνοντας πλειάδα αιρετών συνεργατών σας, οι οποίοι «έβαλαν πλάτη για την καρέκλα σας» διορίζετε μη αιρετούς  σε καίριες θέσεις διοίκησης  κάνοντας πολιτικά «ανοίγματα» και σε άλλους χώρους, προκειμένου να επιβιώσετε  πολιτικά, γιατί αυτό είναι το μόνο που σας ενδιαφέρει. Άλλωστε, η διαδρομή  σας το αποδεικνύει».

 

Ο «ανασφαλής» κύριος… «Ερντογάν»

Ο κ. Τζιμής εμφανώς ενοχλημένος από τον τελευταίο σχολιασμό του δημάρχου προς το πρόσωπό του, πήγε ένα βήμα παραπέρα χαρακτηρίζοντας τον κ. Γαληνό ως «άλλο Ερντογάν» για το λόγο ότι ζήτησε εκβιαστικά πριν τον τελευταίο ανασχηματισμό τις παραιτήσεις όλων των αντιδημάρχων του.

«Και έρχεστε τώρα, επειδή σας βολεύει και δεν έχετε μάθει να σας ασκούν κριτική, να με χαρακτηρίσετε διοικητικά ανεπαρκή,  την ώρα που η κοινωνική  και η  αδιαμφισβήτητη επαγγελματική μου καταξίωση αποδεικνύει το αντίθετο. Η αριστεία, όμως, φαίνεται ότι για κάποιους ανασφαλείς ανθρώπους σαν εσάς δημιουργεί φοβικά σύνδρομα. Αυτός είναι ο λόγος της κατασυκοφάντησής μου. Αλλά η λάσπη, όπως γνωρίζετε  Κύριε Δήμαρχε, επιστρέφει σε όσους την εκτοξεύουν». Η νέα αυτή απάντηση του Στρ. Τζιμή στο δήμαρχο Σπ. Γαληνό δείχνει ότι η αντιπαράθεση των δυο πρώην συνεργατών έχει ξεφύγει από μια συνηθισμένη κριτική και έχει πάρει προσωπικά χαρακτηριστικά σκληρής σύγκρουσης με απαξιωτικές εκφράσεις που στοχεύουν να πλήξουν την προσωπικότητα του ...αντιπάλου μέχρι τελικής πτώσεως!

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top