FOLLOW US

Δήμος

  • Η δημοτική αρχή προχωρά σε κάθε περίπτωση στο αίτημα τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού για να στεγάσει εκεί είτε το Μουσικό, είτε το Ειδικό Σχολείο
Από «κόσκινο» η δωρεά Παρασκευαϊδη

Στα βαθιά γρανάζια της γραφειοκρατίας ρίχνεται η γνωστή δωρεά του συνταξιούχου εκπαιδευτικού Παν. Παρασκευαϊδη, με τον  αντιδήμαρχο Παιδείας Μιχάλη Ταμβακέλλη να προετοιμάζει το έδαφος για την Τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, προκειμένου το δωρηθέν οικόπεδο επτά στρεμμάτων να μπορεί να έχει στο μέλλον δυνατότητα ανέγερσης  σχολείου. Η δωρεά περνά αυτές τις ημέρες από «κόσκινο» από τη νομική υπηρεσία, με τις υπηρεσίες του δήμου γενικότερα να συγκεντρώνουν όλες τις εγκρίσεις και τις προϋποθέσεις για να μπορέσουν να αποταθούν εν συνεχεία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και να αιτηθούν την απαραίτητη τροποποίηση. Με δεδομένο πως η δωρεά προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την λειτουργία σχολείου, η δημοτική αρχή τρέχει τις διαδικασίες, προκειμένου να είναι σε κάθε περίπτωση σε θέση να μετατρέψει το οικόπεδο που βρίσκεται στο Κουμκό είτε σε νέα στέγη για το Μουσικό Σχολείο, είτε για το Ειδικό. Διεξάγοντας παράλληλα τις τελευταίες διαπραγματεύσεις για την γνωστή εδώ και μήνες περίπτωση ιδιώτη, που πουλά ένα οικόπεδο 14 στρεμμάτων στη Βαρειά και θεωρητικά μπορεί να «περπατήσει» γρηγορότερα, ως λύση για τη στέγαση του Μουσικού Σχολείου.

Από τη νομική υπηρεσία περνάει αυτές τις ημέρες η δωρεά του γνωστού εκπαιδευτικού Παν. Παρασκευαϊδη, για να διαπιστωθεί εάν το οικόπεδο στο Κουμκό δεν έχει κάποιου είδους κώλυμα (π.χ να είναι δεσμευμένο) και να τεθεί και τυπικά στη διάθεση του δήμου Λέσβου, που είναι ο αποδέκτης της αξιέπαινης αυτής δωρεάς. Όπως λέει όμως στο «Ε» ο αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Ταμβακέλλης, δυστυχώς το αίτημα για τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού είναι αναπόφευκτο, με τη δημοτική αρχή να έχει ξεκινήσει ήδη τη γραφειοκρατική προσπάθεια να… φτάσει κάποια στιγμή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Και να εξασφαλίσει δηλαδή (το γρηγορότερο) σε έναν χρόνο, την αναγκαία αλλαγή του Πολεοδομικού και το οικόπεδο να μπορέσει να γίνει σχολείο. «Είναι χρονοβόρα διαδικασία, αλλά πρέπει να ξεκινήσει άμεσα αν θέλουμε να κερδίσουμε χρόνο. Υπάρχουν ακόμα προβληματισμοί για το οικόπεδο, καθώς δεν φαίνεται επί του παρόντος, ούτε η δυνατότητα εισόδου σε αυτό, όμως με δεδομένο πως θα γίνει οπωσδήποτε σχολείο, το προχωράμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ταμβακέλλης. Τονίζοντας πως ο δήμος είναι υποχρεωμένος να τρέξει ουσιαστικά και… plan A και plan B, αφού ως γνωστόν, υπάρχει (και είναι πιο προχωρημένη) η προοπτική του (προς πώληση) οικοπέδου στη Βαρειά, από ιδιώτη.

Οι διαπραγματεύσεις για τη Βαρειά

Με τον δήμο να είναι ακόμα σε διαπραγματεύσεις με τον εκπρόσωπό του, γνωρίζοντας πως αν τα καταφέρει και έρθει σε συμφωνία για την αγορά του, θα γλιτώσει τουλάχιστον την προοπτική στέγασης του Μουσικού Σχολείου από την προαναφερθείσα γραφειοκρατία που απαιτείται για το οικόπεδο δωρεάς Παρασκευαϊδη. Εξάλλου, ο δήμος Λέσβου έχει εξασφαλισμένη για την περίπτωση του οικοπέδου στο όριο μεταξύ Βαρειάς και Κουμκό (14 στρεμμάτων) και τη συνδρομή των Κτηριακών Υποδομών ΑΕ που είναι έτοιμη για τα τοπογραφικά, στην κατεύθυνση εξασφάλισης -μεταξύ άλλων- και της ταχύτερης το δυνατό λύσης για το στεγαστικό αδιέξοδο του Μουσικού.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα λοιπόν, ο δήμος «τρέχει» παράλληλα και την περίπτωση του οικοπέδου «Παρασκευαϊδη» και εκείνη του οικοπέδου στη Βαρειά και αναλόγως της πορείας αυτών, θα αποφασίσει το που είναι δυνατό να στεγάσει τι από το Μουσικό και το Ειδικό. Και για το τελευταίο θα πρέπει να θυμίσουμε πως υπάρχει και η προοπτική της περιοχής της Θερμής, με ένα ακόμη οικόπεδο που εξαρχής είχε οριστεί ως ιδανικό να φιλοξενήσει το συγκεκριμένο σχολείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Ετικέτες
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top