FOLLOW US

Δήμος

  • - Με επιστολή του, ο πρώην αντιδήμει κατά του Σπύρου Γαληνού και της δημοτικής αρχής, δηλώνοντας την ανεξαρτητοποίησή του με βαριές κατηγορίες - Λιτή η απάντηση Γαληνού, που υπογραμμίζει ότι «όποιος βιάζεται καίγεται»!
«Απασφάλισε» με αιχμές ο Τζιμής!

 

Μία «βόμβα» που είχε πάντως -για όσους ξέρουν πράγματα και καταστάσεις εντός των τειχών της δημοτικής αρχής- αρκετά μακρύ φυτίλι, έσκασε χθες και άνοιξε ένα μεγάλο μέτωπο, στο οποίο αναμετρώνται ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, και ο πρώτος «σταυροφόρος» του στις δημοτικές εκλογές του 2014, Στρατής Τζιμής. Με μία μακρά ανακοίνωση, ο πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και επί σειρά ετών στέλεχος της αυτοδιοίκησης, δήλωσε χθες την ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη της πλειοψηφίας, εξαπολύοντας ευθεία επίθεση κατά του μέχρι πρότινος στενού συνεργάτη του. Κάνοντας λόγο μεταξύ (πολλών) άλλων, για υιοθέτηση εκ μέρους του (σ.σ. του δημάρχου), μεθόδων οι οποίες «δεν συνάδουν με τη δημοκρατική διοίκηση και προπάντων βλάπτουν οικονομικά τους συμπολίτες μας, αφού κατασπαταλώνται χρήματα των φορολογούμενων δημοτών». Βάζοντας στο κάδρο και την ΔΕΔΑΠΑΛ και την γνωστή «ιδιόρρυθμη» λειτουργία της. Ο κ. Τζιμής που… «απασφάλισε» και δεν χάρισε «κάστανο» σε κανέναν στη δημοτική αρχή, στην επιστολή αποχώρησής του, υποστηρίζει για την επιλογή της χρονικής στιγμής της ανεξαρτητοποίησής του, ότι έδωσε χρόνο στον εαυτό του αλλά και στην ηγεσία, να αλλάξουν και να συγκλίνουν προς το καλύτερο. Για να προσθέσει και να ορίσει το χάσμα που τον απομακρύνει από την παράταξη, πως ο Σπύρος Γαληνός λειτουργεί το τελευταίο διάστημα, έχοντας ως αυτοσκοπό την πολιτική του επιβίωση, εις βάρος των πολιτών…

Μ’ αυτά και με εκείνα, ο Στρατής Τζιμής με μία πολιτική τοποθέτηση, έκανε ακόμα πιο ηχηρή την έτσι κι αλλιώς δυνατή είδηση της ανεξαρτητοποίησής του. Καταθέτοντας σκέψεις και εκτιμήσεις προφανώς από την εποχή που ήταν καταλυτικό γρανάζι της δημοτικής αρχής, οι οποίες με τον καιρό εξελίχθηκαν και σε πίκρα. Αφού είναι γνωστό, πως η δική του υποψηφιότητα με την παράταξη του Σπύρου Γαληνού, ήταν από τις πιο δύσκολες υποθέσεις, όντας προβεβλημένο στέλεχος της ΝΔ. Η παρουσία του οποίου έγειρε καθοριστικά την πλάστιγγα υπέρ του σημερινού δημάρχου, που άντλησε (και) χάρη στον Στρατή Τζιμή, από την δεξαμενή ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας. Και ως εκ τούτου, ο πρώην αντιδήμαρχος δεν περίμενε αφενός να «υποβαθμιστεί» κατά τον τελευταίο ανασχηματισμό, αφετέρου να στερηθεί της «παρρησίας» που τον διακρίνει, για τα καιρούς «στραβά κι ανάποδα» εντός της παράταξης.

 

Πού ράγισε το γυαλί

Γιατί περί αυτού πρόκειται. Στην πραγματικότητα, η ανακοίνωση αυτή, θα μπορούσε να είχε δημοσιοποιηθεί από τον περασμένο Φλεβάρη και την εποχή που ο Σπύρος Γαληνός πραγματοποιούσε τον τελευταίο ανασχηματισμό. Προτείνοντας στον Στρατή Τζιμή να «μετακομίσει» από την Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων, στη νεοσύστατη Αντιδημαρχία Συντονισμού. Ο Στρατής Τζιμής, εξαρχής αυτήν την πρόταση του δημάρχου, την είδε ως «υποβάθμιση» και σε συνδυασμό με τις εκπεφρασμένες (προφανώς σε προσωπικό επίπεδο) διαφωνίες του, αρνήθηκε στη συνέχεια, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τόσο την Αντιδημαρχία Παιδείας, όσο και την προεδρία του (δημοτικού) Λιμενικού Ταμείου. Αν και για την τελευταία περίπτωση, υπάρχουν πληροφορίες που έχουν και ένα αντίθετο αφήγημα, με τον Στρατή Τζιμή να απαιτεί την προεδρία του Ταμείου και τον δήμαρχο να την αρνείται.

Όπως και να είχε πραγματικά όμως, η αποχώρηση του Στρ. Τζιμή από το άρμα της παράταξης Γαληνού, σηματοδοτεί και την απομάκρυνση του πιο χαρακτηριστικού «εκπροσώπου» της ΝΔ. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται ενόψει… νέων εκλογών. Και με τα όσα κατηγόρησε τον δήμαρχο και κάποιους εκ των πρώην συναδέλφων του, έφερε στο προσκήνιο μία κουβέντα που δεν θέλει η σημερινή δημοτική αρχή να κάνει σε καμία περίπτωση. Όπως για την ΔΕΔΑΠΑΛ. Ενώ άφησε την παράταξη της πλειοψηφίας με 24 πλέον συμβούλους. Κοινώς με οριακή πλειοψηφία, με τον Στρατή Τζιμή να αποτελεί από χθες τον τέταρτο που ανεξαρτητοποιήθηκε, μετά τους Παναγιώτη Αλβανόπουλο, Ιγνάτη Χατζηχρήστου και Μίμη Ακριώτη

 

 

 

Η επιστολή της ανεξαρτητοποίησης Τζιμή

 

«Μέχρι πρότινος, ποτέ δεν έπαψα να επισημαίνω, σε εσωτερικό επίπεδο, καλοπροαίρετα τη γνώμη και τη διαφωνία μου σε όσες διοικητικές μεθοδεύσεις και ενέργειες του δημάρχου ήταν λανθασμένες. Επίσης, επεδίωξα να δώσω χρόνο στον εαυτό μου αλλά και στην ηγεσία, για να αλλάξουν και να συγκλίνουν προς το καλύτερο εκείνα που παρέκλιναν της φιλοσοφίας και των αρχών που διέπουν γενικότερα τη Διοίκηση και ειδικότερα την Αυτοδιοίκηση, αρχές στις οποίες προσωπικά πιστεύω. Απεναντίας, όμως, με την πάροδο του χρόνου, διαπίστωνα δυστυχώς να διευρύνεται το χάσμα.

Τον τελευταίο καιρό, μάλιστα, ο δήμαρχος έχοντας, προφανώς, ως αυτοσκοπό την πολιτική του επιβίωση μετέρχεται μεθόδων, οι οποίες δεν συνάδουν με τη δημοκρατική διοίκηση και προπάντων βλάπτουν οικονομικά τους συμπολίτες μας, αφού κατασπαταλώνται χρήματα των φορολογούμενων δημοτών. Θεωρώ, λοιπόν, ότι χρέος μου είναι ως δημοτικός σύμβουλος, ακολουθώντας μόνο τη φωνή της συνείδησής μου, να μη μείνω βουβός παρατηρητής αλλά να καταγγείλω αυτές πρακτικές και να ανεξαρτητοποιηθώ από τη δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας, για να μη γίνω και εγώ συνένοχος αυτής της αρνητικής πραγματικότητας.

Είναι χαρακτηριστικό της αντιλαϊκής πολιτικής της Δημοτικής Αρχής η απόφαση της Γ.Σ. της ΔΕΔΑΠΑΛ, της οποίας ο ισολογισμός του 2016 κατέδειξε έλλειμμα 762.000 €, να αποζημιώνονται με μηνιαία μεγάλα ποσά σχεδόν όλα τα μέλη του Δ.Σ. χωρίς να παρέχουν τα περισσότερα αυτά μέλη στοιχειώδεις υπηρεσίες στη συγκεκριμένη Εταιρεία ως όφειλαν. Παρόλες, όμως, τις πολλές ερωτήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας από την αντιπολίτευση, τα ΜΜΕ αλλά και από πολίτες δεν δόθηκε ποτέ απάντηση, αν και τα χρήματα αυτά είναι ανταποδοτικά, δηλαδή από την τσέπη των δημοτών, οι οποίοι δικαιούνται να γνωρίζουν. Άλλωστε είναι πάγια πρακτική του δημάρχου όλες οι εταιρείες και τα περισσότερα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου να «χρησιμοποιούνται» οικονομικά, ώστε με τις αντιμισθίες που λαμβάνουν οι συνεργάτες του, αιρετοί και μη, από τα χρήματα των δημοτών να νομίζει ότι έτσι μπορεί να διοικεί το Δήμο και μάλιστα να προϋποθέτει την επανεκλογή του.

Αντί, λοιπόν, ο κ. δήμαρχος, σε μια εποχή μνημονίων, φοβερής ανεργίας και περικοπών μισθών και συντάξεων, να αναλάβει πρωτοβουλία, για να μειώσει, όπως προεκλογικά δεσμευτήκαμε, τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας που καταβάλλουμε μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ, με την οποία πολλοί συνδημότες μας, που βρίσκονται σε οικονομική απόγνωση, διαπραγματεύονται τις πληρωτέες δόσεις για αποφυγή της διακοπής του ρεύματός τους και αντί να εισηγηθεί τη μείωση των αποζημιώσεων, ακολούθησε την τακτική της χορήγησης των μηνιαίων αποζημιώσεων σε 6 μέλη του 9μελούς Διοικητικού Συμβουλίου της βυθισμένης σε υπέρογκο έλλειμμα Εταιρείας, δαπανώντας μόνο για το 2017, το ποσό των 60.000 €, ενώ επί δημαρχίας του κ. Βουνάτσου η ετήσια αντίστοιχη δαπάνη στην κερδοφόρα τότε δημοτική επιχείρηση ήταν μόνο 10.000. Η πολιτική πρακτική της κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος με βρίσκει κάθετα αντίθετο, γιατί θεωρώ ότι αντιβαίνει στην πολιτική ηθική και είναι κοινωνικά σκανδαλώδης.

Ζητώ, λοιπόν, την κατανόηση των θιγόμενων συναδέλφων, δημοτικών συμβούλων, με τους οποίους συμπορευτήκαμε και ζητήσαμε την ψήφο του λεσβιακού λαού ευαγγελιζόμενοι προεκλογικά “ότι ο αγώνας ημών είναι ου περί χρημάτων αλλά περί αρετής”, όπως έλεγε πολιτικός της αρχαιότητας […].

Το ήθος μου και η διαδρομή μου στην εκπαίδευση και την αυτοδιοίκηση, δεν μου επιτρέπουν να ακολουθώ πλέον μια ηγεσία που αποδείχθηκε στην πράξη ότι στην προσπάθειά της να διατηρηθεί στην εξουσία, και στην επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο, λειτουργεί σε βάρος των συμφερόντων των δημοτών, αδικώντας, μάλιστα, το αξιοσημείωτο έργο του συνόλου της Δημοτικής Αρχής που επιτελέστηκε και επιτελείται».

 

 

 

Και η αντίδραση Γαληνού

«Όποιος βιάζεται… καίγεται»

 

Εν αναμονή της επιστροφής του δημάρχου από την Αθήνα στην οποία βρισκόταν χθες και πληροφορήθηκε για την παραίτηση τού μέχρι πρότινος συνεργάτη του, ο πρώτος σχολιασμός της είδησης, ήρθε με μία λιτή δήλωση.

Ωστόσο αναμένεται σύμφωνα με το περιβάλλον του δημάρχου, μία εξίσου μακροσκελής τοποθέτηση εκ μέρους του κ. Γαληνού:

«Με αφορμή την επιστολή ανεξαρτητοποίησης του δημοτικού συμβούλου Στρατή Τζιμή, θα ήθελα να δηλώσω προς όλες τις κατευθύνσεις ότι στην πολιτική, η πικρία και η εμπάθεια δεν είναι ποτέ καλός σύμβουλος. Οι εκλογικές αναμετρήσεις είναι αγώνας αντοχής και όχι ταχύτητας, συνεπώς όποιος βιάζεται καίγεται».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2017 01:21
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top