FOLLOW US

Δήμος

  • Με «άρωμα Καλλικράτη» το «ευχαριστώ» του αντιδημάρχου Πλωμαρίου Μανώλη Αρμενάκα για την ολοκλήρωση του έργου της παράκαμψης Λαγκάδας
«Ανάπτυξη και στη νότια Λέσβο»!

Το δικό του ξεχωριστό «ευχαριστώ» και εκ μέρους όλων των κατοίκων της δημοτικής του ενότητας, όπως τονίζει χαρακτηριστικά, εκφράζει ο αντιδήμαρχος Πλωμαρίου για το αίσιο τέλος της 20χρονης… ταλαιπωρίας για την κατασκευή της παράκαμψης της Λαγκάδας. Ο Μανώλης Αρμενάκας στην ευχαριστήρια παρέμβασή του επιχειρεί να αποδώσει τα εύσημα συνολικά σε όλους όσοι συνέβαλαν για να προχωρήσει καθοριστικά το έργο, με αναφορές και στους Δημήτρη Βουνάτσο και Νάσο Γιακαλή, χωρίς να λησμονεί και τις «πολιτικές σκοπιμότητες» που καθήλωσαν το έργο για δύο δεκαετίες. Ο κ. Αρμενάκας, ωστόσο, στην τοποθέτησή του, που είναι σαφώς πολιτική, αναδεικνύει έμμεσα και την κουβέντα που θα ξεκινήσει (ξανά) για τον «Καλλικράτη», αφού εξειδικεύει στα ζητήματα που αφορούν στη δημοτική ενότητα και στους Πλωμαρίτες, κάνοντας αναφορά στο όραμα για την περιοχή και στα αναπτυξιακά έργα που εκκρεμούν.

 

Οι ευχαριστίες

«Νιώθουμε βαθιά την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά όσους συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση ενός έργου πνοής για την περιοχή του Πλωμαρίου και των χωριών του, δηλαδή του τμήματος της επαρχιακής οδού Πλωμαρίου - Μυτιλήνης στην περιοχή Λαγκάδα, που αποτελούσε όνειρο δεκαετιών. Ως εκ τούτου, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε όσους σχεδίασαν το έργο πριν από πολλά χρόνια νομάρχες Λέσβου και περιφερειάρχες Βορείου Αιγαίου (Δημήτρη Βουνάτσο και Νάσο Γιακαλή), όσους προσπάθησαν και δεν τα κατάφεραν να το υλοποιήσουν λόγω δικαστηρίων και πολιτικών σκοπιμοτήτων και φυσικά αυτούς που το υλοποίησαν και ακούν στα ονόματα της Χριστιάνας Καλογήρου, Θεοδώρου Βαλσαμίδη και φυσικά της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας και των προϊσταμένων και του προσωπικού της εταιρείας “ΜΙΚΚΥ” (πρώην “Τοξότης”)», γράφει ο κ. Αρμενάκας στην παρέμβασή του και συνεχίζει στρέφοντας τα φώτα πια στην ολοκλήρωση των τμημάτων για τη βελτίωση της εθνικής οδού Παπάδου - Πλωμαρίου: «Ελπίζουμε το έργο αυτό να αποτελέσει το έναυσμα για τους αιρετούς του νησιού να σκύψουν πάνω στην πιο εγκαταλελειμμένη αλλά και περισσότερα υποσχόμενη περιοχή της Λέσβου, που είναι το Πλωμάρι, και να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν τα υπόλοιπα τμήματα του έργου βελτίωσης της Ε.Ο. Παπάδου - Πλωμαρίου».

 

«Η πτώση με μεγάλη προσπάθεια σταμάτησε»

Ο κ. Αρμενάκας, στο τελευταίο σκέλος της παρέμβασής του, στέκεται ωστόσο στη σημασία που πρέπει να δοθεί στο Πλωμάρι που δίνει τη δική του ξεχωριστή μάχη για να μη μείνει ο «φτωχός συγγενής» της Λέσβου, με τα όσα καταθέτει να έχουν και «άρωμα» από «Καλλικράτη» και ειδικότερα από την κουβέντα που θέλει διάσπαση του Δήμου Λέσβου σε δύο δήμους και όχι (τουλάχιστον) σε τρεις, όπως ευθαρσώς έχει ζητήσει ο σημερινός αντιδήμαρχος Πλωμαρίου, με τη νότια Λέσβο ως ξεχωριστό δήμο.

«Όπως αποδείχθηκε εφέτος με την αλματώδη αύξηση της τουριστικής κίνησης στο Πλωμάρι, ο ζήλος των κατοίκων για την ανάδειξη του τόπου, η ρήξη με κατεστημένες καταστάσεις και πρόσωπα, η εργασία της δημοτικής αρχής και όχι μόνο για τη βελτίωση της καθημερινότητας πολιτών και επισκεπτών και φυσικά ο προγραμματισμός και η διαφήμιση φέρνει αποτελέσματα απτά, παρά τη σοβούσα κρίση. Η πτώση με πολύ αγώνα και προσπάθεια σταμάτησε, τώρα μένει να κεφαλαιοποιήσουμε τον αγώνα των τελευταίων ετών όλων, Περιφέρειας και Δήμου, και θέτοντας στο περιθώριο ανθρώπους και συνήθειες παλαιοκομματικές να βαδίσουμε μπροστά και να υλοποιήσουμε το όραμά μας, που είναι η ανάπτυξη όλης της νότιας Λέσβου με μπροστάρη το Πλωμάρι. Φράγμα, Πύλη Σένγκεν, βελτίωση Ε. οδού Πλωμαρίου - Μυτιλήνης, ασφαλτόστρωση Πλωμαρίου - Αγιάσου, Πλωμάρι - Βατερά, λιμάνι Πλωμαρίου δημιουργούν θέσεις εργασίας και υλοποιούν το τουριστικό τρίγωνο Αγιάσου, Πλωμαρίου, Βατερών, που αλλάζει την οικονομία του τόπου. Ας βιαστούμε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top