FOLLOW US

Δήμος

  • Ο Γαληνός «αντεπιτίθεται» επισκεπτόμενος τη δημοτική ενότητα του… πρώην αντιδημάρχου αυτής, Μιχάλη Ρούσση
«Αυτά κάναμε σε Ερεσό και Άντισσα…»

Ως επίδειξη δύναμης του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού μπορεί  καταρχήν να ερμηνευτεί η χθεσινή αναλυτική καταγραφή των δράσεων και των έργων που έχουν υλοποιηθεί, ή υλοποιούνται στην δημοτική Ενότητα Ερεσού-Αντίσσης που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο Τύπου του. Όμως υπάρχει και μία άλλη «ανάγνωση» της δημοσιοποίησης της επίσκεψης του δημάρχου στην περιοχή ευθύνης του «ξηλωμένου» από προχτές αντιδημάρχου Μιχάλη Ρούσση και φτάνει στην καρδιά του προβληματισμού που εκφράζει ο Σπύρος Γαληνός, επάνω στην «κόντρα» του με κάποιους γεωγραφικούς του αντιδημάρχους και τον είχε εκφράσει πρόσφατα με δηλώσεις του στο «Ε»: «Δεν μπορώ να δεχτώ το ότι κάποιοι ισχυρίζονται ότι δεν γίνεται έργο στην περιφέρεια του δήμου», είχε πει χαρακτηριστικά και κάπως έτσι, στον απόηχο της αποπομπής Ρούσση, ο δήμαρχος έβγαλε στον Τύπο, μία προς μία τις δράσεις και τα έργα της δημοτικής ενότητας Ερεσού-Αντίσσης. 

 

Σκοπός του «η ενημέρωση των συμπολιτών μας και την σωστή αποτύπωση της πραγματικότητας σε ότι αφορά τα έργα και τις παρεμβάσεις, μικρής και μεγάλης κλίμακας, που πραγματοποιούνται από τον Δήμο Λέσβου στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Ερεσού - Αντίσσης», λοιπόν η ενημέρωση αφορά κάθε περιοχή της επίμαχης δημοτικής ενότητας, ξεχωριστά. 

 

Στην Ερεσό και στο Σίγρι

Στην Ερεσό καταρχάς, σύμφωνα με την αρμόδια ενημέρωση, ξεκινούν σε ένα μήνα οι εργασίες αποκατάστασης του παλιού κινηματογράφου, ολοκληρώνεται η επισκευή του τοιχίου στην παραλία της Σκάλας Ερεσού και ολοκληρώθηκε ο φωτισμός με ηλιακά φωτιστικά και η τσιμεντόστρωση του Πάρκινγκ Σκάλας Ερεσού. «Έχουμε ήδη εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υποδομών ύψους 2,5 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση του σημαντικού προβλήματος της παραλίας Σκ. Ερεσού και για να αποφύγουμε τυχόν καθυστερήσεις ή αστοχία έχουμε ήδη καταθέσει πρόταση για το ίδιο έργο στο Π.Ε.Π  Βορ. Αιγαίου. Στο ίδιο πρόγραμμα έχουμε ήδη καταθέσει πρόταση για τοποθέτηση πλαστικού χλοοτάπητα και νέου τάπητα γηπέδου μπάσκετ ύψους 230.000 ευρώ. Τέλος, αναθεωρήσαμε την μελέτη του κτιρίου της Γεωργικής Σχολής Ερεσού και θα προχωρήσουμε άμεσα στην αποκατάσταση της σκεπής και στην αντιμετώπιση στατικών προβλημάτων, έως ότου βρεθεί πρόγραμμα για να ενταχθεί το έργο της πλήρους αποκατάστασης», σημειώνεται χαρακτηριστικά. 

Στο Σίγρι τώρα, έχουν ήδη ξεκινήσει βελτιώσεις στο Κάστρο Σιγρίου, σε συνεργασία με την Αρχαιολογία, για τη βελτίωση της επισκεψιμότητας, έχει γίνει η αλλαγή των φωτιστικών στην Πλατεία Σιγρίου ενώ στις 14/06 δημοπρατείται η πλακόστρωση του κεντρικού δρόμου. Ενώ έχει ήδη ολοκληρωθεί η μελέτη για ένα νέο γήπεδο 5Χ5 ύψους 120.000 ευρώ.

 

Δράσεις σε Βατούσα, Πτερούντα, Χύδηρα

Στη Βατούσα, στρώθηκε τσιμέντο στον περιφερειακό δρόμο, ολοκληρώθηκαν οι επισκευές στο Δημοτικό Σχολείο ενώ άμεσα δημοπρατείται η εκτεταμένη επισκευή του Αγροτικού Ιατρείου Βατούσας. Ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η μελέτη για την ανάπλαση του Παρκινγκ - Πάρκου.

Στην Πτερούντα, έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες στο κτίριο του παλιού Παρθεναγωγείου Πτερούντας.

Στα Χύδηρα, δημοπρατήθηκε η κατασκευή τοιχίου και η επισκευή της πλατείας στην στροφή των Λεωφορείων, ενώ έγιναν και τεχνικά έργα για τους κτηνοτρόφους της περιοχής ύψους 35.000 ευρώ.

 

Άντισσα, Μεσότοπος και… λιμάνι Σιγρίου

Στην Άντισσα, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο Πάρκο και στην Πλατεία του χωριού, έγιναν ειδικές κατασκευές για να βελτιωθεί η πρόσβαση των κτηνοτρόφων της περιοχής στις εκμεταλλεύσεις τους, δημοπρατείται άμεσα το έργο τοποθέτησης του νέου πλαστικού χλοοτάπητα του γηπέδου Άντισσας, ενώ εντάχθηκε στο ΠΕΠ Β. Αιγαίου η εκτέλεση γενικών εργασιών επισκευής στο κτίριο του Γενικού Λυκείου. Ενώ υπάρχει και έτοιμη μελέτη για ένα νέο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Στον Μεσότοπο, τοποθετήθηκε ο νέος χλοοτάπητας στο Γήπεδο Μεσοτόπου ενώ εντός των ημερών ολοκληρώνεται και το τοιχίο της παραλίας στο Ταβάρι. Το φθινόπωρο, δημοπρατείται το έργο της διαμόρφωσης της πλατείας «Πλακιά» και άμεσα θα ασφαλτοστρωθεί από τον Δήμο ο δρόμος Ταβάρι - Χρούσος.

Η ενημέρωση της δημοτικής αρχής, σημειώνει ακόμα ότι όλα τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας θα είναι έτοιμες και οι μελέτες των παιδικών χαρών, οι οποίες θα δημοπρατηθούν το φθινόπωρο. «Εκτός όμως από τις μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις του Δήμου Λέσβου για την αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων των κατοίκων, διεκδικήσαμε και πιέσαμε με κάθε τρόπο για έργα, που τυπικά δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα του Δήμου αλλά είναι κομβικής σημασίας για τους συμπολίτες μας, όπως η κατασκευή του νέου λιμένα Σιγρίου. Με προσωπικές του παρεμβάσεις στους αρμοδίους, ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, κατάφερε να εντάξει το έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το έργο ήδη εκτελείται. 

 

 

 

Σπύρος Γαληνός: «Αυτές είναι οι ζωντανές αποδείξεις μας…»

Συνεπώς, ο Δήμος Λέσβου όχι μόνο προχωρά στην υλοποίηση έργων αλλά αποδεδειγμένα και αποτελεσματικά διεκδικεί λύσεις σε όλα τα επίπεδα», καταλήγει η ενημέρωση, με τον ίδιο τον δήμαρχο, που προχθές επισκέφτηκε μάλιστα την Ερεσό μαζί με τους αντιδημάρχους Μιχάλη Ταμβακέλλη και Γιώργο Κατζανό και είχε συνάντηση με τους προέδρους των εκεί τοπικών κοινοτήτων να δηλώνει: «Το έργο της Δημοτικής Αρχής, ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, συνεχίζεται και εντείνεται στη Δημοτική Ενότητα Ερεσού - Αντίσσης και σε ολόκληρη τη Λέσβο και αυτό θα συμβαίνει μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας μας. Αυτή είναι η ζωντανή απόδειξη και η καλύτερη απάντηση  σε όσους προσπαθούν να κάνουν την πραγματικότητα να προσαρμοστεί στα δικά τους δεδομένα.» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018 12:48
Ετικέτες
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top