FOLLOW US

Δήμος

100% επιτυχία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου!

Νέες επιτυχίες μετρά φέτος το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Λέσβου, που είδε όλους τους υποψηφίους για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, να πετυχαίνουν τον στόχο τους. Η αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, Αναστασία Αντωνέλλη, τόνισε ότι «ως γνωστόν, εδώ και τέσσερα χρόνια, λειτουργεί το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Λέσβου, το οποίο έχει δικαίως κερδίσει την εμπιστοσύνη γονέων και παιδιών, που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες».

Στο Κοινωνικό Φροντιστήριο κατά το προηγούμενο σχολικό έτος 2016-2017, φοίτησαν 92 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Από αυτούς, δέκα μαθητές του Γενικού Λυκείου και τρεις των ΕΠΑΛ, ήταν μαθητές της Γ΄ Λυκείου. Φέτος «μπορούμε όλοι να καμαρώνουμε την 100% επιτυχία των μαθητών μας του Γενικού Λυκείου και την επιτυχία των μαθητών μας των ΕΠΑΛ, που φοίτησαν στο Κοινωνικό μας Φροντιστήριο» λέει η κ. Αντωνέλλη. Οι επιτυχόντες εισήχθησαν στις σχολές: Φιλολογίας Πάτρας, Κοινωνικής Διοίκησης & Πολιτικής Επιστήμης Δ.Π. Θράκης στην Κομοτηνή, Φιλοσοφικών & Κοινωνικών Σπουδών Παν. Κρήτης στο Ρέθυμνο, Ιστορίας & Αρχαιολογίας Παν. Κρήτης στο Ρέθυμνο, Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης στη Φλώρινα, Κινηματογράφου ΑΠΘ, Διαχείρισης Περ. & Φυσικών Πόρων Παν. Πατρών στο Αγρίνιο, Βιβλιοθηκονομίας & Συστημάτων Πληροφόρησης ΤΕΙ Θεσ/νίκης, Δασοπονίας & Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος ΤΕΙ Καρπενησίου, Αρχιτεκτονικής Τοπίου ΤΕΙ Δράμας, Τεχνολόγων Γεωπόνων ΤΕΙ Ηρακλείου Κρήτης και Πολιτικών Μηχανικών ΤΕΙ Πάτρας.

«Τα αποτελέσματα των Πανελληνίων επιβεβαίωσαν ότι όταν υπάρχει η θέληση των μαθητών για μάθηση και η διάθεση των καθηγητών για προσφορά, τότε η δουλειά που γίνεται σε ένα Κοινωνικό Φροντιστήριο μπορεί να είναι σωτήρια για τα παιδιά των οικογενειών που πλήττονται από την φτώχια προκειμένου να μην στερηθούν το εισιτήριο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Μέσα απ’ την καρδιά μας ένα Μεγάλο Μπράβο, τόσο στους επιτυχόντες, όσο και σ’ αυτούς που προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν. Γιατί είναι σημαντικό να τολμάς και να δουλεύεις για το όνειρο σου, ακόμα και εάν δεν το πραγματώνεις με την μια. Η επιμονή και η δουλειά, έχει αποδειχθεί ότι δικαιώνουν πάντα στην ζωή», λέει η κ. Αντωνέλλη.

Θερμά συγχαρητήρια εκφράζει και στους καθηγητές που στήριξαν πέρσι το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Λέσβου (μιας και ματαιώθηκε η τελετή της βράβευσης τους που είχε οριστεί για τις 15 του Ιούνη που μας πέρασε, λόγω του σεισμού): Ευαγγελία Απλαδά φιλόλογο, Δέσποινα Βαγιάννη φιλόλογο, Γεώργιο Δελή φυσικό, Ειρήνη Καφετζή φυσικό, Γεώργιο Κουτρή φυσικό, Βασιλική Κουτσκουδή πληροφορικής, Μαρία Κυριακού φιλόλογο, Έλενα Παπαδοπούλου φιλόλογο, Ιωάννη Παπάζογλου φιλόλογο, Ευαγγελία Πολυχρόνη μαθηματικό, Γεώργιο Πουλή φυσικό, Σίμο Μάριο γεωπόνο, Μαρίνα Σταμάτη πληροφορικής, Ελένη Τσαούσογλου φιλόλογο και Μιχάλη Τυρανή φιλόλογο.

 

Νέα πρόσκληση

Και τη νέα σχολική χρονιά καλούνται εκπαιδευτικοί να συνδράμουν εθελοντικά, τους απόρους μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, δηλώνοντας το από σήμερα Τρίτη μέχρι την Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη 2017, στα τηλέφωνα του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου 22510-27501 εσωτερικ. 1, στην υπεύθυνη Βασιλική Λαγουτάρη, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, προκειμένου έγκαιρα και φέτος να συνεχιστεί η λειτουργία της συγκεκριμένης δομής, που αποδεικνύεται πολύτιμη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top