Δωρεά 10 ποδηλατικών θέσεων στάθμευσης σε σχολεία της Λέσβου

Ζωή με ποδήλατο

10/01/2022 - 12:19

Ολοκληρώθηκε το προηγούμενο διάστημα η παραχώρηση 10 ποδηλατικών θέσεων στάθμευσης από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου, που προορίζονται για σχολικές μονάδες όλου του νησιού. Συγκεκριμένα παραδόθηκαν τον Νοέμβριο του 2021, οι πρώτες πέντε ποδηλατικές θέσεις στάθμευσης στην Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Μυτιλήνης οι οποίες έχουν τοποθετηθεί σε πέντε γυμνάσια και στις 7 Ιανουαρίου 2022 παραδόθηκαν άλλες πέντε στην Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Δυτικής Λέσβου, οι οποίες θα τοποθετηθούν και αυτές τις επόμενες μέρες σε σχολικές μονάδες.

Σκοπός της δράσης αυτής είναι η παρακίνηση των παιδιών να μετακινούνται με ποδήλατο προς το σχολείο, το οποίο θα έχει όφελος πρωτίστως στην υγεία τους, αλλά και στην μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης.

«Επίσης μέσα από αυτή την κίνηση θέλουμε να τονίσουμε την έλλειψη ποδηλατικών υποδομών και την αναγκαιότητα άμεσης υλοποίησης των ΣΒΑΚ σε όλο το νησί το οποίο είναι παντελώς εχθρικό προς το ποδήλατο, τον πεζό, τους γονείς με καρότσι, τους ηλικιωμένους και φυσικά προς τους ΑμεΑ» αναφέρει  η ανακοίνωση του ποδηλατικού Συλλόγου και προστίθεται ακολούθως: «Η δράση πραγματοποιήθηκε με χορηγία από την Αστερίας ΑΜΚΕ και τους ευχαριστούμε θερμά, που στηρίζουν τις δράσεις του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου κάθε χρόνο. Ευχαριστούμε επίσης τους προέδρους των δύο σχολικών επιτροπών Παναγιώτη Ζαφειρίου και Απόστολου Βαρελτζή  για την άψογη και άμεση συνεργασία».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey