Ανάμεσα σε 23 αγωνιζόμενους

Στην κορυφή ο Αλεξίου στο Chios Mountain Challenge

26/01/2020 - 15:54

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή ο αγώνας ορεινής ποδηλασίας στα Αυγώνυμα της Χίου. Απεσταλμένοι του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, οι Δημήτρης Αλεξίου, Μπάμπης Μπουντάκης και Νίκος Τελωνιάτης αγωνίστηκαν με τα χρώματα του Πο.Συ. Λέσβου, μαζί με τον Δημήτρη Ακριώτη από τη Λέσβο.

Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε στα Αυγώνυμα. Ο αγώνας ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί από την κεντρική πλατεία του χωριού. Η διαδρομή κινήθηκε πιο βόρεια από τον Ανάβατο σε μια από τις πιο πράσινες περιοχές της Χίου, ξεκίνησε από 472 μέτρα πάνω απ’ την επιφάνεια της θάλασσας κι έφτασε έως και τα 700. Μετά από 23,31 χιλιόμετρα, μία ώρα και 489 μέτρα θετικά υψομετρικά, έπεσε η καρό σημαία στον νικητή.

Μετά από έναν απαιτητικό αγώνα στα βουνά της Χίου γύρω απ τα Αυγώνυμα, σε άψογη διοργάνωση από τους «Ποδηλάτες Χίου», νικητής ανάμεσα σε 23 αγωνιζόμενους αναδείχθηκε ο Δημήτρης Αλεξίου του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, δείχνοντας ακόμα μια φορά το κορυφαίο επίπεδο προετοιμασίας στο οποίο βρίσκεται ο Λέσβιος αθλητής.

Ο Αλεξίου επικράτησε άνετα του ανταγωνισμού. Μ’ ένα δυνατό ξεκίνημα στα πρώτα 6 ανηφορικά χιλιόμετρα, κράτησε το ρυθμό ψηλά, μη επιτρέποντας σε κανέναν να αμφισβητήσει την πρωτοπορία του και κατάφερε να αποσπαστεί από τους υπόλοιπους αθλητές. Mε ένα ελεγχόμενο τέμπο από κει και πέρα, πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού καταγράφοντας μέση ταχύτητα 23,3 χιλιόμετρα!

Τη δεύτερη θέση πλαισίωσε ο Αντώνης Τσουκαλοχωρίτης από τους «Ποδηλάτες Χίου» με χρόνο 1:02:34, ενώ την 3η θέση της ίδιας κατηγορίας Hard Tail “A” κατέκτησε ο επανερχόμενος στον Πο.Συ.Λε. μετά τη 2ετή μεταγραφή του, Νίκος Τελωνιάτης με χρόνο 1:04:00 χάρη στην άριστη προετοιμασία του.

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου της κατηγορίας Hard tail “Β” ανέβηκε ο αθλητής του Πο.Συ.Λε. Μπάμπης Μπουντάκης (πρωταθλητής Λέσβου Veteran HT 2019) με χρόνο 1:02:22 (μόλις 2+ λεπτά πίσω από τον πρωτοπόρο Αλεξίου!) καταγράφοντας δε και την εκπληκτική για αγώνα ΜΤΒ μέση ταχύτητα, των 22,7 χιλιομέτρων. Δεύτερος ήταν ο Άρης Σταυριανός (1:04:27) με τρίτο τον Διαμαντή Ποδιά (1:15:52) και οι 2 από τους «Ποδηλάτες Χίου». Πέμπτος στην ίδια κατηγορία κατετάγη ο Δημήτρης Ακριώτης με χρόνο 1:18:25, απαριθμώντας 4 θέσεις από Λέσβιους αθλητές στα βάθρα της Χίου.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey