Επόμενος αγώνας στο Σίγρι

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το Σκαλοχώρι Mtb

13/08/2021 - 07:44

Με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή αγωνιζόμενων (55) ολοκληρώθηκε ο πρώτος αγώνας του πρωταθλήματος Lesvos Grand Prix MTB Series 2021.

Το Σάββατο 7 Αυγούστου στις 18:00 δόθηκε η εκκίνηση του πρώτου αγώνα του κυπέλλου 2021 ορεινής ποδηλασίας Λέσβου στο Σκαλοχώρι.

Όπως κάθε χρόνο στο κέντρο του καλοκαιριού, μέσα στον Αύγουστο, το ποδηλατικό αγωνιστικό ημερολόγιο στις 7 Αυγούστου έγραφε "Σκαλοχώρι ΜΤΒ". Για 5η συνεχόμενη χρονιά ο αγώνας του Σκαλοχωρίου εντάσσεται στο τοπικό πρωτάθλημα.

Η διαδρομή είχε κοινά σημεία με τις προηγούμενες αλλά και νέα. Σημείο εκκίνησης και φέτος ήταν η ευρύχωρη είσοδος του χωριού, που κάτω της απλώνεται η μαγευτική θέα όλου του Σκαλωχωρίου. Η απογευματινή ώρα εκκίνησης είχε ηλιόλουστο φόντο τα πανέμορφα σπίτια του χωριού που χτισμένα στην πλαγια της καλντέρας, αγναντεύουν περήφανα το Αιγαίο.

Μέλη του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου και της αθλητικής ομάδας, ήταν παρόντες στο 1ο γύρο του Πρωταθλήματος Λέσβου "Lesvos Grand Prix MTB series 2021".

Οι θερμοκρασίες ολόκληρη την τελευταία εβδομάδα εξαιρετικά υψηλές (40+). Τη μέρα όμως του αγώνα, έβγαλε αεράκι, έπεσε η θερμοκρασία και σε συνδυασμό με την απογευματινή ώρα εκκίνησης, το να αγωνίζεσαι έγινε αρκετά πιο "εύκολο"! Χαρακτηριστικά είδαμε έως και 26 μόλις βαθμούς Κελσίου στο θερμότερο στη διάρκεια του αγώνα.

7 γύρους μετά την εκκίνηση που δόθηκε στις 18:00 και μια ώρα αργότερα, πρώτος (μη ηλεκτρικός*) περασε τη γραμμή του τερματισμού ο Δημήτρης Αλεξίου. (Αναλυτικά αποτελέσματα κάτω). *Στον αγώνα συμμετείχαν και 2 ηλεκτρικά ποδήλατα.

Ο Πο.Συ.Λέσβου και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Λέσβου, υποστήριξαν και βοήθησαν τα μέγιστα για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Η κοινότητα "Skalochori Village" το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και ο Δήμος Δυτικής Λέσβου το τμήμα πολιτισμού διοργάνωσαν τον αγώνα και άπαντες έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι. Μεγάλο παρόν έδωσαν οι υποστηρικτές Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης- Παράρτημα Λέσβου και η γιατρός κα Κόνσουλα Αφροδίτη που στήριξαν το αθλητικό γεγονός. Ευχαριστούμε τους χορηγούς που χωρίς την αρωγή τους δεν θα μπορούσε να υποστηριχθεί η διοργάνωση και όλους τους εθελοντές που βρισκόντουσαν στην διαδρομή του αγώνα και εξασφάλισαν την καλή αγωνιστική λειτουργία.

Ο επόμενος αγώνας του κυπέλλου 26 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey