Μαθαίνοντας αθλητική ιππασία με την Ρίτα Μιχαλάκη

Ιππικός Όμιλος «Ippos Horse Ridind and Excursions» [Vid]

05/06/2021 - 10:11 Ενημερώθηκε 05/06/2021 - 14:23

Ενδεχομένως ήταν η πρώτη φορά που  άκουγα την καρδιά να χτυπάει τόσο δυνατά,  που νόμιζα ότι θα βγει από το στήθος, ενώ το αίμα έτρεχε στις φλέβες με τέτοιο παλμό που ένιωθα πιο ζωντανή από ποτέ. Και όλα να χορεύουν στο ρυθμό εκείνον που δημιουργούν τα πέταλα του Ερρίκου, καθώς εκείνος τρέχει διασχίζοντας τα πιο ωραία μέρη του νησιού μας.

Βέβαια κανένα από αυτά τα συναισθήματα και τα οφέλη της ιππασίας δεν θα τα γνώριζα, αν δεν συναντούσα την εκπαιδεύτρια αθλητικής ιππασίας Ρίτα Μιχαλάκη.

 

 

Η Ρίτα Μιχαλάκη ασχολείται από παιδί με τα άλογα.Ξεκίνησε μαθήματα στον Ιππικό Όμιλο Σουρωτής της Θεσσαλονίκης και σε ηλικία 14 ετών η ιππασία ήταν στοιχείο της καθημερινότητας της . Όταν πήρε το Δίπλωμα Αθλητικής Ιππασίας τα μαθήματα άρχισαν να γίνονται όλο και πιο εντατικά και στα 15 της είχε το δικό της άλογο, τον Κένταυρο, που μαζί πήραν μέρος σε πολλούς αγώνες αθλητικής ιππασίας. Σπούδασε Μάρκετινγκ και Ξενοδοχειακά στο εξωτερικό, όμως όταν ολοκλήρωσε τις σπουδές της, συνειδητοποίησε ότι με εκείνο που θα ήθελε να ασχοληθεί είναι η ιππασία. Έτσι έστειλε βιογραφικό σε πολλούς ιππικούς ομίλους της Αγγλίας, όπου ζούσε τότε και κατάφερε να πιάσει δουλειά σε έναν από αυτούς. Εκτός από την εργασία, ο όμιλος προσέφερε και εκπαίδευση. Εκεί απέκτησε διπλώματα στην Φροντίδα του Αλόγου, στην Εκπαίδευση Αλόγου και στην Εκπαίδευση Αναβάτη, Πρώτες Βοήθειες σε ατυχήματα με άλογα κά. Οι γνώσεις που απέκτησε της έδωσαν την αυτοπεποίθηση όπως είπε στην συνέντευξή της στο «Ε» να δημιουργήσει τον δικό της Ιππικό Όμιλο στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε, τον Μόλυβο, μαζί με την βοήθεια του πατέρα της.

Ippos Horse Ridind and Excursions

Σε μια μαγευτική τοποθεσία ανάμεσα σε Μόλυβο και Βαφειό, έχοντας θέα την Λιμνοδεξαμενή του Μολύβου, βρίσκεται ο Ιππικός Όμιλος Ippos Horse Ridind and Excursions.

Εκεί ο Ερρίκος, η Ντόνα, η Ραμόνα, η Αθηνά, και τα υπόλοιπα άλογα περιμένουν μικρούς και μεγάλους για να τους διδάξουν έννοιες όπως υπομονή, εργατικότητα, επιμονή, αυτοέλεγχος, εξωστρέφεια, παρατηρητικότητα, αυτοπεποίθηση και σεβασμό στα ζώα. Πέρα όμως από την ψυχική υγεία που προσφέρει η επαφή με τα άλογα και η αθλητική ιππασία, υπάρχουν και άλλα οφέλη για τον ιππέα. Αναπτύσσεται η συμμετρία του σώματος και η ισορροπία, βελτιώνεται η αντοχή και η λειτουργία της καρδιάς και των πνευμόνων, οξύνει τα αντανακλαστικά και αυξάνει την προσοχή και τον προσανατολισμό του.

Η ιππασία

Η ιππασία είναι ένα από τα αρχαιότερα αθλήματα. Μπορεί οι περισσότεροι να το έχουμε στο μυαλό μας ως σπορ της αριστοκρατίας στην Ευρώπη της Αναγέννησης, όμως αυτό που αγνοούμε είναι πως το άθλημα έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά στην Ελλάδα του 680 π.Χ. με την μορφή των αρματοδρομιών, ενώ από το 648 π.Χ. οι ιπποδρομίες αποτελούσαν τα δύο από τα δέκα Ολυμπιακά αγωνίσματα.

Η αθλητική ιππασία έχει τις ρίζες της στην ιππική δεξιοτεχνία (dressage) και τα άλματα. Στην αθλητική ιππασία εκπαιδεύονται άλογο και αναβάτης ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε ιδιαίτερες κινήσεις. Η ιδιαιτερότητα είναι ότι ένας άνθρωπος που δεν γνωρίζει αθλητική ιππασία παρακολουθώντας την δεν μπορεί να αντιληφθεί τι εντολές δίνει ο αναβάτης στο άλογο. «Πρόκειται για μια κρυφή γλώσσα επικοινωνίας μεταξύ αναβάτη και αλόγου, στην λεπτομέρεια η οποία φέρνει την ένωση» επισήμανε η κ. Μιχαλάκη.

Τα μαθήματα

Τα μαθήματα μπορούν να παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι.Τα παιδιά να πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 6ο έτος της ηλικίας τους. Εκτός από τα μαθήματα στον στίβο οι εκπαιδευόμενοι, συνοδεία της έμπειρης εκπαιδεύτριας, κάνουν βόλτες στην ύπαιθρο γνωρίζοντας της ομορφιές της. Το καλοκαίρι το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεγάλες εκδρομές με προορισμό το Πετρί, το Βαφειό και άλλα χωριά της ευρύτερης περιοχής, ενώ στα καλύτερα του προγράμματος είναι οι βουτιές στη θάλασσα μαζί με τα πανέμορφα αυτά πλάσματα.

Για όσους ζήλεψαν δεν έχουν παρά να επικοινωνήσουν με την Ρίτα Μιχαλάκη στο 6944796555 και μια διαφορετική εμπειρία τους περιμένει. . 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey