Ολοκληρώνονται οι μελέτες, ενώ εξασφαλίστηκε η παράταση της χρηματοδότησης μέχρι τέλος του 2021

Η ώρα της δημοπράτησης έφθασε για το νέο κολυμβητήριο

23/05/2020 - 13:08

Μία ανάσα πριν τη δημοπράτηση βρίσκεται το έργο του νέου Κολυμβητηρίου της Μυτιλήνης στα «Θέρμα» το οποίο ως γνωστόν πέρασε από πολλά στάδια και δυσκολίες πριν μπει στην τελική ευθεία για την υλοποίηση που βρίσκεται σήμερα.

Το έργο του Κολυμβητηρίου στα Θέρμα αποτελεί μια επιλογή της δημοτικής αρχής Γαληνού, η οποία άλλωστε προχώρησε και το μεγαλύτερο μέρος των μελετών εξασφαλίζοντας τη χρηματοδότηση 5 εκατομμυρίων ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Η νέα δημοτική Αρχή Μυτιλήνης του Στρ. Κύτελη συνέχισε τις προσπάθειες για την υλοποίηση του έργου και παρά τις καθυστερήσεις που υπήρχαν και τους κινδύνους απώλειας της χρηματοδότησης ο αντιδήμαρχος Στρ. Τζιμής σε συνεννόηση με το Υπουργείο Πολιτισμού εξασφάλισε παράταση των για έναν ακόμη χρόνο έως το τέλος του 2021.

Από 40 κύματα

Ο μεγαλύτερος σκόπελος που συνάντησε το έργο στην πορεία προς την ολοκλήρωση των μελετών και των αδειοδοτήσεων ήταν η έγκριση της Αρχιτεκτονικής Μελέτης από την Επιτροπή Αρχιτεκτονικής Λέσβου. Η μελέτη απορρίφθηκε τρεις φορές από την Επιτροπή κι έτσι η ομάδα των μελετητών του Δήμου προχώρησε στην πλήρη αναμόρφωσή της σύμφωνα με τις υποδείξεις κι έτσι πέρυσι τον Μάιο κατάφερε τελικά να πάρει το πράσινο φως.

Η διάσπαση του Δήμου Λέσβου προκάλεσε νέες καθυστερήσεις αφού δύο από τους μηχανικούς που είχαν αναλάβει την εκπόνηση της Ηλεκτρομηχανολογικής (Η/Μ) και της στατικής μελέτης του Κολυμβητηρίου, μετακινήθηκαν στο Δήμο Δυτικής Λέσβου.

Τον Ιούνιο η δημοπράτηση

Το προηγούμενο διάστημα έγινε προσπάθεια συνεννόησης των δύο δήμων, ώστε οι μηχανικοί Μ. Καλδής και Κ. Τζιτζίνας που είχαν αναλάβει την Η/Μ μελέτη του κολυμβητηρίου να επιστρέψουν για λίγες ημέρες στη Μυτιλήνη, προκειμένου να την ολοκληρώσουν. Τελικά δεν κατέστη δυνατή η επιστροφή τους και συνέχισαν παράλληλα με τα καθήκοντά τους στο Δήμο Δυτικής Λέσβου, να εργάζονται για τη μελέτη του κολυμβητηρίου. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Στρατή Τζιμή αυτή τη στιγμή η μελέτη είναι στο στάδιο της ολοκλήρωσης και τον Ιούνιο θα προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου.

Το Δεκέμβριο εξάλλου παραδόθηκε στην Τεχνική Υπηρεσία και η Στατική μελέτη του κτιρίου, από τον μηχανικό Στρ. Μανωλακέλλη ο οποίος επίσης μετακινήθηκε στο Δήμο Δυτικής Λέσβου.

Σε δύο χρόνια

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Τεχνικής Υπηρεσίας το αργότερο έως το τέλος του χρόνου θα ξεκινήσουν οι εργασίες στα Θέρμα, η διάρκεια των οποίων υπολογίζεται περίπου στα δύο χρόνια.

Παρά το γεγονός ότι η πίστωση των 5 εκατομμυρίων ευρώ από το ΠΔΕ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού είναι εξασφαλισμένη, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μυτιλήνης και ο ίδιος ο αντιδήμαρχος Στρατής Τζιμής θεωρούν ότι τα περιθώρια έχουν στενέψει σημαντικά και δεν υπάρχει χρόνος για άλλες καθυστερήσεις. Στόχος είναι το Δεκέμβριο του 2021 που λήγει η νέα παράταση της χρηματοδότησης το έργο να έχει ξεκινήσει και να βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα απώλειας πόρων.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey