Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΜΤΒ XCO

Εκπροσώπησαν επάξια την Λέσβο Μπουντάκης και Ντάρας

12/07/2021 - 11:12 Ενημερώθηκε 12/07/2021 - 11:20

Με επιτυχία για τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας MTB XCO, στη Ξάνθη. Στον απαιτητικό τελικό, προδιαγραφών XCO, συμμετείχαν από τη Λέσβο, ο Μπάμπης Μπουντάκης και ο Γιώργος Ντάρας.

Η διαδρομή αντάξια ενός τελικού πρωταθλήματος, ο ανταγωνισμός τεράστιος, μεταξύ των καλύτερων αθλητών ορεινής ποδηλασίας της Ελλάδας, το επίπεδο συναγωνισμού εξαιρετικά υψηλό και ιδιαίτερα δύσκολο ειδικά στα πολλά τμήματα με τα μονοπάτια που οι προσπεράσεις ήταν αδύνατες. Εκεί οι πιο πίσω θέσεις εκκίνησης του Πο. Συ. Λέσβου δεν βοήθησαν και πολύ τους αθλητές από τη Μυτιλήνη! Οι ταχύτητες και το θέαμα που προσέφεραν οι αθλητές του υψηλότερου επιπέδου στην Ελλάδα, στους θεατές ήταν απίστευτα! Χαρακτηριστικά ήταν τα αποκλειστικά σχόλια του Μπάμπη Μπουντάκη στο Lesvos MTB, που αναφέρει μεταξύ άλλων: "Τερματίσαμε, τό ευχαριστηθήκαμε, είμαστε καλά ... θα μπορούσα να είχα τερματίσει σε πολύ καλύτερη θέση. Αλλά αν στην εκκίνηση ξεκινάς από τόσο πίσω, δεν έχεις και πολλές ελπίδες νά προσπεράσεις εύκολα, ειδικά όταν ή διαδρομή είναι 90% μονοπάτι". Από τους τέσσερις γύρους ό τελευταίος του Μπάμπη Μπουντάκη ήταν και ο γρηγορότερος. Εκεί είχε απαλλαγεί από τους αργότερους, είχε καθαρό πεδίο μπροστά του και μπόρεσε ν' ανεβάσει ρυθμό.

Μετά από έναν εκπληκτικό αγώνα που τον χάρηκαν και οι 2 αθλητές μας, ο Μπάμπης Μουντάκης τερμάτισε 10ος στην κατηγορία του και ο Γιώργος Ντάρας 24ος.

Στις δηλώσεις ο Γιώργος Ντάρας τόνισε: "Ήταν μια πολύ ωραία και πολύ απαιτητική διαδρομή, προδιαγραφών XCO. Όπως ακριβώς πρέπει να είναι ένας τέτοιος αγωνας"

Εδώ να επισημάνουμε οτι ο Μπουντάκης εκτός από 10ος στην κατηγορία του (Master B) κατέκτησε καί 19η θέση της γενικής !!!

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου συγχαίρει σε ανακοίνωσή του, τους Πρωταθλητές Ελλάδας για το 2021, Βαρβάρα Φασόη, Περικλή Ηλία και Νίκο Μαραγγό, καθώς και τους αθλητές του, Μπάμπη Μπουντάκη και Γιώργο Ντάρα, που εκπροσώπησαν άξια το νησί, την ποδηλασία της Λέσβου και τον Ποδηλατικό Σύλλογο και τους εύχεται καλή ξεκούραση, καλή αποκατάσταση και καλή επιστροφή, νικητές στη Μυτιλήνη.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey