Νέα δεδομένα στα πρωταθλήματα της Λέσβου

Δύο ντέρμπι στην πρεμιέρα της Α ΕΠΣΛ

09/10/2021 - 19:30

Ανατροπή δεδομένων λίγο πριν την έναρξη της Α ΕΠΣΛ, η οποία θα διεξαχθεί τελικά σε έναν όμιλο.

Μετά την αποχώρηση συνολικά τεσσάρων ομάδων από την Α κατηγορία, η διεξαγωγή του πρωταθλήματος σε δύο ομίλους θα δημιουργούσε «καραμπόλες», με το ΔΣ της ΕΠΣΛ στην συνεδρίαση του την Τρίτη 5/10 να αποφασίζει ομόφωνα την δημιουργία ενός ομίλου 14 ομάδων. Σημαντικό ρόλο για την παραπάνω απόφαση έπαιξε και το γεγονός της έγκρισης από την νομική υπηρεσία της ΕΠΟ, η οποία με έγγραφο της αναφέρει ότι έπειτα από την αποχώρηση ομάδων, η διεξαγωγή του πρωταθλήματος σε έναν όμιλο είναι νόμιμη.

Πέρα από την Α κατηγορία αλλαγές σημειώθηκαν και στην Β, η οποία πλέον απαριθμεί 15 ομάδες χωρισμένες με γεωγραφικά κριτήρια σε δύο ομίλους των 8 και 7 ομάδων αντίστοιχα.

Η νέα κλήρωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7/10 το απόγευμα στα γραφεία της Ένωσης, με την κληρωτίδα να βγάζει δύο ντέρμπι στην πρώτη αγωνιστική της μεγάλης κατηγορίας του νησιού. Η Φίλια θα αντιμετωπίσει στην έδρα της τον Διαγόρα και ο Αετός Λουτρών τον Ατρόμητο Ανεμώτιας.

Η Α κατηγορία ξεκινάει το επόμενο Σαββατοκύριακο 16-17 Οκτωβρίου και η Β στις 23-24/10.

Η 1η αγωνιστική της Α ΕΠΣΛ:

Όλυμπος-Απόλλων Δαφ.

Αρίων Μήθ.-Αν/ση Γέρας

Προοδευτική-Αιγέας

Φίλια-Διαγόρας

Ανδρονικάς-Οδ. Ελύτης

Αετός-Ατρόμητος Αν.

Κεραυνός-ΑΟ Μεσοτόπου

Οι δύο όμιλοι της Β ΕΠΣΛ:

Α όμιλος

Άναξος

Αχιλλέας

ΑΟ Βασιλικών

Παπανικολής

Καραβαγγέλης Στύψης

Ορφέας Αντ.

Μακαρέας

Β όμιλος

Ταξιάρχης

Αστέρας Νικ.

Πολιχνίτος

Αρίων Παλ.

Αστέρας(Ορφέας)

Αλκιβιάδης

Αίγειρος

Ατρόμητος Αγ. Μαρίνας

Η 1η αγωνιστική της Β ΕΠΣΛ:

Α όμιλος

ΑΟΒ-Άναξος

Παπανικολής-Ορφέας Αντ.

Αχιλλέας-Καραβαγγέλης

Ρεπό: Μακαρέας

Β όμιλος

Ταξιάρχης-Αλκιβιάδης

Αστέρας(Ορφέας)-Αίγειρος

Πολιχνίτος-Αστέρας Νίκ.

Ατρόμητος Αγ.Μαρίνας-Αρίων Παλ.

Αλλαγές για την ανάδειξη του πρωταθλητή και τον υποβιβασμό

Πρωταθλήτρια ομάδα στην Α ΕΠΣΛ, θα αναδειχθεί μετά το πέρας των αγωνιστικών του πρωταθλήματος η ομάδα που τερμάτισε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και θα έχει (4) τέσσερις βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο. Σε περίπτωση που διαφορά είναι κάτω των (4) τεσσάρων βαθμών από τον δεύτερο, θα διεξαχθεί αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων στην έδρα του πρώτου. Σε περίπτωση ισοπαλίας, ευνοείται η ομάδα που τερμάτισε πρώτη και θα είναι η πρωταθλήτρια για την αγωνιστική περίοδο 2021-22.

Σχετικά με τον υποβιβασμό, η τελευταία ομάδα της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία. Η ομάδα που τερμάτισε στην (13η) δεκάτη τρίτη θέση του πρωταθλήματος, αν έχει διαφορά πάνω από (4) τέσσερις βαθμούς από τον (12) δωδέκατο, υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη βαθμολογία. Σε περίπτωση που η διαφορά μεταξύ του (12) δωδέκατου και (13) δέκατου τρίτου είναι μικρότερη από (4) τέσσερις βαθμούς, θα διεξαχθεί αγώνας μπαράζ στην έδρα του (12) δωδέκατου και θα παραμείνει στην κατηγορία ο (12ος) δωδέκατος σε περίπτωση νίκης και ισοπαλίας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey