Μόλις ένα απόγευμα έμεινε κλειστό το Στάδιο «Κώστας Κεντέρης» της Καλλονής κι αυτό από… ασυνεννοησία, επισημαίνει η δημοτική αρχή

Άρση «λουκέτου» κατόπιν πιέσεων!

19/04/2018 - 14:25

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της δημοτικής αρχής στο ζήτημα που δημιουργήθηκε με το «λουκέτο» στο Στάδιο «Κώστας Κεντέρης» της Καλλονής, γεγονός που στηλίτευσε το «Ε» στη στήλη «Δηκτικά», στο χθεσινό φύλλο.
Μια… ασυνεννοησία, όπως προκύπτει, ήταν η αιτία που οι πόρτες του μοναδικού σταδίου στην κεντρική Λέσβο έμεινε κλειστό το απόγευμα της Τρίτης, προκαλώντας εύλογες διαμαρτυρίες από γονείς, οι οποίοι επικοινώνησαν με την εφημερίδα μας, καταθέτοντας τα παράπονά τους για το γεγονός ότι τα παιδιά τους αναγκάστηκαν να πηδήξουν τα κάγκελα, με κίνδυνο να χτυπήσουν, προκειμένου να μη χαθούν οι προπονήσεις τους σε μια κρίσιμη αγωνιστική περίοδο, εν όψει των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων στο στίβο.
Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Ε», από την προσπάθεια του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Γιώργου Κατζανού, να επαναφέρει υπαλλήλους της αρμοδιότητάς του στους κρίσιμους αυτούς τομείς, συμβάλλοντας κι αυτοί από την πλευρά τους στο να επανέλθουν ομαλές συνθήκες στην καθημερινότητα των δημοτών της περιοχής. Στην προσπάθειά του αυτή, απαίτησε από τους δύο υπαλλήλους του Σταδίου «Κώστας Κεντέρης» στην Καλλονή να επιστρέψουν στον τομέα της καθαριότητας, από τη στιγμή που εμφανίζονται στη λίστα του προσωπικού, προκειμένου να προσφέρουν λύσεις στα πληρώματα που επιτελούν το συγκεκριμένο έργο στο Λεκανοπέδιο.
Η απόφαση του κ. Κατζανού προκάλεσε ωστόσο αλυσιδωτές αντιδράσεις. Κι αυτό γιατί η μετακίνηση των δύο υπαλλήλων άφησε την αθλητική εγκατάσταση στο… έλεός της. Τη συσσωρευμένη δυσαρέσκεια γονέων, αλλά και συλλόγων, διαδέχθηκε η αντίδραση του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Λέσβου, στη δικαιοδοσία του οποίου ανήκει το Στάδιο. Έτσι λοιπόν, ο πρόεδρος του νομικού προσώπου, Δημήτρης Αλεξίου, ενήργησε άμεσα, εξασφαλίζοντας ότι τουλάχιστον ο ένας εκ των δύο υπαλλήλων θα επιστρέψει στα καθήκοντά του στο «Κ. Κεντέρης», ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του για ένα χρονικό διάστημα.

Φυσιολογικό αίτημα
Αξίζει να σημειωθεί ότι άπαντες, εντός της δημοτικής αρχής, συμφωνούν πως το αίτημα του Αντιδημάρχου Γιώργου Κατζανού είναι φυσιολογικό. Κι αυτό γιατί σε μια υπηρεσία με λιγοστό προσωπικό, κάθε ένας διαθέσιμος υπάλληλος που μπορεί να συνδράμει στις ανάγκες της είναι πολύτιμος. Υπό αυτή την έννοια, το να συγκαταλέγονται κάποιοι υπάλληλοι στη λίστα του προσωπικού καθαριότητας, με όσα αυτό συνεπάγεται σε επιδόματα και ένσημα, αλλά να μη συνεισφέρουν ουσιαστικά σε αυτήν, είναι από μόνο του προβληματικό.
Από το ρεπορτάζ του «Ε» προκύπτει ότι ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης προσπάθησε να ενεργήσει προς όφελος του τομέα αρμοδιότητάς του. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να υπάρχει συνεννόηση και συνεργασία εντός της δημοτικής αρχής, αφού δεν βοηθά στην ουσιαστική επίλυση του όποιου προβλήματος να κοιτά ο καθένας την πλευρά που τον βολεύει.
Και εν προκειμένω, είναι κατανοητές και απόλυτα σεβαστές τόσο οι ανάγκες της καθαριότητας, όσο και της λειτουργίας του μοναδικού Σταδίου στην κεντρική Λέσβο, που εξυπηρετεί καθημερινά εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες.

Λύση μέσω… δίμηνων συμβάσεων
Σε επικοινωνία του με το «Ε», ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Λέσβου, Δημήτρης Αλεξίου, εξήγησε ότι όλα έγιναν από μια ασυνεννοησία. «Όντως, το Στάδιο Κ. Κεντέρης έμεινε κλειστό την Τρίτη, γιατί ζητήθηκε από τους δύο υπαλλήλους του να επιστρέψουν στον τομέα της καθαριότητας. Εκείνοι άφησαν τα καθήκοντά τους στο στάδιο, αλλά τελικά συνέβη το οξύμωρο να μην εργαστούν ούτε στην καθαριότητα, αλλά να μη βρίσκονται ούτε στις θέσεις τους στο Κ. Κεντέρης. Υπάρχει ζήτημα και κατανοώ τον κ. Κατζανό. Συμφωνήσαμε να λειτουργήσει η αθλητική εγκατάσταση προσωρινά με τον έναν εκ των δύο υπαλλήλων και θα ξεκινήσουμε τις διαδικασίες για την πρόσληψη προσωπικού με δίμηνη σύμβαση, ώστε να καλύψουμε έτσι το κενό που διαμορφώνεται. Δυστυχώς δεν έχουμε τη δυνατότητα να προσλάβουμε περισσότερο προσωπικό, αν και απαιτείται βάσει των αναγκών μας και στη Μυτιλήνη και στην Καλλονή».

Μακροπρόθεσμα… εργολαβίες
Ακολούθως, εντός της δημοτικής αρχής προκρίνεται η λύση των εργολαβιών, για την πρόσληψη προσωπικού στις αθλητικές εγκαταστάσεις, ώστε να λυθεί κατ’ αυτόν τον τρόπο το ζήτημα με την έλλειψη υπαλλήλων. Η συγκεκριμένη τακτική είχε χρησιμοποιηθεί και παλαιότερα στο Δήμο Λέσβου, τα λεγόμενα «μπλοκάκια», αφού οι δυνατότητες ευελιξίας που έχει η εκάστοτε δημοτική αρχή είναι, έτσι κι αλλιώς, περιορισμένες.
Εκείνο πάντως που προκαλεί εύλογες απορίες, είναι για ποιο λόγο ο γεωγραφικός Αντιδήμαρχος Καλλονής, Ταξιάρχης Βέρρος, απέχει χαρακτηριστικά από τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το Λεκανοπέδιο. Και αν τελικά η εκκωφαντική σιωπή του υποδηλώνει εν μέρει τη στάση που έχει επιλέξει να ακολουθεί το τελευταίο διάστημα, στα τεκταινόμενα εντός της δημοτικής αρχής, για τους δικούς του προσωπικούς λόγους.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey