Πρώτη Λαμπαδηδρόμος η Άννα Κορακάκη

Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα!

14/03/2020 - 13:13

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, εκπροσώπων της κυβέρνησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του Ολυμπιακού κινήματος, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην Αρχαία Ολυμπία η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Αγώνες «Τόκιο 2020».

Φέτος συμπληρώθηκαν 84 χρόνια από την πρώτη τελετή Αφής, αφού για πρώτη φορά η Φλόγα άναψε το 1936 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου. Όμως είναι η μόλις 2η φορά μετά το 1984 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες που η τελετή πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία θεατών όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το ιερό Φως του Ολυμπισμού από τα χέρια της Πρωθιέρειας Ξανθής Γεωργίου, παραδόθηκε στην πρώτη Λαμπαδηδρόμο, την παγκόσμια πρωταθλήτρια και «χρυσή» Ολυμπιονίκη της σκοποβολής, Άννα Κορακάκη, με τη φράση «Τήνελλα ω Καλλίνικε, Τήνελλα!!!», η οποία την παρέδωσε με τη σειρά της συμβολικά στην Γιαπωνέζα Μιζούκι Νογκούτσι, χρυσή Ολυμπιονίκη του Μαραθωνίου το 2004 στην Αθήνα, στο ύψος του μνημείου του Πιερ Ντε Κουμπερτέν.

Τρίτος λαμπαδηδρόμος έτρεξε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς και τέταρτη η Επίτροπος, Μαρία Γκάμπριελ, ενώ πρώτος σταθμός της λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους ήταν η Καλαμάτα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey